En Sıcak Konular

KÜLTÜR BAKANLIĞI İSLAM'I TÜRK KÜLTÜRÜ'NDEN BÖYLE SİLDİ

12 Aralık 2012 22:33 tsi
KÜLTÜR BAKANLIĞI İSLAM'I TÜRK KÜLTÜRÜ'NDEN BÖYLE SİLDİ Kültür Bakanlığı bünyesinde kurulan Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi, İslam'ı adeta Türk kültüründen sildi.

Kültür Bakanlığı'na göre, Ramazan ve Kurban Türklerin bayram değil

Dinsiz kültür!

Kültür Bakanlığı Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi tarafından yapılan ve bakanlığın internet sitesinde yayımlanan çalışma bu kadar da olmaz dedirtti.

Türklere ait bayramların incelendiği çalışmada, 'Gâvur Küfrü', 'Koç Katımı' '23 Nisan' 'Davar Yüzü' bayramları Türk kültürünün olmazsa olmazları olarak takdim edilirken, Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı, Aşura, Kandil gibi Türk milletinin dini bayramları yok sayıldı. Çalışmada ayrıca Pazar gününün Türkler için hayırlı gün olduğu da ifade edilirken, dinimizce yasak olan büyü, evlilik öncesi sıkça başvurulan bir ritüel olarak lanse ediliyor.
Her şey var Dini Bayramlar yok
Kültür Bakanlığı bünyesinde kurulan Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi, İslam'ı adeta Türk kültüründen sildi. İnternet sitesinde kültürümüz hakkında geniş ansiklopedik çalışmayı vatandaşlarla paylaşan merkez, Türklerin bayramlarını iki ana başlıkta değerlendirerek şöyle sıraladı. Mevsimsel bayramlar: Yılbaşı, Gavur Küfrü, Koç Katımı, Davar Yüzü, Döl Bayramı, Ekinci, Meyveci, Bağcı, Göç Bayramları. Milli Bayramlar: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. 'Yılbaşı' dahi bayram olarak gösterilirken, Kültür Bakanlığı'nın listesinde Ramazan ve Kurban Bayramlarına, Aşura ve Kandillere yer verilmemesi dikkat çekti.

Pazar Türkler için hayırlı günmüş
Türk kültürünün incelendiği çalışmada İslam'la ilgili hiçbir şeye değinilmiyor. İslam'ın Türk kültürüne armağan ettiği her şeyi es geçen çalışmada, "Evlilik öncesi bir takım büyüsel işlemler yapılır" denilerek dinimizce yasak edilen çirkin yollar da adeta teşvik ediliyor. Çalışmada bir vurgu var ki insanı hayrete düşürüyor. Kültürümüzün kız isteme bahsinde, kız istemenin hayırlı günlerden olan Perşembe ve Pazar günleri yapıldığı ifade ediliyor. Hıristiyanların tatil ve ibadet günü olan Pazar gününün kim ya da kimler tarafından Türkler için hayırlı gün ilan edildiği ise belirtilmiyor.

Türk kültürü, gelenek görenekleri hakkında incelemelerde bulunması için Kültür Bakanlığı uhdesinde kurulan Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi, Türk kültürü hakkında olmadık "buluşlara" imza attı. İnternet sitesinde kültürümüz hakkında geniş ansiklopedik çalışmayı vatandaşlarla paylaşan merkez, Türklerin bayramlarını iki ana başlıkta değerlendirerek şöyle sıraldı:

Döl bayramı var Kurban Bayramı yok
Mevsimsel bayramlar: Gavur küfrü Koç Katımı, Davar Yüzü veya Döl Bayramların Ekinci, Meyveci, Bağcı Bayramları Göç Bayramları. Milli Bayramlar: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Listede, Ramazan ve Kurban bayramları ise sayılmaması dikkat çekti. Kişinin gördüğü kötü rüyayı, kendisine zarar gelmemesi için akan suya anlattığını belirten Kültür Bakanlığı, ölüme yönelik ilginç bilgiler de veriyor. Ölmek üzere olan bir kişinin rahat can vermesinin sağlanmaya çalıştığı ifade edilirken, "Bunun için öleceği anlaşılan kişinin ağzına su verilir, yanında yüksek sesle ağlanmaz, uzaktaki yakınları çağrılır, gelememişlerse üzerine, onlara ait eşyalardan ya da fotoğraflardan konur."

Askerde oğlunuzun dayak yemesini istemiyorsanız...
Anadolu'da büyük öneme sahip olan asker uğurlama törenlerine de değinen Kültür Bakanlığı şu ifadelere yer verdi: "Asker uğurlamasından sonra kadınlar bir pınarın başında toplanarak yemek yerler. Yemek yenirken tahta kaşık kullanılmaz. Tahta kaşık kullanılırsa delikanlıların askerde çok dayak yiyeceğine inanılır."

Evlilik öncesi büyüsünü unutmayın
Bakanlığın çalışmasında evlilik müessesindeki Türk kültürü de unutulmamış. "Evlilikle ilgili şunlar söylenmiş. Ailenin ileri gelen kadınları ve erkekleri daha önce belirlenmiş olan hayırlı bir günde (genellikle Perşembe ve Pazar günleri uğurlu sayılır) kızı "Allah'ın emri peygamberin kavliyle" ailesinden istemek üzere giderler..."

"Gelin baba evinden çıkarken olsun, oğlan evinin kapısından girerken olsun evliliğin yolunda gitmesi, çiftin mutlu olmasını sağlamak için bir takım dinsel-büyüsel işlemler yapılmaktadır."


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/dinsiz-kultur-258093.htm


Bu haber 1,004 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,711 µs