En Sıcak Konular

KOMŞULARDAN TEHDİT ÜSTÜNE TEHDİT GELİYOR

26 Kasım 2012 22:32 tsi
KOMŞULARDAN TEHDİT ÜSTÜNE TEHDİT GELİYOR AKP'nin onur konuğu peşmergebaşı Barzani'nin Kerkük'ü sahiplenmek istemesi üzerine Suriye ve İran'dan sonra Irak'la da savaşın eşiğine geldik.

TEHDİT ETMEYEN KALMADI

AKP'nin onur konuğu peşmergebaşı Barzani'nin Kerkük'ü sahiplenmek istemesi üzerine Suriye ve İran'dan sonra Irak'la da savaşın eşiğine geldik. 
 
AKP'nin 10 yıldır BOP güdümünde sürdürdüğü teslimiyetçi dış politika ağır sonuçlar veriyor. Savaşın eşiğine gelmediğimiz neredeyse hiçbir komşumuz kalmadı. Suriye bataklığı Türkiye'yi de içine alacak şekilde büyük bir hızla genişliyor. Patriot tedbiri yeni ve daha büyük krizler doğurdu. İran, Rusya hatta Suriye bile rahatsızlıklarını en sert şekilde ortaya koydular.
 
AKP'nin 10 yıldır BOP güdümünde sürdürdüğü teslimiyetçi dış politika ağır sonuçlar veriyor. Savaşın eşiğine gelmediğimiz neredeyse hiçbir komşumuz kalmadı. Suriye bataklığı Türkiye'yi de içine alacak şekilde büyük bir hızla genişliyor. Patriot tedbiri yeni ve daha büyük krizler doğurdu. İran ve Rusya rahatsızlıklarını en sert şekilde ortaya koydular.
 
ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ
İktidarın akıl almaz yanlışlarıyla gün geçtikçe büyüyen etrafımızdaki ateş çemberine Irak'da eklendi. AKP'nin onur konuğu ve dostu Barzani, Kerkük'de yok etiği Türkmen varlığından sonra petrollerin üzerine oturmak ve bağımsızlık ilanına gidebilmek için şimdi de merkezi hükümete meydan okuyor. Irak'ta merkezi hükümet ile Kuzey Irak yönetimi arasındaki gerginlik tırmanıyor.
 
Türkiye'nin Barzani ile yakınlaşmasından duyduğu rahatsızlığı defalarca dile getiren Irak merkezi hükümeti, artık tehditlere başladı. Bu ülkede iş yapan yüzlerce Türk şirketi zor durumda.
 
BARZANİ'DEN SALDIRI EMRİ
Mesud Barzani ise, Irak güçlerinin Kerkük'e girmeleri halinde peşmergelere saldırı emri verdi. Tansiyonu düşürme çabaları da bir yandan sürüyor.
Bağdat ile Bölgesel Kürt Yönetimi arasında gerilimin düşürülmesi için çabalar sürüyor. Ancak buna karşın tansiyon düşmüş değil.
Bölgesel Kürt Yönetimi, Irak ordusu birliklerinin bulunduğu anlaşmazlık bölgelerine askeri yığınağını sürdürüyor.
 
'KERKÜK' KIRMIZI ÇİZGİ
Kürt kaynaklara göre Erbil'den peşmergeler, tanklar ve zırhlı araçlar eşliğinde Tuzhurmato yakınlarına gönderildi. Peşmerge güçleri Kerkük'ün kuzeyine mevzilendi.
Kürt kaynaklar, Bölgesel Kürt Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin, Dicle Harekat Komutanlığı'na bağlı Irak güçlerinin, Kerkük'e girmeleri halinde peşmergelere saldırı emri verdiğini belirtti.
Peşmergelerin, Irak birlikleri hareket etmedikçe mevzilerinden çıkmayacakları da kaydedildi. Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin, Dicle Harekat Komutanlığı'yla, Kürt bölgesini ayıran sınırın içinde bulunan petrol bölgelerinin kontrolünü ele almak istediğini belirtiyor.
Irak Başbakanı Maliki ise, amacın Kerkük, Diyala ve Selahaddin bölgelerinin güvenliğini sağlamak olduğunu iddia ediyor.
 
TANKLAR KARŞILIKLI BEKLİYOR
Bağdat hükümetinin gönderdiği birlikler, Kerkük başta olmak üzere ülkenin kuzeyindeki Kürtler ile tartışmalı olan bölgeler için yeni oluşturduğu Dicle Operasyon Gücü'ne bağlı. Barzani'nin başına kardeşini getirdiği "Piştiwani" ise bölgedeki en güçlü askeri birliklerden. Iraklı Kürtler önceki gün de Kerkük'e 125 tank sevk etmiş, Arafa semti ile Erbil ve Süleymaniye girişlerine de peşmerge güçleri gönderilmiş, merkezi Irak ordusuna Kerkük yolu kapatılmıştı. 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=tehdit-etmeyen-kalmadi&id=26280


Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,269 µs