En Sıcak Konular

SURİYE YETMEDİ GAZZE AKILLANDIRIR MI?

24 Kasım 2012 18:14 tsi
SURİYE YETMEDİ GAZZE AKILLANDIRIR MI? Başımıza ne geliyorsa “güce tapmaktan” ve bir türlü “kendisi için olamamak”tan geliyor.

Suriye yetmedi, Gazze akıllandırır mı bilmem!

“Amerika ne derse o olur” aklıyla hareket edenlerin Gazze bahsinde bir kere daha duvara tosladıklarını görüyor, inşallah akılları başlarına gelir diye dua ediyoruz.
Aynı akıl Suriye konusunda da derin bir sükûtu hayale uğramıştı.
Başımıza ne geliyorsa “güce tapmaktan” ve bir türlü “kendisi için olamamak”tan geliyor. Kardeşim sen AB’nin gözünde de, ABD’nin gözünde de, İsrail’in gözünde de Türk’sün ve Müslümansın. Sen kendini unutabilirsin amma onlar seni unutmaz. 
Abdülmecit döneminde gemisine makine yerleştirilmesi için İngiltere’ye giden ve orada aylarca kalmış olan Rizeli Kaptan Mustafa Beye şöyle diyor:
“– Günümüzden beş on bin yıl önce bir İngiliz ne idiyse, şimdi de o İngiliz’in torunu dedesinin aynısıdır. Bugün bir İngiliz Büyük Britanya’da nasıl yaşıyorsa Afrika’da da aynı şekilde yaşar. Britanya adasındaki İngiliz hangi âdet, gelenek ve nasıl bir itikada sahipse, Kap’ta, Hindistan’da, Yeni Zelanda’da, Amerika’da ve diğer yerlerde aynı gelenek ve inanca bağlıdır. Bir İngiliz kendi tüccarından başka hiçbir tüccardan alışveriş yapmaz. İngilizler kendileri içindir, başkaları için olamazlar ve herkesi İngilizler için hazırlamaya çalışırlar.”
Ve ardından biz Türkler için ne der biliyor musunuz?
“–Siz fazlasıyla taklitçisiniz. Türkler herkes içindir. Çünkü kendileri için olamıyorlar.”
Şunu bilelim ki Fransızlar da her yerde Fransız’dır ve herkesi Fransa için hazırlamaya çalışır. Almanlar öyledir, Yahudiler öyledir. Üzülerek kabul edelim ki, İngiliz misyoner haklıdır ve bugün biz Sultan Abdülmecit döneminden de beter bir şekilde başkaları için yaşıyor, bırakınız başkalarını Türkler için hazırlamaya çalışmayı, Müslüman Türk’ü başkaları için hazırlamak için en ağır suçları ve en büyük günahları işliyoruz. ‘Dinlerarası Diyalog’ ve ‘Büyük Ortadoğu Projesi Eş Başkanlığı’ bu suç ve günahların başında gelmektedir. Oysa dünyanın başka yerlerinde ufak tefek uyanışlar başladı, bari bunları görsek.
Meselâ…
Atlantik’in öte yakasında, Güney Amerika’da, ABD’nin etkinliğini dengelemek amacıyla 33 ülke CELAC’ı kurdu ve başına Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’i getirdi! 
Diğer taraftan BRİC ülkeleri Çin, Rusya, Brezilya ve Hindistan ABD etkinliğine karşı işbirliğini geliştiriyorlar. 
Yine, Soğuk Harp sonrasında, süper güç olarak ortaya çıkan ABD’yi dengelemek amacıyla, 1996 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’nin öncülüğünde kurulan,  Rusya, Kazakistan, Tacikistan ve Özbekistan’ın üye olduğu Şanghay İşbirliği Örgütü var.  Hindistan, İran, Moğolistan ve Pakistan bu örgütün gözlemci üyeleridir.    
Ey Türkiye’yi yönetenler…
Güvendiğiniz Obama bile Gazze bahsinde sizi ne kadar istiskal etti ve bu haliniz aziz milletimizi üzdü biliyor musunuz? Nereden bileceksiniz, Mehmetçiği başına Amerikan çuvalı geçirildiğinde bile, “Ne notası” diyen ve “Büyük devletler özür dilemez” diyerek Peygamber Ocağı mensuplarının devlet ve milletini “küçük” Haçlı vampirleri “büyük” kabul edenler bu istiskali ve milletin bu üzüntüsünü nasıl bilsin ki…

Hasan Demir - Milli Gazete

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12003704/suriye-yetmedi-gazze-akillandirir-mi-bilmem/hasan-demir


Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,259 µs