En Sıcak Konular

HALKA AÇIK BİLGİSAYARLARDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

7 Kasım 2012 22:49 tsi
HALKA AÇIK BİLGİSAYARLARDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN Emniyet Genel Müdürlüğü, kredi kartı dolandırıcılığı ve internetten alış veriş yapmayla ilgili uyarıda bulundu.

İnternet kafe uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü, kredi kartı dolandırıcılığı ve internetten alış veriş yapmayla ilgili uyarıda bulundu. Artan başvurular üzerine yapılan uyarıda kesinlikle internet kafe gibi halka açık bilgisayarlardan, internet aracılığıyla alışveriş yapılmaması tavsiye edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kredi kartı dolandırıcılığı ve internetten alış veriş yapmayla ilgili uyarıda bulundu. Artan başvurular üzerine yapılan uyarıda kesinlikle internet kafe gibi halka açık bilgisayarlardan, internet aracılığıyla alışveriş yapılmaması tavsiye edildi.

İnternetteki sitelerden kredi kartıyla yapılan alışveriş miktarı her geçen gün artıyor. Uzmanlar, dolandırıcıların sanal alemde de yoğun bir şekilde faaliyet gösterdiğine dikkati çekerek, herkesin bildiği, 'güvenilir' internet sitelerinin tercih edilmesini ve kesinlikle internet kafe gibi halka açık bilgisayarlardan, internet aracılığıyla alışveriş yapılmamasını tavsiye ediyor.

Sitenin güvenlik poliçesinin varlığını kontrol ediniz
Emniyet Genel Müdürlüğü, kredi kartı dolandırıcılığı ve internetten alış veriş yapmayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bağlandığınız sitenin gerçekten alışveriş yapmak istediğiniz site olduğundan emin olunuz. Bazı siteler gerçeğine çok benzer url adresleri ve dizaynlarıyla yanıltıcı olabilirler.

Sitenin güvenlik poliçesinin varlığını kontrol ediniz (SSL gibi). Zorunlu olmadıkça kredi limiti yüksek kartlarınızı İnternet alışverişlerinde kullanmayınız. İnternet alışverişi güvenliği için alışveriş yapan kart hamilinin kimliğini kontrol edin. Kredi kartının arkasındaki imza ile slipin arkasındaki alış-veriş yapan şahsın imzasını kontrol edin. Şüphelendiğinizde bankasını arayın.

Kart güvenlik özelliklerinde bir bozulma olup olmadığını kartın son kullanma tarihinin geçip geçmediğini kontrol edin. Kartın güncel BUL'da olup olmadığını kontrol edin. Kart hamiline satış belgesinin bir kopyasını verin" denildi. Kredi kartı dolandırıcılıklarına da dikkat çekilen açıklamada, internet siteleri ya da firmaların güvenli bile olsa, kart bilgilerini ele geçiren bir başkasının alışveriş yapabileceğine dikkat çekildi.

Halka açık bilgisayarlardan, alışveriş yapmayın
Bilgi hırsızlarının çöp kutunuzu karıştırması ihtimaline karşı da tedbirli olunmasının tavsiye edildiği açıklamada, kredi kartı ekstrelerinin parçalanmadan çöpe bile atılmaması istenildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Çöpe atacağınız hesap ekstreleri, slipler, ATM fişleri, kredi kartı başvuruları veya kopyaları, sigorta formları, kredi teklifleri gibi kişisel bilgi içeren evraklarınızı iyice yırtarak okunamayacak hale getirin.

Süresi dolan kredi kartınızı da numarası okunmayacak ve bir başkası tarafından kullanılamayacak hale getirdikten sonra imha edin. İnternet kafe gibi halka açık ve kalabalık yerlerde bulunan bilgisayarlardan, internet aracılığıyla alışveriş yapmayın. Kredi kartları sanal ortamda kullanılırken virüs tehlikesine dikkat edin."


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/internet-kafe-uyarisi-254566.htm


Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,846 µs