En Sıcak Konular

AB ÜLKELERİNDE TÜRK ÇOCUKLARI HIRİSTİYANLAŞTIRILIYOR

7 Kasım 2012 22:38 tsi
AB ÜLKELERİNDE TÜRK ÇOCUKLARI HIRİSTİYANLAŞTIRILIYOR Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Adeta bir Hıristiyanlaştırma kampanyası yapılıyor. Büyük bir dramla ve asimilasyonla karşı karşıyayız "dedi.

Türk çocukları Hıristiyanlaştırılıyor

AB ülkelerinde yaşayan Müslümanlara uygulanan asimilasyon politikaları çığrından çıktı. Koruyucu ailelere verilerek Hırsitiyan gibi yetiştirilen, zorla domuz eti yedirilen Müslüman çocukların durumu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı da feryad ettirdi. Bozdağ, "Adeta bir Hıristiyanlaştırma kampanyası yapılıyor. Büyük bir dramla ve asimilasyonla karşı karşıyayız  "diyerek yaşanılan vahamete dikkat çekerken, daha önce Türk çocukların Hıristiyan ailelere verilerek, İslam inancından uzaklaştırıldığına ilişkin Milli Gazete'nin haberi Bozdağ'ın açıklamalarıyla teyid edilmiş oldu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile TİKA'nın Bütçe tekliflerine ilişkin yaptığı sunumda Avrupa'daki Türk çocuklarının dramına ilişkin çok önemli bir bilgi verdi.

Daha önce gazetemizin de gündeme getirdiği Avrupa'da yaşayan Türk çocuklarının dramı, devlet en yüksek mercileri tarafından teyit edilmiş oldu. Bozdağ Meclis'te yaptığı konuşmada, Avrupa'da 4 bin Türk çocuğu'nun Gençlik Daireleri aracılığıyla ailelerden alındığını ve Hıristiyan ailelere verildiğini söyledi. Bozdağ, "Adeta bir Hıristiyanlaştırma kampanyası yapılıyor. Büyük bir dramla ve asimilasyonla karşı karşıyayız" dedi. Tüm dünyada Misyonerlik faaliyetleri hızla sürerken, Avrupa kendi vatandaşı olan Müslümanların çocuklarını ailelerinden kopararak Hıristiyan adetlerine göre yetiştiriyor. Genç nesli asimile ederek Müslümanları pasifize etmeye çalışan AB'nin Müslümanları yönelik çok sayıda vukuatı bulunuyor.

Uzmanlardan kültürel asimilasyon uyarısı
Avrupa'da yaşayan yoksul Türk ailelerin çocukları çeşitli nedenler öne sürülerek, koruyucu ailelere veriliyor. İlk etapta iyi niyetli bir girişim olarak göze çarpan bu durum daha sonra bambaşka bir hal alıyor. Avrupa'da koruyucu aile hizmetlerinde görevli Türk uzmanlar, koruyucu ailelere verilen Türk çocukların kültürel asimilasyona maruz kaldıklarına dikkat çekiyor. Örneğin Viyana'da bulunan 900 koruyucu ailenin tümü Hıristiyan.

Hollanda'da yaşanan çarpıcı örnek
Kısa bir süre önce Hollanda'da çeşitli nedenlerle ailelerinden alınarak bakımevine yerleştirilen Müslüman çocuklara domuz eti yedirildiği ortaya çıkmış, kanuna aykırı olan bu uygulama Hollanda'daki Müslümanların tepkisini çekmişti. Hengelo şehrinde yaşayan Özgül Eryıldız, maddi imkansızlıkları gerekçe gösterilerek çocuklarının 3 yıl önce koruma altına alındığını, çocuklarına bakımevinde kasıtlı olarak domuz eti yedirildiğini, ısrar etmesine rağmen sünnet ettirilmediğini açıklamıştı.

Eryıldız, "Israrla istemediğimi söylememe rağmen buna devam ediyorlar. Bu durumu kabullenemiyorum. Yetkililerden destek bekliyorum."diyerek duruma tepki göstermişti.

Avrupa'nın yaptığı insan hakları ihlalidir
Avrupa'da 4 bin Türk çocuğu'nun Gençlik Daireleri aracılığıyla ailelerden alındığını ve Hıristiyan ailelere verildiğini gazetemize değerlendiren Bilgi Üniversitesi Öğretim üyesi ve Avrupa Birliği Uzmanı Dr. Can Baydaroğlu, "Avrupa'da bu tür olaylarda çocuğun babası alkolikse, annesi kötü yola düşmüşse ancak o zaman çocuk aileden alınır. Eğer ortada bir Asimilasyon varsa bu doğrudan insan hakları ihlalidir.

Çocuklara domuz eti yedirilmesi veya sünnet ettirilmemesi ise işin ayrı bir boyutu. Her durum için ayrı ayrı değerlendirmek lazım. Eğer ortada kasıtlı bir şey varsa aileler ilk önce mahkemeye başvurmalıdır. Eğer bir sonuç alınamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmalılar" dedi.(Fatih Yedier - Milli Gazete)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/turk-cocuklari-hiristiyanlastiriliyor-254544.htm 


Bu haber 2,486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,349 µs