En Sıcak Konular

SANDY KASIRGASI WAL STREET VE NASDAQ'TA İŞLEM YAPTIRMADI

30 Ekim 2012 18:20 tsi
SANDY KASIRGASI WAL STREET VE NASDAQ'TA İŞLEM YAPTIRMADI Şimdiye kadar 65 kişinin ölümüne neden olan Sandy Kasırgası New York’a ulaşırken New York Menkul Kıymetler Borsası ve teknoloji şirketlerinin işlem gördüğü Nasdaq’ta dün işlem yapılmadı.

İlk kez kepenk indirdi

Wall Street'te işlem yapılamadı

New York'a ulaşan Sandy Kasırgası nedeniyle dün Wall Street'te işlem yapılamadı. 1985'teki Gloria Kasırgası'ndan sonra ilk kez hava koşulları nedeniyle işlemlerin yapılamadığı New York Borsası bugün de kapalı olacak. Emtia ve bono piyasasında da işlem yapılmadı...

Dünyanın en büyük finans merkezi New York'a ulaşan Sandy Kasırgası, Wall Street'in dün kepenkleri açmasına izin vermedi. Şimdiye kadar 65 kişinin ölümüne neden olan Sandy Kasırgası New York'a ulaşırken New York Menkul Kıymetler Borsası ve teknoloji şirketlerinin işlem gördüğü Nasdaq'ta dün işlem yapılmadı. Wall Street'te hava şartları nedeniyle tatil kararı alması çok nadir görünen bir durum. 

Bugün de işlem yok

Borsa en son 1985 yılındaki Gloria Kasırgası'nda hava şartları nedeniyle tatil edilmişti. Ayrıca alınan bu karar 11 Eylül saldırısından sonraki ilk tatil kararı oldu. Wall Street'te bugün de işlemlerin yapılmayacağı açıklandı. 

NYSE Euronext yaptığı açıklamada, kendileri için öncelikli konunun çalışanlarının güvenliği olduğunu ve kasırga sebebiyle bunu sağlayamayabilecekleri için Pazartesi günü işlem yapmama kararı aldıklarını duyurdu. NASDAQ ise açıklamasında diğer borsalar ve hükümet yetkilileriyle görüşülerek mevcut kararın alındığını belirtti. 

New York'ta emtia borsasında da dün işlem yapılmadı. 

Sandy Kasırgası'nın New York'a doğru ilerlediği Pazar günü yetkililer, Wall Street'te işlemlerin yapılabilmesi için önlemlerin alındığını açıklamışlardı. New York Borsası Sözcüsü Rich Adamonis, Sandy Kasırgası nedeniyle işlemlere devam edebilmek amacıyla acil eylem planı hazırladıkları söylemişti. Akşam saatlerine gelindiğinde Wall Street'te seans salonunun Pazartesi günü açılmayacağı, işlemlerin elektronik ortamda yapılacağı duyuruldu. Ancak Sandy'nin şiddetini iyice artırmasının ardından Wall Street'te tüm işlemler durduruldu. 

Irene'den daha şiddetli

Günlük ortalama 200 milyar dolar civarında işlem hacminin olduğu New York Borsası, geçen yıl Ağustos sonunda geride 19 milyar dolarlık hasar bırakan Irene Kasırgası'nda açık kalmayı başarmıştı. Fakat meteoroloji uzmanları Sandy Kasırgası'nın Irene'den daha şiddetli olacağı tahmininde bulunuyor.

Ofise gidemeyen finans dünyası evden çalıştı

Denize yakın bölgeler için zorunlu tahliye kararının ardından, dünyanın en büyük finans merkezi New York City'de faaliyet gösteren çok sayıda şirket de dün tedbiri elden bırakmamayı ve kepenk kapatmayı tercih etti. Çalışanlarından ofise gelmemelerini ve evden çalışmalarını talep eden dev finans şirketleri arasında Goldman Sachs ve Morgan Stanley'de bulunuyor. Goldman Sachs'dan yapılan açıklamada bazı işlemlerin Londra ve diğer ülkelerdeki şehirlere kaydırılacağı belirtildi. Ülkenin 3'üncü büyük bankası Citibank da şehir merkezinde yer alan ofislerinin kapalı olacağını duyurdu. ABD'nin American Express ve sigorta devi American International dün Manhattan'daki tüm şubelerinin kapalı olacağını açıklayan şirketler arasında yer alıyor. 


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/ilk-kez-kepenk-indirdi/490103/2/Ekonomi#.UI_-FG82b1s


Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    23,449 µs