En Sıcak Konular

ESAD'IN BAYRAM NAMAZI KILDIĞI CAMİNİN İMAMINDAN ''KARDEŞLİK'' VURGUSU

26 Ekim 2012 17:57 tsi
ESAD'IN BAYRAM NAMAZI KILDIĞI CAMİNİN İMAMINDAN ''KARDEŞLİK'' VURGUSU Suriye Cumhurbaşkanı Beşar el-Esad bu sabah Kurban Bayramı namazını için gittiği Şam’ın Muhacirin bölgesindeki el-Efrem Camisi'nde görüntülendi.

İmamdan ilginç sözler!

Beşar Esad namaz kılmak için gittiği camide görüntülendi

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar el-Esad bu sabah Kurban Bayramı namazını için gittiği Şam'ın Muhacirin bölgesindeki el-Efrem Camisi'nde görüntülendi. En son 21 Ekim'de Birleşmiş Milletler-Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi ile görüşürken kameralara yansıyan Esad'ın gülümsediği gözlendi. 

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Esad'a bayram namazında parti ve devlet ileri gelenleri, milletvekilleri ve baş müftünün yanı sıra din ulemaları ve vatandaşlar bulundu.

Esad ve cemaat bayram namazını Şeyh Velit Abdül Hak'ın eşliğinde kılarken Şeyh Abdül Hak'ın 'barış'mesajları içeren bayram hutbesini dinledi.

Velit Abdül Hak, Hz Muhammed'in veda hutbesinde söylediği sözlerle insanların kanlarının, mülklerinin ve namuslarının kutsallığını vurguladığını söyledi.

Velit Abdül Hak vaazda, Hz. Muhammed'in mesajını yerine getireceklerin başında yer aldığını ve bunun bir sorumluluk olduğunu söyleyerek insanların birbirini sevmesi gerektiğini, Müslümanların kardeş olduğunu, birbirlerine zulmetmemesi ve kötülük etmemesi gerektiğini ifade etti.

Velit Abdül Hak, vaazında Batı'yı da eleştirdi. Arap Baharı için sözde ifadesi kullanılan vaazda "Sözde Arap Baharının Arap ve İslam ülkelerini kasıp kavuran soğuk bir kışa dönüştüğünü, bu noktada ırkçılığın en geniş ve en açık anlamıyla ortaya çıktığını söyleyerek bir ırkın üstünlüğünü ve her hakka sahip olduğunu iddia eden, halkaların zenginliklerini çalan uluslararası Siyonizm'in ırkçılığına dikkat çekti" denildi.

Suriyeliler'e ülkedeki problemleri uzlaşma ve barış yoluyla çözme çağrısı yapan Şeyh Abdül Hak 'Düşmanlarının elindeki mezhepçilik kartını düşürmeliyiz, yeni Ortadoğu kendi değerleri ve ilkeleriyle kurulmalı" dedi.


Kaynak: GAZETEATAN http://haber.gazetevatan.com/imamdan-ilginc-sozler/489488/30/D%C3%BCnya#.UIqkoG82b1s 


Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,826 µs