En Sıcak Konular

ENGİN ALAN: ''BEN O DÖNEM SINIR ÖTESİNDE İDİM''

22 Ekim 2012 23:26 tsi
ENGİN ALAN: ''BEN O DÖNEM SINIR ÖTESİNDE İDİM'' 28 Şubat soruşturmasında, milletvekili Engin Alan hakkında tutuklama kararı verildi. Alan: “O dönem sınır ötesindeydim. Necdet Özel tanıktır”

Bir tutuklama daha!
 
MHP'li Alan '28 Şubat'tan da tutuklandı!

28 Şubat soruşturmasında, milletvekili Engin Alan hakkında tutuklama kararı verildi. Alan: "O dönem sınır ötesindeydim. Necdet Özel tanıktır"

Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, 28 Şubat soruşturması kapsamında da tutuklandı. Engin Alan 28 Şubat soruşturması kapsamında 28 Mayıs günü Balyoz davasından tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden Ankara'ya getirilmiş, mahkeme tutuksuz yargılanması kararını vermişti. Savcı Mustafa Bilgi'nin itirazı üzerine 1 Haziran günü 'yakalama' kararı çıkarılmıştı. Ancak Alan, hakkında verilen karardan 4.5 ay sonra tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden Ankara Adalet Sarayına getirildi. Sabah saat 9.00'da adliyeye getirilen ve burada da yaklaşık 5 saat bekletilen Alan, Nöbetçi Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne götürüldü. Alan'ın ifadesi 'özgürlük hakimi' Nihal Uslu tarafından alındı.

Edinilen bilgiye göre Alan ifadesinde, 1996 Eylül ile Ağustos 2000 tarihleri arasında Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı yaptığını belirterek, şöyle dedi: "28 Şubat'ta üzerine atılı eylemin gerçekleştiği tarihte sınır ötesi Kuzey Irak'ta PKK ile savaştım. O dönemde üst komutanlardan akşamları telefonla tekmil alırdım. Bu tekmillerden birinde bir albay görevlendirmem istenildi. Ben de telefonla Genelkurmay Başkanlığı'nı arayarak 'birisini görevlendirin' dedim. İsim belirtmedim. Emir komuta dahilinde verilen görevleri yapıyordum. BÇG'ye (Batı Çalışma Grubu) dahil hiçbir çalışmadan haberim yok. O dönem Ankara'da değildim."

Alan avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada da, suç tarihlerinde Kuzey Irak'ta olduğunu kaydetti ve bu duruma tanık olarak da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ı gösterdi. Alan, "Ne olur ne olmaz, Balyoz'dan çıkarsa, bundan yatmaya devam etsin, TBMM'ye gitmesin" diye bu kararın verildiğini öne sürdü.

'GARANTİYE ALDILAR'

Özel yetkili mahkemenin duruşma sonucunda kendisini serbest bıraktığını anımsatan Alan, aynı mahkemenin, savcıların itirazı üzerine "yakalama kararı" çıkardığını kaydetti.

Alan, "Garantiye aldılar. Ne olur ne olmaz Balyoz'dan çıkarsa, bundan yatmaya devam etsin. TBMM'ye gitmesin" ifadesini kullandı.

Mahkemenin bu kararı doğrultusunda Silivri Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldığını ve Ankara'ya gönderilmek üzere "yol tutuklaması" kararı alındığını anlatan Alan, şöyle devam etti:

"Yasanın emri olan bu 'en kısa süre' nedense 4,5 ay sürdü ve bu gün bir kez daha tutuklandım. Bu durumu ne yadırgadım, ne de şaşırdım. Çünkü daha önce de Balyoz'da, yine kimi hakimlerce serbest bırakılıp (sonra bu hakimlerin hepsi görevden alınıp sürüldü), kimilerince tekrar tutuklanmıştım. Tabii adınız Engin Alan ise hazır olmalısınız.

Aynı hukuk fakültelerini bitiren, aynı yasal mevzuatı uygulayan yargıçlar arasındaki bu karar ve yorum çelişkisi dünyanın başka hangi hukuk devletinde olabilir? Değerlendirmeyi vicdanlarınıza bırakıyorum. Sonuç olarak bizlere yaşatılanlar, bu ülkenin gerçekten çağdaş, demokrat bir ülke olmasına hizmet edecekse helal olsun. Ben şahsen her türlü bedeli ödemeye hazırım. Ancak korkarım 
öyle olmayacak.

Etrafta ateş çemberi, içerisi yangın yerine dönmüş, bölücüler gemi azıya almış, her gün şehitlerin verildiği, insanların birbirlerine karşı kin ve nefretle yoğrulduğu bir ülkenin, felaketten başka gideceği bir yer yoktur. Hukuk çökerse, devlet de çöker. Ne yazık ki bugünün Türkiye'sinde gidişat bu istikamettedir. Tüm bu yaşananları tarihe ve aziz milletimin vicdanına havale ediyorum." (Çınar ÖZER / VATAN)

 

Kaynak. GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/bir-tutuklama-daha/488742/1/Manset#.UIWqvm82b1s



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,145 µs