En Sıcak Konular

SURİYELİ MUHALİFLERE İLK MAAŞLAR TÜRKİYE'DEN

22 Ekim 2012 21:38 tsi
SURİYELİ MUHALİFLERE İLK MAAŞLAR TÜRKİYE'DEN Suriye'nin silahlı muhalif savaşçıları ilk maaşlarını aldı. İlk maaşların Türkiye tarafından ödendiği öne sürüldü

İlk maaşlar Türkiye'den

Suriye'nin silahlı muhalif savaşçıları ilk maaşlarını aldı. İlk maaşların Türkiye tarafından ödendiği öne sürüldü 
EKONOMİYİ kurtarmak için yapılan zamların Suriye'den gelen sığınmacıların giderini karşılamak için harcanacağı tartışmaları yaşanırken, Halep'ten yeni bir haber geldi.Muhalif askerlere dün ilk maaşları ödendi. Halep'te yabancı muhabirlerin de takip ettiği 'ödeme günü'nde konuşan komutanlardan birinin yaptığı açıklama oldukça dikkat çekiciydi. Ödemelerin başta Türkiye ve körfez ülkeleri gibi İslami ülkelerden geldiğini açıkladı.
 MUHALİF Devrimciler Askeri Kurulu'nun finans işlerinden sorumlu albay Abdüsselam Humaidi de "Devrimci askeri kurul savaşçılara aylık maaşlarını vermekle uğraşıyor, bu özellikle ilk planda ön saflarda bulunanlar içindir" şeklinde konuştu.Onun sözlerine göre, savaşçılar her ay 150 dolar alacak, ancak bu rakam ileride değişebilecek.Suriye'yle ilgili ödenek artışı hakkında konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ise Suriyeli sığınmacılara harcanan paranın 380 milyon lirayı geçtiğini açıkladı. 
Halep ve Şam'daki Suriye silahlı muhalif savaşçıları ilk maaşlarını aldılar. Maaşların Türkiye'nin de içinde olduğu bazı İslam ülkelerinden gittiği öne sürüldü
Muhalif Devrimciler Askeri Kurulu'nun finans işlerinden sorumlu albay Abdüsselam Humaidi konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Devrimci askeri kurul savaşçılara aylık maaşlarını vermekle uğraşıyor, bu özellikle ilk planda ön saflarda bulunanlar içindir" şeklinde konuştu.
 
Onun sözlerine göre, savaşçılar her ay 150 dolar alacak, ancak bu rakam ileride değişebilecek.
 
Rusya'nın Sesi Radyosu'nun AFP'den aktardığına göre isyancıların çeşitli tugay komutanları maaş paralarının Basra Körfezi ve diğer İslam ülkelerinden geldiğini ifade ettiler.
 
TÜRKİYE'DEN DE GELİYOR

Halep'te yabancı muhabirlerin de takip ettiği 'ödeme günü'nde konuşan komutanlardan birinin yaptığı açıklama oldukça dikkat çekiciydi. 100 dolarlık ödemesini alan muhalif komutan, ödemelerin Türkiye ve körfez ülkeleri gibi İslami ülkelerden geldiğini açıkladı. Suriyeli muhaliflerin çoğunun ailesi şu anda Türkiye'deki sığınma kamplarında bulunuyor.

41 SURİYELİ DAHA TÜRKİYE'YE SIĞINDI

Öte yandan ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında yaralıların da bulunduğu 41 Suriyeli, Türkiye'ye sığındı.Suriye'nin Lazkiye kentindeki çatışmalardan kaçan 30 kişi, Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına geldi.
 
Sınırda yapılan işlemlerin ardından minibüslerle alınan sığınmacıların Adıyaman'a gönderildiği öğrenildi.
 
Suriye'nin İdlip kentine bağlı köy ve kasabalarda yaşanan çatışmalarda yaralanan 11 Suriyeli de, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi.
 
Burada hazır bekletilen ambulanslara alınan yaralılar, Hatay'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=25850 


Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,979 µs