En Sıcak Konular

BDP ALEVİ OYLARINA GÖZ DİKTİ

16 Ekim 2012 22:56 tsi
BDP ALEVİ OYLARINA GÖZ DİKTİ BDP’nin önceki gün yapılan olağanüstü kongresinde eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş’ın yaptığı konuşmalarda Alevilere özel bir yer ayırmaları dikkat çekti.

BDP onların oyuna göz dikti!

Türkiyelileşme kapısı HDP!

Sosyalist partilerle birlikte 'çatı seçim partisi' kuran BDP, bu yolla 'bölge partisi' eleştirilerini bertaraf ederek Türkiye'nin her yerinde varlık göstermeyi hedefliyor. BDP'nin bu amaçla özellikle Alevilerden gelecek oyları hedeflediği belirtiliyor.

BDP'nin önceki gün yapılan olağanüstü kongresinde eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş'ın yaptığı konuşmalarda Alevilere özel bir yer ayırmaları dikkat çekti. BDP lideri Selahattin Demirtaş da son olarak Mersin'de Alevi kanaat önderleri, aydın, yazar, sanatçı ve Alevi dernekleri temsilcileri ile "diyalog toplantısında" bir araya gelmişti. Demirtaş önceki gün kongrede yaptığı konuşmada "Alevi yurttaşlarımız artık herhalde şunu fark ederler. Tarihlerini, liderlerini, bütün değerlerini yok etmeye çalışan partilerde yer almamalıdırlar. Alevi yurttaşlarımız şunu çok iyi bilirler ki 'Bunların dili Ali söyler, gözleri Muaviye bakar'. Gelin el ele verelim, hepimiz özgür olmadan her birimizin köle kalacağını bilerek bu gücü birleştirelim" dedi.

Bu vurguların arkasında sosyalist partilerle birlikte kurulan ve seçim dönemi partisi kimliğinde olacak olan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) hedefleri yer alıyor. HDP'de Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Emek Partisi, Sosyalist Parti, Sosyalist Demokrasi Partisi, Yeşiller Partisi, Eşitlik ve Demokrasi partisi gibi partilerin yanı sıra çeşitli dergi ve platformların da yer alması bekleniyor. Buna göre BDP ve diğer sol partiler varlıklarını devam ettirecek ve Halkların Demokratik Kongresi'nde birlikte hareket edecekler. Bu partiler HDP çatısı altında seçime girecekler ve parti kongrenin bir bileşeni olacaklar. BDP böylece Türkiyeli parti olma kimliğine yaklaşmayı ve özellikle Alevilerden gelecek oylarla yüzde 10 barajını aşmayı hedefliyor.(Kemal GÖKTAŞ / VATAN) 

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/bdp-onlarin-oyuna-goz-dikti/487394/9/Siyaset#.UH2yxW82b1s


Bu haber 2,482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,441 µs