En Sıcak Konular

İSLAM'I ANLATMAK RAHİPLERE Mİ KALDI!

14 Ekim 2012 23:09 tsi
İSLAM'I ANLATMAK RAHİPLERE Mİ KALDI! ABD'nin desteklediği dinlerarası diyalog çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Müslümanlarla açıktan savaşmanın çare olmadığını anlayanlar fitne peşinde

İslâm'ı anlatmak rahiplere mi kaldı!

ABD'nin desteklediği dinlerarası diyalog çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. "Ilımlı İslam" söylemiyle İslamiyet'i kendileri için zararsız hale getirmek ve (haşa) içini boşaltmak isteyen ABD'de, bu sefer de dinlerarası diyalog faaliyetleri yürüten iki kuruluşun hazırladığı bir kitapçık gündeme geldi. İslamiyet ile ilgili önyargıları giderme amacını gütme bahanesiyle hazırlanan kitapçığı hazırlayan ise Interfaith Alliance (Dinlerarası İttifak) kurumunun başkanı rahip Welton Gaddy.

ABD'nin desteklediği dinlerarası diyalog çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. "Ilımlı İslam" söylemiyle İslamiyet'i kendileri için zararsız hale getirmek ve (haşa) içini boşaltmak isteyen ABD'de, bu sefer de dinlerarası diyalog faaliyetleri yürüten iki kuruluşun hazırladığı bir kitapçık gündeme geldi. İslamiyet ile ilgili önyargıları giderme amacını gütme bahanesiyle hazırlanan kitapçığı hazırlayan ise Interfaith Alliance (Dinlerarası İttifak) kurumunun başkanı rahip Welton Gaddy.  ABD'deki farklı dini kurum ve gruplar, İslâm için "ayağa kalktı"! Dinlerarası diyalog faaliyetlerini yürütenlerden Interfaith Alliance (Dinlerarası İttifak) kurumunun Başkanı Rahip Dr. C. Welton Gaddy, "Amerikalı Müslümanlar Hakkındaki Doğrular Neler?" başlıklı bir kitapçık hazırladı. Ülkedeki farklı dinlerden 21 kuruluşun destek verdiği girişimin bir ürünü olan kitapçık, güya dini özgürlüklerle ilgili yasaların yanı sıra, Amerikalı Müslümanların tarihi ile İslâm dini hakkındaki yanlış bilinen konuları irdeliyor.

Bu kitapçığın, dinlerarası diyalog ve "ılımlı İslam" vasıtasıyla İslamiyet'i kendileri için zararsız hale getirmeye çalışan çevrelerin, İslamiyet'e doğrudan müdahale çabalarının bir ürünü

Amaç Müslümanlara iyi görünmek!
Interfaith Alliance ile Religious Freedom Education Project of the First Amendment Center (İlk Islah Merkezi'ni Dini Özgürlükler Eğitimi Projesi) adlı iki kuruluş, Amerikalıların İslâm dini ve Müslümanlara dair bilgi eksikliklerini ve toplumdaki önyargıları gidermek için bir girişim başlattı. Girişime destek verenler arasında New Evangelical Partnership for the Common Good (Ortak Menfaat İçin Evangelist Ortaklık) adlı kuruluşun da bulunması dikkat çekici.

Dini özgürlükler ve Amerikalı Müslümanlar hakkında en çok merak edilen sorular ve cevaplarının yer aldığı ''Amerikalı Müslümanlar Hakkındaki Doğrular Neler? Sorular ve Cevaplar'' başlıklı kitapçık hazırlayan iki kuruluş, bu girişimiyle, güya hem Amerikalıları İslâm hakkında bilinçlendirmeyi, hem de ülkede bazı kesimlerce sürdürülen "kara propaganda"yı kırmayı amaçlıyor.

Kâfirden dost olmaz!
Interfaith Alliance'ın Başkanı Rahip Dr. C. Welton Gaddy, bu kitapçıkla hedef kitlelerinin ABD'de Müslümanları ve İslâm dinini daha iyi anlamak isteyenler olduğunu söyledi.

Ülkedeki bazı kesimlerin İslâm'ı ve Müslümanları ''kötü'' göstererek, toplumda kutuplaşma oluşturmaya çalışması nedeniyle bu konuda ABD'de bilgi eksikliği bulunduğunu belirten Gaddy, Interfaith Alliance olarak bu tip ayrımcı davranışlardan artık yorulduklarını kaydetti.

Gaddy, ''Amerikalılara İslâm dinini 'daha iyi anlamaları' için yardımcı olmak ve Müslümanların bizim 'dostumuz' olduğu gerçeğini görmelerini sağlamak bizim için çok önemli. Aramızda karşıtlıklar çıkarmak ve birbirimizi eleştirmek yerine, işbirliği ruhunu geliştirirsek, hem ülke hem de en nihayetinde dünya genelinde çok daha iyi konuma geleceğiz. Bu kitapçık da buna hizmet etmek için'' diye konuştu.

Gaddy, kitapçığı her düzeyde hükümet yetkililerine, özellikle de İslâm karşıtı bazı girişimlere sahne olan bazı eyaletlerdeki yetkililere ulaştırmayı planladıklarını kaydetti.

Korkuları, kendi özgürlükleri
Washington'daki basın müzesi Newseum'da Dini Özgürlükler Eğitim Projesi'nin Direktörü Charles Haynes de kitapçıkla İslâm dini ve Müslümanlar hakkında yürütülen ''kara propagandalara'' yanıt vermeyi amaçladıklarını iddia etti. Haynes, ''Bu konu aslında dinle değil, nihayetinde özgürlüklerle alakalı. Bu kara propagandanın karşı çıkılmadan sürdürülmesine izin verirsek, eninde sonunda sadece ABD'deki Müslümanların değil, hepimizin elindeki özgürlükler kaybolacak. Bu çok tehlikeli bir gidişat. Dolayısıyla vaziyet daha kötü hale geldi ve bu kara propagandaya karşı koymada daha iyi performans gösteremezsek, gelecekte daha da kötü hale gelecek'' diye konuştu.

Tam gaz diyalog peşindeler
New Evangelical Partnership for the Common Good (Ortak Menfaat İçin Evangelist Ortaklık) adlı kuruluşun İcra Direktörü Rahip Richard Cizik de insanları İslâm dini ve Müslümanlar hakkında eğitme ve önyargıları kırma çabasına bir noktadan başlamak gerektiğini ve bu kitapçığın da bunun için doğru platform olduğunu belirterek, Hıristiyanı, Müslümanı, Hindusu, Yahudisi olsun, her dine mensup insanlar arasında diyalog başlatmak için itici güç sağladığını söyledi.

İnsanların diyalog sayesinde değiştiğine dikkati çeken Cizik, ''Üzücü olan şu ki, ABD'deki evanjelistlerin Müslüman dostları pek yok. Eğer olsaydı bir zamanlar inandıkları şeylere inanmazlardı. Şunu biliyoruz ki bu ülkedeki birçok kişi yanlış bilgilere sahip. Bu sorunu ancak diyalogla çözebilirsiniz'' dedi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/isl%C3%A2m-i-anlatmak-rahiplere-mi-kaldi-252543.htm


Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,221 µs