En Sıcak Konular

KOCASAKAL VE FEYZİOĞLU YENİDEN SEÇİLDİ

14 Ekim 2012 21:32 tsi
KOCASAKAL VE FEYZİOĞLU YENİDEN SEÇİLDİ Türkiye’nin birçok ilinde avukatlar baro başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Dünyanın en kalabalık barosu olan İstanbul Barosu’nda Kocasakal, Ankara’da ise Feyzioğlu yeniden seçildi

İkinci kez başkanlığa seçildi!

Savunmanın seçimi

Türkiye'nin birçok ilinde avukatlar baro başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Dünyanın en kalabalık barosu olan İstanbul Barosu'nda Kocasakal, Ankara'da ise Feyzioğlu yeniden seçildi

İstanbul Barosu başkanlık seçimi Sütlüce'deki Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Seçimde, Baro Başkanı Ümit Kocasakal ile eski baro başkanlarından Muammer Aydın, Filiz Kerestecioğlu ile Rıza Saka yarıştı.

Baroya kayıtlı 28 bin 884 avukattan 22 bin 19'unun oy kullandığı 73 sandıkta Baro Başkanlığı, yönetim, disiplin ve denetleme kurulu üyeliklerinin yanı sıra Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu delegeliği de belirlendi. Oy kullanma işleminin saat 17.00'de tamamlandığı seçimlerde İstanbul Baro Başkanlığı'na 12 bin 836 oy alan Ümit Kocasakal yeniden seçildi. Seçimde Hukukun Üstünlüğü Platformu grubu adına yarışan Rıza Saka 4 bin 650, Katılımcı Özgürlükçü Çağ grubu adayı Filiz Kerestecioğlu 3 bin 495, Önce İlke Çağ grubu adayı Muammer Aydın ise 1038 oy aldı.

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından, Kocasakal'ı destekleyen avukatlar, salonda alkışlı kutlama yaptı. "Baro'da Ümit var" ve "Bağımsız Türkiye" sloganları atan grubun içinde bulunan Kocasakal'ın yanına gelen Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı avukat Rıza Saka, Kocasakal'ı tebrik etti. Bunun üzerine Kocasakal, Saka'ya "Gelin kucaklaşalım. Bu hareketiniz için size teşekkür ediyorum" dedi. Saka da, "Ben de teşekkür ederim. Bize ne görev düşerse yaparız" dedi.

Kocasakal: soruşturma açıldı

İstanbul Baro Başkanı ve Çağdaş İlke Avukatlar Grubu Adayı Ümit Kocasakal, Haliç Kongre Merkezi'ndeki İstanbul Barosu Genel Kurulu toplantısı ve oylama öncesinde, yaptığı açıklamada," Baro başkanlığı döneminde, biri Balyoz Davası'na avukat göndermediğim için olmak üzere, hakkımda iki soruşturma açıldı. Şimdi avukatlar duruşmalara girmediği için avukat talep etti mahkeme. Şunu herkes bilsin. Baro sonuçta kimsenin emir eri falan değil. Hukuka göre hareket eder. Kanun ve yönetmelik açık. Bize diyor ki kanun ve yönetmelik; 'sen müdafi, avukat atamasını ancak kişinin seçtiği müdafi istifa etmiş ya da azledilmişse yapabilirsin.' Ee sorduk mahkemeye, yok böyle bir istifa veya azil. Gönderemezdik, göndermedik. Bundan dolayı da, ki ceza genel kurulu dahi var. İkinci bir suç duyurusu yapıldı görevi ihmalden dolayı. Yani biz hem bunu yaptık, hem hukuku, hukukun üstünlüğünü savunduk" dedi.

134 yıllık İstanbul Barosu'nun bir anda, ilk defa, Kanlıca ve Ortaköy sırtlarında olmak üzere Boğaz'ın iki yakasında birer sosyal tesis kurduğu eleştirilerine ilişkin ise "Baro bir banker değil ki. Dolayısıyla yıllar geçtikçe anlaşılacak onun değeri. Diyorlar ki, 'imara kapalı yere bu kadar para verdiler.' Ya zaten, eğer imar sorunu kısıtlaması olmazsa, orası 50 milyon dolardır. Biz 3 milyon 250 bin dolara aldık" dedi.

"Biz oy almak uğruna kimseye mavi boncuk dağıtmıyoruz" diyen Kocasakal, 'yüksek siyaset' yaptığı eleştirilerine de şöyle cevap verdi:"Şimdi, 'yüksek siyaset yapıyor' deniliyor. E ne yapalım? Alçağını mı yapalım? Yaparsak biz zaten yükseğini yaparız. Alçak siyaset yapmayız. Açık söylüyorum, eğer bu yüksek siyasetten anlaşılan bu mesleğin, bu baronun, meslektaşın onurunu korumak kollamaksa, vatandaşın hakkını, hukukunu kollamaksa, hukuk devleti ideali için mücadele etmekse, biz bu yüksek siyaseti yapmaya devam edeceğiz."

Feyzioğlu yeniden başkan

Ankara Barosu'nun 62. Genel Kurulu'nda oy verme işlemi sona erdi. Demokratik Sol Avukatlar Grubu adayı ve Ankara Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, kullanılan oyların 4 bin 866'sını alarak yeniden baro başkanı seçildi.

Toplam 8 bin 715 avukatın oy kullandığı seçimlerde Demokratik Sol Avukatlar Grubu'nun diğer adayı Recai Rahim Görgülü bin 178 , Baro'da Birlik Grubu adayı Avukat İlhan Şevki Masarifoğlu bin 388, Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Alpaslan Sucu 683, Baro'da Değişim Grubu adayı Eyüphan Korkmaz 304, Devrimci Demokrat Avukat Grubu adayı Medeni Ayhan 195, bağımsız aday Bülent Turhan Gündüz 100 ve Necip Özgür Oluklu 1 oy aldı.

Kayseri'de Konaç kazandı

Kayseri Adliyesi'nde yapılan seçimlerde başkan adaylarından Fevzi Konaç 446 oy alırken, diğer aday Oğuz Erinç 417 oyda kaldı. Baro Başkanı seçilen Fevzi Konaç, seçime katılan avukat meslektaşlarına teşekkür ederek "Seçimden seçime meslektaşlarını hatırlayan bir baro değil, meslektaşlarıyla sürekli iletişim halinde olan bir baro yönetimi olacağız" dedi.

Bursa'da sol rüzgar

Solun desteklediği Önce Hukuk Platformu Gurubu adına başkanlığa aday olan Ekrem Demiröz Bursa'da ipi göğüsledi. Seçimden sonra konuşan Demiröz,'Biz son sözlerimizi dün genel kurulda söyledik. Son derece sessiz sakin bir seçim oldu. Meslektaşlarımızın iradesi ile seçildik. Herkese teşekkür ederim. Bursa Barosu'nun hem eski gücüne kavuşması hem de haksızlıklara karşı hakların sesi olma konusunda vaadlerimiz var" dedi.

Van'da Timur seçildi

Van Baro Başkanlığı'nın yapılan genel kurulu sonucu avukat Murat Timur başkanlığa seçildi.Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan genel kurulun cumartesi günkü oturumda ilk olarak divan seçimi yapıldı. Başa baş geçen seçimlerde 193 oy kullanıldı. 3 oyun geçersiz sayıldığı sayımlarda Murat Timur 82, İkram Çetinkaya 80 ve Bedia Özgökçe ise 28 oy aldı. Sonuçların açıklanmasının ardından Murat Timur Van Baro Başkanlığı'na seçildi

Manisa'da Balkız dönemi

Manisa Barosu'nun iki adayla gidilen olağan genel kurulunda, Zeynel Balkız başkan seçildi. Mevcut başkan Fadıl Ünal, Balkız'ın gerisinde kaldı.Manisa Barosu, Olağan Genel Kurulu, Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda yapıldı. Kongrede, mevcut başkan Fadıl Ünal'ın karşısına Zeynel Balkız rakip olarak çıktı. Kongrede 695 delegeden 650'si sandık başına gitti. Oylardan 317'sini alan Zeynel Balkız, başkan seçildi. İki dönemdir başkanlık görevini yürüten rakibi Fadıl Ünal'a ise sandıktan 313 oy çıktı. 20 oy ise geçersiz sayıldı. Kendisini destekleyenlere teşekkür eden Balkız, bundan sonraki hedeflerinin avukatlık mesleğinde yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak olduğunu söyledi. 

'Darbeci değil harbiciyiz' 

Ümit Kocasakal hakkındaki 'darbeci' iddialarına ise şöyle cevap verdi: 'Darbeci baro' ismini bize 'Genç Siviller' taktı. İstanbul Barosu darbeci falan değildir, harbici barodur. Bunu herkes bilsin. Ve bunlar bizi yıldırmaz. Biz, doğru bildiğimiz yolda devam ederiz. Hukuksuzlukların üzerine de teker teker gideriz. Kocasakal anadilde savunmayı ise asla kabul etmediğini tekrarladı: "Bu, hakkın suiistimalidir. CMK 203 açık. Ha, eğer Türkçe bilmiyorsa o Kürt vatandaşı ilk ben savunurum." (VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/ikinci-kez-baskanliga-secildi/487171/1/G%C3%BCndem#.UHsFA282b1s


Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,488 µs