En Sıcak Konular

AYBABA: ''QUARESMA KİM OLUYOR?''

28 Eylül 2012 12:29 tsi
AYBABA: ''QUARESMA KİM OLUYOR?'' “Önemli olan tek şey Beşiktaş’tır” diyen Samet Aybaba, Portekizli’yi defterden sildi.

Quaresma kim oluyor?
 
"Önemli olan tek şey Beşiktaş'tır"

"Önemli olan tek şey Beşiktaş'tır" diyen Samet Aybaba, Portekizli'yi defterden sildi:

"Her ay oynamadan 375 bin Euro alıyor. Bu maliyetle onu tutmak zor. Bu kadar para alıp bugüne kadar ne yapmış? Ben, Hagi'nin, Alex'in maliyetini hiç sorgulamadım. Aldığı paranın hakkını veren oyuncunun ücreti sorgulanmaz zaten."

KULÜP tarihinin maddi açıdan en zorlu döneminde Beşiktaş'ta teknik direktörlük koltuğuna oturan Samet Aybaba, dün akşam NTVSpor'da yayınlanan %100 Futbol programında Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtladı. Takmının sorunlu yıldızı Ricardo Q7'yi kadrosunda düşünmediğini yineleyen Aybaba özetle şu açıklamalarda bulundu:

"QUARESMA her ay oynamadığı halde 375 bin Euro alıyor. Bu maliyetle onu takımda tutmak zor. O bize hiçbir şekilde yaklaşmadı. Dünya yıldızı bile olsan gelip yeni teknik direktörünle konuşmak zorundasın. Yönetim, Quaresma ile ilgili gerekeni yapacak. Fakat Quaresma'nın bu takımın parçası olmak gibi bir niyeti, arzusu yok. 

BEN bugüne kadar Alex'in ya da Hagi'nin fiyatını hiç sorgulamadım. İşini iyi yapan adamın maliyetini kimse sorgulamaz. Yönetim yıldız oyuncuya 'indirim yap' dediğinde yıldız diye tabir edilen oyuncu Avrupa'da başka bir takıma gider ama Quaresma gidemiyor hatta bize 'bonservisimi verin bedelsiz gideyim' bile demiyor. 

'TEK MARKA BEŞİKTAŞ'TIR'

Quaresma kendisini takımın üstünde görüyor. Quaresma'nın bize karşı herhangi olumlu bir yaklaşımı yok. Bu nedenle parasını ödemek zorunda olduğumuz halde şu şartlar altında onu takıma katmak gibi bir düşüncemiz yok. 

SON 2 yılda 11 sarı 2 kırmızı kart görmüş bu oyuncu. Biz istediği parayı verelim de o bu zamana kadar takım için ne yapmış bunu sorgulamak lazım. Quaresma teknik anlamda Beşiktaş'a aldığı ücretin karşılığını hiçbir zaman vermemiştir. Eğer fedakârlık yapmış olsaydı, biz bunu olumlu bir yaklaşım olarak görerek belki de kadromuzda yer verecektir. Biz Beşiktaş Kulübü'yüz. Burada herkes gelip geçici. Kalıcı olan tek şey, marka olan Beşiktaş'tır. Quaresma da kim oluyor? Fernandes ve Almeida, Quaresma'nın vatandaşı olduğu halde onlardan bile bana 'Hocam, bu adam takıma dönsün' diye bir istek gelmedi."

45 milyon Euro zararla başlıyoruz

"YÖNETİCİLERİMİZ yeni stat için çalışıyor. Biz stat için sezon başında 15 milyon Euro alırken rakiplerimiz 55-60 milyon Euro alıyor. Düşünsenize daha lig başlarken 40 milyon Euro ekside açıyoruz hesabı.Milyonlarca dolar borcu olan bir kulübün kapısından içeri girdim. Başkası olsa 'ben di bir 200 milyon daha borç yaratayım' der. Ben burada Beşiktaş'ı geleceğe taşımak istiyorum."

'EKSİĞİMİZ YOK'

Kısıtlı kadromuzla şampiyonluğa oynayan bir takım olalım dedik. Her maç öncesi oyuncularımızla bunları konuşuyoruz. Şampiyonluk adaylarından biri biziz diyerek başladık bu işe. Sonuna kadar ilk 3-4 takım içinden kopmayacağız."

'Rapor bile getirmedi'

"BİZ bu oyuncunun parasını zorunda olduğumuz için ödüyoruz ama o, bizimle arasındaki sorunları halletmek için gelip yönetimle görüşmüyor. Kendi işi olduğu zaman yönetimin yanında alıyor soluğu. İzin isteyip ülkesine gitti. 2 hafta gelmedi. İnsan bir hastane raporu getirir."

'Nene'yi ocakta yine isteyeceğiz'

GÜNDÜZ  saatlerinde 'haber1903.com'a konuşan Samet Aybaba, ara transfer döneminde Nene'yi tekrar isteyeceklerini söyledi. Aybaba, "Nene transferi, tekrar gündemimizde olacak. Bu oyuncuyu renklerimize katmayı çok istiyoruz, ne gerekirse yapacağız" derken, ayrıca takımın gündemine ilişkin şu açıklamaları da yaptı: 

"TAKIMDAKİ hiçbir oyuncu ile münakaşa etmem. G.Antep maçı sonrası soyunma odasında 'Canınız sağ olsun arkadaşlar, olur böyle' dedim. Sivok'un bana cevap verdiği söylendi; ben ise yüzünü bile görmedim.

FERNANDES'İN idmanda küfür ettiği iddia edildi. Beşiktaş antrenmanında kim kime küfür edebilir? Bu nasıl söylenebilir?" dedi.

En sorunsuz takım biziz

"Altyapıdan oyuncu çıkartmak, bonservisi elinde oyuncular almak yönetimle ortak kararımızdı. Oyuncularımızla dialoğumuz çok iyi bir seviyeye geldi. Sorunsuz bir ortam yarattık. daha doğrusu az sorunlu bir ortam yarattık. Takım içindeki uyum açısından Süper Lig'in en sorunsuz takımı durumundayız."

'burası senin yuvan'

"ANLAŞMADAN 15 gün önce Ümraniye taraflarından geçerken arabada kızım, 'Baba burada olsan ne güzel olurdu' demişti. Sonra sözleşmeyi imzaladık. Bazı sabahlar Ümraniye'ye giderken kafamı kaldırıyorum; siyah-beyaz bayrakları, eski yöneticilerimizin fotoğraflarını görüyorum ve 'Samet, burası senin yuvan. Her şey dışarıda kaldı' diyorum kendime."

'Bu taraftarla herkesi yenerim diyordum'

"Ben Beşiktaş taraftarıyla diğer takımları mahvederim, herkese 3-5 gol atarım diyordum. Bu sözlerimi hâlâ söylüyorum. Çalışmalarımız da bu yönde devam ediyor. Büyük takım 2 santraforla oynar. Ben de bunu düşünüyorum.

'BARÇA'YA HAYRANIM'

BARCELONA'YI hayranlıkla izlerim. Barcelona'da şunlar, bunlar var diyeceksiniz. Onlar gibi olmak zor. Kendi kapasitenizde oynayacaksınız. Top rakipteyken baskı yapıyoruz. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Devre arasında takımla ilgili bir ki hamle yapabiliriz. İsmail devre arasına yetişir."

'Batu ya futbolu bırakacak ya da yıldız olacak'

"Onunla hemen hemen her gün konuşuyorum ama hâlâ beklentimizi karşılayamadı. Biraz daha çalışması şart."

"ALMEIDA sıkıntı yaşadığımız bir dönemde bize gelip gitmek istediğini söyledi. Biz de o zaman Batuhan'ı aldık. Batuhan ince bir çizgide. Ya 2-3 yıl içinde futbolu bırakacak ya da yıldız olacak. Şu an için bize istediğimizi veremedi. Batuhan çok ilginç bir futbolcu. O fiziğine rağmen bir şut çekiyor, bir vole vuruyor inanamıyorsunuz. Batuhan'ın bize cevap vermekte biraz daha hızlanması lazım. 

MUSTAFA Pektemek'in sakatlığı tüm planlarımız bozdu. Almeida ve Mustafa'yı çift forvet oynatmayı düşünüyordum sezon başında. Devre arasında daha geniş bir kadro kurmak için çalışacağız. F.Bahçe, G.Saray ve Trabzon'dan oyuncu istemezdim. Benim 14 tane çok iyi oyuncum, 9 tane de çok iyi oymaya aday genç futbolcum var."

'Escude çalışmalı'

"ERNST gibi bir oyuncunun takımımda olmasını isterdim ama maliyeti çok yüksekti. Düşürmesini istedik, kabul etmeyince yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Rüştü ben gelmeden önce ayrılmıştı. Muhtemelen onda da böyle bir süreç yaşandı.

EEGEMEN'İN ayrılması planlarımızda yoktu ama futbolcu gitti. İsteyen Beşiktaş'an ayrılabilir, biz gidenin ardından ağlamayız. Escude'yi yönetimden ben istedim. İstediğim dönemde Sivok'la ilgili bazı problemler vardı. Sonra o sorunlar halledildi ve uzun süredir İbrahim Toraman'la birbirlerini tanıdıkları için yine birlikte oynuyorlar. Escude'nin bunların arasına girmesi için uğraşması lazım."


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/quaresma-kim-oluyor/483778/5/Spor#.UGVtbbIaNBk


Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,770 µs