En Sıcak Konular

KONCUK : ''MİLLET İDAMA MAHKUM EDİLDİ''

23 Eylül 2012 21:03 tsi
KONCUK : ''MİLLET İDAMA MAHKUM EDİLDİ'' Devlet bütçesini yönetmekten aciz olanların Deli Dumrul vergileriyle vatandaşı ezmekte mahir olduğunu belirten İsmail Koncuk, bir kalemde vergilerin yüzde 11.7 artırılmasıyla dar ve sabit gelirlilerin idam fermanının imzalandı.

Millet idama mahkum edildi

Devlet bütçesini yönetmekten aciz olanların Deli Dumrul vergileriyle vatandaşı ezmekte mahir olduğunu belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bir kalemde vergilerin yüzde 11.7 artırılmasıyla dar ve sabit gelirlilerin idam fermanının imzalandı. 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, siyasilerin Deli Dumrul vergileriyle vatandaşı ezmekte mahir davrandıklarını bildirdi. Konu ile ilgili tepkisini yaptığı basın açıklaması ile dile getiren Koncuk, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tedbir paketiyle benzin, mazot ve LPG'den alınan vergiler litre başına 30 kuruş, 1600 cc'nin altındaki otomobillerden alınan vergi oranı 3 puan ve tapu harçları ise binde 4 oranında artırıldığına dikkat çekti. Vergi artışlarının benzine yüzde 6.7; mazota yüzde 7.5; LPG'ye yüzde 11.7 zam olarak yansıyacağına dikkat çeken Koncuk, "Akaryakıttan alınan vergilerin artırılması benzinde yüzde 6.7; mazotta yüzde 7.5 ve LPG'de yüzde 11.7 zam anlamı taşıyor. Ayrıca bankadan kredi çeken ve kıt kanaat parasıyla başını sokacak bir ev almak isteyen bir vatandaşın, 100 bin TL'lik bir konut için ödeyeceği tapu harcı da 400 TL arttı" dedi. 

Lüks tüketime zam yok 
Koncuk, tedbir paketinin dikkat çekici taraflarından bir tanesi de küçük silindirli yani fiyatı daha düşük, orta sınıfın kullandığı otomobillerden alınan vergilerin 3 puan artırılması olduğuna dikkat çekti. Buna göre 30 bin TL bedelle bir araç alan vatandaşın ödeyeceği verginin 11 bin 100 TL'den 12 bin TL'ye çıkacağına vurgulayan Koncuk, "Böylece ekonomik ve çevre dostu olarak bilinen ve dünyanın her yerinde vergi indirimleriyle desteklenen, ağırlıklı olarak dar gelirli vatandaşların tercih ettiği 1600 cc'den küçük motorlu araçların fiyatı yüzde 3 zamlanmış oldu. Lüks otomobillerden alınan vergilerin artırılmaması ise dikkat çekti" diye konuştu. 

10 yılda akaryakıt fiyatları 3'e katlandı 

AKP hükümeti iktidara geldiğinde 1,6 TL olan benzinin litre fiyatının, bu vergi artışıyla birlikte 4,76 TL'ye yükseldiğini vurgulayan Koncuk, böylece son 10 yılda benzinin fiyatının 3'e katlandığını bildirdi. 2002 yılında 0.6 TL olan LPG'nin ise yapılan zamlar ve vergi artışları sonrasında bugün itibarı ile 2,87 TL'ye yükseldiğini ve son 10 yılda yüzde 570 arttığını ifade etti. Koncuk, 2002'de litresi 1,4 TL'den satılan mazotun ise yüzde 410'luk artışla 4,32 TL'ye yükseldiğinin altını çıktı. Koncuk, "Hem akaryakıta hem de araba vergilerine yapılan bu artışlardan sonra zaten dünyanın en pahalı benzinini kullanan vatandaşlarımızın, yeni bir araç alabilmesi de sahip oldukları araçları kullanması da hayal oldu" dedi.

 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,658627


Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,515 µs