En Sıcak Konular

ŞAHİN: ''ÜLKEMİZDE KÜRT SORUNU YOK TERÖR SORUNU VAR''

20 Eylül 2012 18:46 tsi
ŞAHİN: ''ÜLKEMİZDE KÜRT SORUNU YOK TERÖR SORUNU VAR'' İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Ülkemizde Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır. Terör sorununu sadece güvenlik sorunu olarak görmedik, görmüyoruz'' dedi.

Kararlılık mesajı veren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin

Ülkemizde Kürt sorunu yok, terör sorunu var

 "Terör sorununu sadece güvenlik sorunu olarak görmedik görmüyoruz" diye konuşan İçişleri Bakanı Şahin "teröre karşı mücadele sürecek" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütünün içine girdiği çıkmazdan dolayı şiddeti artırdığını belirterek "Operasyonlar tek bir silahlı terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir." dedi. Bakan Şahin, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nin 2012-2013 akademik yılı açılış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Polis Akademisi'nin tanıtım filmi izlendi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, insanların güvenlik ihtiyaçları karşılanmadan huzur ve refah içinde yaşamalarının mümkün olmadığını vurguladı. Bu sebeple insanlar çeşitli yöntemler geliştirdiğini anlatan Şahin, genellikle devletin güvenliğinin esas olduğunu, bireyin güvenliğinin ikinci planda kaldığını hatırlattı. Demokrasilerin gelişmesiyle birlikte bireyin güvenliğinin ön plana çıktığını dile getiren Şahin, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları kavramının öne çıktığını ifade etti.

Müsamaha göstermeyeceğiz
Temel hak ve özgürlüklerin anayasa güvencesi altına alındığını belirten Şahin, polis ve jandarmanın aldığı eğitim sayesinde insan hakları konusunda büyük bir seviye kazanıldığını söyledi. Türkiye'nin en büyük sorunu terör ve terörle mücadele olduğunu belirten Şahin, sorunun bu veya şu şekilde tanımlandığını hatırlattı. Şahin, şöyle devam etti: "Ülkemizde Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır. Terör sorununu sadece güvenlik sorunu olarak görmedik, görmüyoruz. Ekonomik, siyasal, kültürel, uluslararası iyi veya kötü ilişkiler içinde bütüncül yaklaşım içinde çözmeye, değerlendirmeye gayret ediyoruz. Ekonomik ve toplumsal anlamda birçok adım attık ve atmaya devam ediyoruz. Terörün ağırlıklı olduğu bölgeye yapılan yatırımlar sayesinde bölgenin kalkınmasının yanında bütün vatandaşlara tanınan hak ve özgürlükler sağlandıkça terör örgütü rahatsız olmaya başladı. Terör örgütü içine girdiği çıkmazdan dolayı şiddeti artırmaya girmiştir. Şiddet eylemlerinden vazgeçmeyeceğini ortaya koymuştur. Bu eylemler bizi yıldırmayacak, müsamaha göstermeyeceğiz. Mücadelemiz aynı kararlılıkla bölücü terörle mücadele devam edecektir. Operasyonlar tek bir silahlı terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir."


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/ulkemizde-kurt-sorunu-yok-teror-sorunu-var-250379.htm


Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,731 µs