En Sıcak Konular

''NE İSTEDİYSE VERDİLER PKK'YI KANLA KAZANMAYA ALIŞTIRDILAR''

20 Eylül 2012 16:29 tsi
''NE İSTEDİYSE VERDİLER PKK'YI KANLA KAZANMAYA ALIŞTIRDILAR'' Emine Ülker Tarhan, AKP''nin artık alabildiğince kirlendiğini ve ”rengi atmış bir parti” olduğunu belirterek, ”AKP’nin eline şehit kanı bulaşmıştır” dedi.

AKP'ye çok ağır itham: PKK'yı...

''PKK ne istediyse verdiler. PKK'yı kanla kazanmaya alıştırdılar"

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, AK Parti artık alabildiğince kirlendiğini ve "rengi atmış bir parti" olduğunu belirterek, "AKP'nin eline şehit kanı bulaşmıştır" dedi.

Tarhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "her gün nefret suçu işlediğini" savunarak, "En son sadece kendisinin ve yandaşlarının tekelindeymiş gibi 'bunlar Kuran'dan acayip kaçarlar' dedi. Bunu söylerken ayrıştırdı ve kamplaştırdı. Yine nefret etti birilerinden ve yine hedef gösterdi" görüşünü ifade etti.

Erdoğan'ın "halkı kin düşmanlığa sevk etme suçundan sabıkalı olduğunu" kendilerine hatırlattığını ifade eden Tarhan, şöyle konuştu: "Başbakan sürekli birilerini kastediyor ve 'aslında kendisi Alevi'dir, Alevi'ye abdest dersi veririz' derken de 'Affedersiniz bizi Rum gibi gösteriyorlar' derken de muhalifleri, tinerci, namert ve şerefsiz olmakla suçlarken, gramla, çapla ölçerken de aslında bunu yapıyor Başbakan. Nefret pompalıyor, dışlıyor, ayrıştırıyor. Sezon açılışını da 'imam hatipler terörist yetiştirmez, diğer okullar terörist ve anarşist yetiştirir' diyerek açtı. Bu kez küçücük genç kalpleri ayrıştırdı ve kırdı ve 2012 sonbahar-kız sezonu nefret açılışını yaptı. Öfkenin benliğini ele geçirdiği anlaşılıyor sayın Başbakan'ın, sürekli öfkeyle, gazapla, hışımla hareket ediyor. Bu yaptıkları saldırganlığının boyutlarını gösterdiği gibi yönetim becerisiyle ilgili sorunlarını da ortaya koyuyor. Çünkü sorunlarıyla baş edemeyen siyasi aktörler ancak öfkeyle oynamayı ve nefret pompalamayı becerebilirler. Sayın Başbakan da bunu yapıyor.

Bütün bu yaptıklarına karşı kendisini hala apak zannediyor. Hep başkaları suçlu, muhalefet kötü....Nedense yaptıklarında hiçbir kötülük yok ve yaptığı yanlışlıklar, kötülükler hiç üzerine sıçramıyor sanki. Oysa hatırlatırım, bütün renkler aynı hızla kirlenirken birinciliği ak'a vermişlerdi. AK Parti artık alabildiğince kirlenmiş ve rengi atmış bir parti...Totaliter yapıların ortak noktası olan tek tip insan yetiştirme ve buna ilişkin aceleciliğiyle, nefreti egemen kılan anlayışıyla, teröre verdiği destekle, kirli Oslo anlaşmasıyla, Habur'la, PKK ile dar alandaki samimi dansıyla, aslında AKP alabildiğince kirlenmiştir. Hangi halıyı kaldırırsak altında AKP'nin kiriyle karşılaşıyoruz." Tarhan, "şehitler üzerinden siyaset yapıyorsunuz" diyerek toplumsal muhalefeti susturmaya çalıştığını ileri sürerek, olup bitenler karşısında susanların şehitler ve bu haberlerden rahatsızlık duymayanlar olduğunu söyledi.

"Seçimden önce anlaşarak PKK'nın desteğini aldılar"

Teröristle ilişkilerinde 'hazmettire hazmettire ilerleyeceğiz' demişlerdi. PKK ne istediyse verdiler. PKK'yı kanla kazanmaya alıştırdılar" diyen Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "PKK, onların sayesinde bugün eskisinden daha güçlü konuma geldi. Seçim öncesi anlaşarak PKK'nın desteğini aldılar. Kardeş kardeş seçime girip gizli anlaşmanını meyvelerini de birlikte paylaştılar. Kendi siyesi ikballeri için ülke güvenliğinden vazgeçip bizi bugünlere getirdiler. Şimdi kimi kime şikayet ediyorlar? Biz Oslo'yu hazmetmedik ve hazmetmeyeceğiz. Hazmedenler düşünsün, gece yatmadan önce başlarını ellerinin arasına alsınlar ve 'biz nerede yanlış yaptık' diye düşünsüler. Yanlış politikaları bizi neredeyse OHAL'e taşıdı. Teröre güvercin, onunla mücadele edenlere şahin olanlar, neden bunca cenaze ve neden bunca şehit diye düşünsünler.

Sokaklarda 300 koruma olmadan dolaşamayanlar, bu ülkeyi ve çocuklarımızı savunmasız kılanlar, zırhlı araç pahalı diye çocuklarımızı silahsız savunmasız yollara salanlar, kendileri zırhlı araç olmadan dolaşamayorlar. 'Bu ülkeyi nasıl bu hale getirdik' diye düşünsünler. Demokrasi düşmanı teröristle yaptıkları anlaşmalarla onlara reverans yaparken, masum insanlara korku yedirirlerken, 'bu demokrasi bozuntusunu nasıl yarattık' diye oturup bir düşünsünler. Türk halkı bu yönetime layık değil. AKP'nin eline şehitlerin kanı bulaşmıştır." Tarhan, "Oslo belgelerinin açıklanmasında, MYK'da bazı isimlerin bilgilendirilmediği için rahatsız oldukları doğru mu? Yapılan açıklamayla CHP'nin yeni politikası çelişiyor mu?" sorusuna, "Terör ve teröristin en zayıf olduğu, silahları bıraktığı, diz çöktüğü dönemde bir müzakerenin söz konusu solabileceği düşünülebilir. Ama dünyanın hiçbir yerinde terörle mücadele edildiğinde terörün en güçlü olduğu dönemlerde müzakere edildiğinin tartışıldığını görmedim. Terör ve terörist silahlarını bıraktığı takdirde müzakereyi hak eder. Biz yetkili kurullarımızda her konuyu tartışıyoruz. Bu spekülasyonları yersiz buluyorum" karşılığını verdi.

"Oslo çıkışının misilleme olduğuna"na yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine Tarhan, "Hiçbir gerçekliği yok, ilk kez sizden işitiyorum" dedi.

CHP'Lİ KOÇ: BAŞBAKAN'IN MASKESİ DÜŞTÜ

CHP Sözcüsü Haluk Koç, açıkladığı 'Oslo Mutabakatı' metninin Başbakan Erdoğan ve Ak Parti kurmaylarını ürküttüğünü savunarak, "Hükümet ve AKP içinden ciddiyetten uzak, bazen vurdumduymazlığa varan açıklamalar aldı başını gidiyor. Demek ki, yaranın tam üzerine bastık. Feryat, gerekçe arama, itiraf, inkar hepsi bir arada" diye konuştu.

CHP'li Koç MYK sonrası açıkladığı belgelerin Hükümet tarafından eleştirilmesi üzerine yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti; "Bir Bakan'ın belgelere 'yalan, sahte' derken diğeri kabul ediyor; 'belki şu anda da görüşmeler devam ediyordur' diyor. Ancak, herkes gibi bizlerde sormaya devam ediyoruz. Başbakan'la Öcalan arasında bölge ve ülkemizle ilgili, yüzde 90-95 oranında hangi konularda mutabakat var? Yüzde 5 hangi konularda uzlaşma yok? Cevap bekliyoruz. Hayali suikast mağdurluğunu çok iyi oynayan, talimatla kendini TV'lerde program yaptıran Başbakan Yardımcısı'nın belki Başbakan adına açıklaması yerinde olur. Aklının şaşıp şaşmadığını vereceği cevaplara bırakıyoruz."

"BAŞBAKAN KONJONKTÜR MİLLİYETÇİSİ"

AK Parti'nin, meşru siyaset zeminini, meşru siyaset kurumlarını ve TBMM'yi değil terör örgütünü siyasi konularda doğrudan müzakere için muhatap aldığını iddia eden Koç, bu müzakererin örgüte silah bırakma amacı dışında, her türlü tavizi içeren siyasi konuları kapsadığını iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın maskesinin düştüğünü iddia eden Koç; "Terörle müzakere edilmez mücadele edilir' diyen konjonktür milliyetçisi Başbakan'ın milletin önünde maskesi düşmüştür. Evet; Tevil etme görevlileri, saptırma uzmanları, gerçek dışı konuşma ve kandırma üstatları buyurun sahneye. Sahne sizin, gösterin şimdi hünerlerinizi" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/akpye-cok-agir-itham-pkkyi/482146/9/Siyaset#.UFsaC7IaNPc


Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,573 µs