En Sıcak Konular

YEMEKSEPETİ'NE YABANCI ORTAK

18 Eylül 2012 15:10 tsi
YEMEKSEPETİ'NE YABANCI ORTAK Türkiye’nin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi Yemeksepeti’nin hisselerinin bir bölümünü, dünyanın en büyük 10 yatırım fonu arasında bulunan General Atlantic satın aldı.

Bir şirket daha yabancılara satıldı

Yemeksepeti, 14 milyar Euro fon büyüklüğüyle dünyanın en büyük 10 yatırım fonu arasında yer alan General Atlantic'in Türkiye'de yatırım yaptığı ilk şirket oldu. General Atlantic, şirkete 44 milyon dolar yatırarak, azınlık hissedarı oldu  

Türkiye'nin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi Yemeksepeti'nin hisselerinin bir bölümünü,  dünyanın en büyük 10 yatırım fonu arasında bulunan General Atlantic satın aldı. General Atlantic, 44 milyon dolar tutarındaki yatırımın ardından Yemeksepeti'nin azınlık hissedarı oldu. Yatırım turunda General Atlantic'in yanı sıra Endeavor Catalyst fonu da yer aldı. Yatırım sonrası şirketin yönetiminin kurucu ortakların kontrolünde olacağı belirtildi.   
Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın şunları söyledi: "Yemeksepeti'nin küresel çapta kendi alanında en büyük oyuncu olmasını hedefliyoruz. General Atlantic'ten aldığımız yatırımı bu doğrultuda atılmış çok önemli bir adım olarak görüyor ve bunu bir stratejik ortaklık olarak değerlendiriyoruz. Hedefimizdeki yurtdışı açılımlarına yönelik olarak General Atlantic'in sağlayacağı stratejik destek, atacağımız adımlarda büyük katkı sağlayacak ve şirketimize hız kazandıracak." 
General Atlantic Yönetici Direktörü Gabriel Caillaux, şunları söyledi: "General Atlantic'in stratejisi, uluslararası piyasalarda büyüyen önemli girişimcileri desteklemek ve onlarla aktif şekilde birlikte çalışmak yönünde. Hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde Yemeksepeti'nin online platformunu daha da genişletmeye yönelik çok büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz." 

41 ilde hizmet veriyor 
Ülkemizin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi olan Yemeksepeti, 2001 yılında kuruldu. Bugün itibariyle faaliyet gösterdiği 41 il ve Kıbrıs'ta yaygın hizmet vermeyi kendine misyon edinen Yemeksepeti, tüm internet kullanıcıları ve ilgili restoranlara, internetten yemek siparişi verebilme ve alabilme olanağı sağlıyor. Türkiye ve Kıbrıs'ta halen 6.500'e yakın üye restoran ve 1.500.000'den fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olan Yemeksepeti, günde aldığı ortalama 50.000 siparişle yaklaşık 130.000 kişiye hizmet veriyor.  


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ :http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,658528/bir-sirket-daha-yabancilara-satildi


Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,841 µs