En Sıcak Konular

''ÖCALAN'A BODRUM'DA EV HAPSİ SÖZÜ VERİLDİ''

26 Ağustos 2012 19:54 tsi
''ÖCALAN'A BODRUM'DA EV HAPSİ SÖZÜ VERİLDİ'' CHP Muğla Milletvekili ve eski Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Ömer Süha Aldan, hükümetin 2009 yılında PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a ’İmralı’dan çıkartarak Bodrum’da ev hapsi sözü verdiğini’ iddia etti.

'Öcalana Bodrum'da ev hapsi sözü verildi'

CHP Muğla Milletvekili ve eski Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Cumhuriyet Savcısı 53 yaşındaki Ömer Süha Aldan, hükümetin 2009 yılında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a 'İmralı'dan çıkartarak Bodrum'da ev hapsi sözü verdiğini' iddia etti. Aldan, "Bu söz tutulmadığı için aynı yıl Tokat-Reşadiye'de 9 askerimiz şehit edildi" dedi. Aldan, MİT-PKK arasında Oslo görüşmelerinde de bu sözün yinelendiği, hatta genel af sözü verildiğini de öne sürdü.

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde partilerle buluşan CHP Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, Yatağan Belediye Başkanı CHP'li Hasan Haşmet Işık'ı makamında ziyaret etti. Ömer Süha Aldan, buradaki açıklamalarında terörle mücadelede hükümetin büyük yanlışları ve eksiklikleri bulunduğunu öne sürerek şunları söyledi: "Eşkıyayla pazarlık olmaz. Marjinal çıkarlar için yapılan pazarlığın sonucu bugün geldiğimiz noktadır. 12 Eylül referandumundan bir ay önce, 12 Ağustos günü Abdullah Öcalan eylemsizlik kararını açıkladı. İktidar MİT Müsteşarını kullanarak Oslo'daki görüşmelerde referandum öncesi eylem yapmamalarını istedi, 'Yeter ki şu referandum sürecinde eylem yapmayın, şu referandumdan evet kararı çıksın ki yargıyı da ele geçirelim, sonra istediğinizi yapalım' dedi. Bunun karşılığında Abdullah Öcalan'a Bodrum'da ev hapsi sözü verdiler. Çok net ve kesin bir şekilde bunu biliyoruz, bunun bilgisi bize geldi. Hatta bu söz daha önce 2009 yılında verildi, bu söz o zaman tutulmadığı için Tokat Reşadiye'de 9 asker şehit edildi."

'SONRA OSLO SÜRECİ BAŞLADI'

Daha sonra da Oslo sürecinin başladığını ileri süren Ömer Suha Aldan iddialarını şöyle sürdürdü: "Ardından 12 Haziran seçimi öncesi tekrar örgütle bağlantı kurdular ve eylemsizlik istediler. Bu kez de 'Aman bir tatsızlık yaratmayın, şehit cenazeleri gelmesin, bir kez daha tek başımıza iktidara gelelim, genel af dahil tüm istediklerinizi yapacağız' denildi ve örgüt bunu da kabul etti. Ben bir yazı yazdım uyardım, 'Eşkıyayla pazarlık olmaz, bunun faturası çok ağır olur' dedim. Hükümetin en büyük hatası bu oldu, 12 Haziran seçimlerinden sonra örgütle irtibatı kestiler. Onlar da diyor ki, 'Sen bize verdiğin sözleri tutmadın.' AKP iktidarı artık olayların arkasından gidiyor."

'İKTİDAR SÜRECİ YÖNETEMEYECEK DURUMDA'

Türkiye'nin şu anda iyi yönetilmediğini savunan CHP'li Aldan, "Suriye batağına girdik. Bunun yansımaları Hatay'da mezhepsel sorunlar olarak ortaya çıkmaya başladı. Artık aleviler sünni doktora muayene olmuyor, suniler de alevilere. Güneydoğu yaşanmaz bir hale geldi. Türkiye'de biz iktidara yardıma hazırız, ancak iktidar bu süreci yönetemeyecek durumda" dedi.

CHP olarak bu soruna çözüm formüllerinin bulunduğu bir broşür hazırlattıklarını kaydeden Aldan, bunu da önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Aldan şöyle devam etti: "AK Parti'nin dinsel temelli bu sorunu çözme çabası iflas etmiştir. Terör örgütüyle pazarlık yaparak geçici çözümler bulma yöntemi iflas etmiştir. BDP'nin yöntemi ise sorunu çözümsüzleştirmektedir. Bizim üçüncü bir yolumuz var, erken seçim olur mu olmaz mı bilemiyorum, ama bu sorunu CHP olarak çözmek için biz hazırız."


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİhttp://siyaset.milliyet.com.tr/-ocalana-bodrum-da-ev-hapsi-sozu-verildi-/siyaset/siyasetdetay/26.08.2012/1586628/default.htm


Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,989 µs