En Sıcak Konular

BU SİLAHLAR SINIRDAN NASIL GEÇİYOR

26 Ağustos 2012 17:38 tsi
BU SİLAHLAR SINIRDAN NASIL GEÇİYOR AKP hükümeti açılım safsatasıyla oyalanıp anaları ağlatmaya devam ederken, bölücü örgütün cüreti ve ellerindeki silahlar büyük soru işaretlerine sebep oluyor.

BU SİLAHLAR SINIRDAN NASIL GEÇİYOR
 
AKP hükümeti açılım safsatasıyla oyalanıp anaları ağlatmaya devam ederken, bölücü örgütün cüreti ve ellerindeki silahlar büyük soru işaretlerine neden oluyor.
  
BÖLÜCÜ katillerin özellikle karakollara saldırılarda kullandıkları her biri 190 kilo gelen Docka'ları nereden buluyor, nasıl taşıyorlar? PKK'lıların özellikle karakollara saldırılarda kullandıkları ve insan gücüyle taşınması mümkün olmayan ağır silahları nasıl temin ettikleri, nasıl taşıdıkları ve bunların neden görülmediği soruları cevap arıyor. Suriye sınırına ve sığınmacılara dikkat çekiliyor
 
BU durum "istihbarat zafiyeti mi var" sorusunu da gündeme getiriyor.Zafiyet silah nakliyle de sınırlı değil. Dağdan inen bölücüleri Habur'da törenle karşılayıp, göstermelik mahkemelerde yargılayarak serbest bırakanlar, BDP'lilerin eli silahlı katillerle kucaklaşmasını unutturmaya çalışıyor. Türk milletini ayağa kaldıran bu görüntülerle ilgili bugüne kadar ciddi ve sonuç verecek hiçbir şey yapılmadı.
 
AKP hükümeti açılım safsatasıyla oyalanıp anaları ağlatmaya devam ederken, bölücü örgütün cüreti ve ellerindeki silahlar büyük soru işaretleri ortaya çıkarıyor. Bölücü katillerin özellikle karakollara saldırılarda kullandıkları ve her biri 190 kilo gelen Docka'ları nereden buldukları, nasıl taşıdıkları ve neden kimsenin görmediği sorusu cevap arıyor.
İnsan gücüyle taşınması mümkün olmayan ağır silahların bu kadar kolay taşınması ve kullanılması beraberinde "istihbarat zafiyeti mi var?" sorusunu da gündeme getiriyor.
Zafiyet silah nakliyle de sınırlı değil. Dağdan inen bölücüleri Habur'da törenle karşılayıp, göstermelik mahkemelerde yargılayarak serbest bırakanlar, BDP'lilerin eli silahlı katillerle kucaklaşmasını unutturmaya çalışıyor. Türk milletini ayağa kaldıran bu görüntülerle ilgili bugüne kadar ciddi ve sonuç verecek hiçbir şey yapılmadı.
 
BİR KAÇ MEHMET OLDU, 21 ŞEHİT MEHMET
 
AKP'li Hüseyin Çelik'in "Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis'i toplayamayız" sözlerinden bu yana, 9 sivil, 12 güvenlik görevlisi şehit oldu. Ramazan Bayramı'ndan bu yana gelen şehitlerin sayısı ise 30'u aştı. Yaklaşık 30 yıldır terörle iç içe olan ülkemizde, terörle mücadelenin en önemli ayağı olan istihbarat konusunda çok ciddi bir sorun olduğu ortaya çıkıyor.
Her terör saldırısının ardından "Neden önlem alınamıyor" sorusu gündeme geliyor. Uzmanlara göre en büyük problem istihbarat zafiyeti. Uzmanlar teröristlerin ağır silahları nasıl bölgeye sokabildiklerini sorguluyor. Uzmanlar, "Türkiye'de olduğu gibi yurtdışında da terörle mücadele için planlar yapılmalı. İç karışıklığa sebep olacak her türlü sebep ortadan kaldırılmalı" uyarısı yapıyor.
 
DAĞLARA, GÖRÜNMEDEN NASIL SOKULUYOR 
PKK'nın, baskınlarda Docka marka ağır silah kullandığı da biliniyor. Teröristlerin, tekerlekli ayağı ile birlikte 191 kiloya ulaşan bu silahların 2 bin 600 metre yüksekliğindeki dağlara, görünmeden nasıl sokulduğu tartışılıyor.
 
Rus malı olan Docka'lar, tank, araba veya sehpa üzerine monte ediliyor.
 
Gövde ve namlu ağırlığı 34 kilogramı, en basit ayağı ise 25 kilogramı buluyor. Tekerlekli ayağı ise 157 kiloya ulaşıyor.
Gövdesi, namlusu ve sehpası ayrı taşınan silahlar katırlarla taşınıyor. Silahlar dakikada 600 mermi atabiliyor ve 2 kilometre menzili bulunuyor. İşte bu silahlar bile sınırdan geçirele biliyor.  
SURİYE'YE DİKKAT
PKK'nın son saldırılarındaki istihbarat zafiyetine dikkat çeken uzmanlar, " Güneydoğu'daki birliklerimizin mukavemet kabiliyetini ve istihbaratını artırmaktır. Özellikle Türkiye'nin, Suriye'deki muhalifleri desteklemeye başlamasından sonra terör örgütü PKK saldırılarında artış oldu. Karakol baskınları arttı. Şemdinli'yi ele geçirmek için büyük kuvvetler ile saldırdılar. Bu konu çok iyi irdelenmeli" diye uyarıyor
ŞIRNAK REZALETİ UNUTTURULUYOR
Yetersizliğin bir başka sonucu da yaklaşık 2 hafta önce Şırnak yakınlarında yaşanan ve bütün Türkiye'yi ayağa kaldıran görüntülerde ortaya çıkıyor. Dağdan inen eli silahlı katillerle kucaklaşan BDP milletvekilleri ile ilgili bugüne kadar ciddi anlamda hiçbir şey yapılmadı.
Yapılan soruşturmanın "milletvekili dokunulmazlığı" zırhına takılacağı bugünden belli. AKP hükümeti dokunulmazlıkların kaldırılmasını gündeme dahi getirmediği gibi Gaziantep katliamının faillerini gündemde tutarak, bu rezaleti unutturmaya çalışıyor. Bu arada Gaziantep katliamı ile ilgili dış bağlantılar konusunda da çok vahim iddialar gündeme geliyor. Hükümetten bu konularda da kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama henüz gelmedi.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=bu-silahlar-sinirdan-nasil-geciyor&id=25120


Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,595 µs