En Sıcak Konular

SÜPER KUPA FENERBAHÇE'Yİ 3-2 YENEN GALATASARAY'IN

13 Ağustos 2012 10:43 tsi
SÜPER KUPA FENERBAHÇE'Yİ 3-2 YENEN GALATASARAY'IN TFF Süper Kupa kapışmasında sezonun ilk zaferini, maçı 10 kişi tamamlayan Galatasaray kazandı. Karşılaşmaya Umut Bulut damgasını vurdu.

Galatasaray: 3 - Fenerbahçe: 2

TFF Süper Kupa kapışmasında sezonun ilk zaferini, maçı 10 kişi tamamlayan Galatasaray kazandı. Karşılaşmaya Umut Bulut damgasını vurdu.

TFF Süper Kupa'da ilk kez karşı karşıya gelen iki ezeli rakipten, sevinen taraf Galatasaray oldu. Böylece sarı-kırmızılılar, bu kupayı ikinci kez müzesine götürmeyi başardı. 2008-2009 sezonu öncesi Kayserispor'u yenen Cimbom, Süper Kupa'yı ilk kez kaldırmıştı.

Kazım Karabekir Stadı'nda sarı-kırmızılı takımın gollerini Toulouse'dan kiralanan Umut Bulut (2) ve Umut'un yaptırdığı penaltı sonucu Selçuk İnan kaydetti. Fenerbahçe'nin golleri ise kaptan Alex'in kullandığı frikikte Emre Çolak (K.K.) ve yeni tarnsfer Dirk Kuyt'tan geldi. 

Galatasaray'da hakeme fiziksel müdahalede bulunan Engin Baytar, 67. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

PENALTI KARARI YARDIMCIDAN

Taraftarların sahaya attığı meşaleler nedeniyle karşılaşma iki kez durdu. Hakem Cüneyt Çakır, bir kez daha sahaya meşale gelirse, yetkililere soyunma odasına gideceğini bildirdi. Ancak bu uyarıdan sonra yabancı madde atılmadı. 

GALATASARAY: 3 - FENERBAHÇE: 2
Stat: Kazım Karabekir
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun 
Galatasaray: Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Dany Nounkeu, Semih Kaya, Hakan Balta, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Engin Baytar, Emre Çolak (Dk. 83 Aydın Yılmaz), Johan Elmander (Dk. 70 Nordin Amrabat), Umut Bulut
Yedekler: Ufuk Ceylan, Gökhan Zan, Albert Riera, Yekta Kurtuluş, Necati Ateş  
Fenerbahçe: Volkan Demirel (Dk. 16 Mert Günok), Orhan Şam (Dk. 90+1 Moussa Sow), Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Cristian Baroni, Mehmet Topal (Dk. 69 Milos Krasic), Mehmet Topuz, Caner Erkin, Alex de Souza, Dirk Kuyt
Yedekler: Miroslav Stoch, Recep Niyaz, Selçuk Şahin, Semih Şentürk
Goller: Dk. 19 ve Dk. 58 Umut Bulut, Dk. 90 Selçuk İnan (Galatasaray), Dk. 45 2 Alex, Dk. 65 Kuyt (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 66 Engin Baytar (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 45 1 Alex, Dk. 70 Orhan Şam, Dk. 76 Bekir İrtegün, Dk. 80 Mehmet Topuz (Fenerbahçe), Dk. 90 5 Selçuk İnan (Galatasaray)

KUPAYI DEMİRÖREN VERDİ

Karşılaşmanın ardından saha içinde zaferini kutlayan sarı-kırmızılılara, protokol tribününde gerçekleştirilen törende Süper Kupa'yı TFF Başkanı Yıldırım Demirören verdi. Kupayı Necati, Ujfalusi ve Sabri kaldırdılar.

Kupa töreni sırasında büyük sevinç yaşayan sarı-kırmızılılar, saha içine inerek kupa ile taraftarlarını selamladı. Galatasaraylı taraftarlar da kupa ile tribünleri dolaşan futbolcuların sevinçlerine ortak oldu. Kupa töreninde Melo, protokol tribününe gelerek takım arkadaşlarıyla şampiyonluğu kutladı. Melo'nun, Aydın'ın formasını giymesi dikkati çekti.

Demirören, Fenerbahçe'ye de ikincilik madalyasını takdim etti. Hakemler ise başarı şiltleri TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten tarafından takdim edildi.

İKİ TAKIMDA 3'ER EKSİK

Galatasaray'da kart cezalısı Tomas Ujfalusi ve Burak Yılmaz ile idman eksiği olan Felipe Melo, kadroda yer almıyor. Fenerbahçe'de ise sakatlığı bulunan Gökhan Gönül ve Serdar Kesimal ile henüz hazır olmayan Joseph Yobo, Erzurum'a getirilmedi.

DÜDÜK CÜNEYT ÇAKIR'DA

Kritik mücadeleyi FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetti. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaparken, karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Süleyman Abay yaptı.

MHK'DAN BİR İLK

Merkez Hakem Kurulu (MHK), TFF Süper Kupa'da ilk kez çizgi hakemlerini görevlendirdi. Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek, dev mücadelede çizgi hakemi olarak görev yaptı.

BAŞKANLAR YOK

İki kulübün başkanlarının da izlemeye gelmediği maçta, Galatasaray adına ikinci başkan Ali Dürüst ve yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak, Fenerbahçe adına ise başkan vekili Abdullah Kiğılı, asbaşkanlar Ali Yıldırım, İsfendiyar Zülfikari, Mithat Yenigün, Tahir Perek, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Ketenci, Yalçın Haker, Yasemin Merçil ve Hakan Dinçay hazır bulundu.

Maçı Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, başkan vekilleri Ufuk Özerten ve Servet Yardımcı ile bazı yönetim kurulu üyeleri de takip etti.

Öte yandan, karşılaşma öncesi geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Fenerbahçe ve milli takımın eski futbolcularından Erol Togay için saygı duruşunda bulunuldu.

20'şer bin doları kaptılar

Galatasaraylı futbolcular sezon öncesi hem ilk kupayı havaya kaldırdı, hem de ceplerini doldurdu.

SÜPER Kupa zaferine süper prim... Fenerbahçe'yi dize getirip, sezonun ilk kupasını müzesine götüren sarı kırmızılı futbolculara müjde Başkan Ünal Aysal'dan geldi. Erzurum'da takımı yalnız bırakan Aysal, adam başı 20'şer bin dolar prim sözü verdi.
Yöneticiler vasıtasıyla haber futbolculara ulaştırıldı. Soyunma odasında galibiyeti kutlayan oyuncular, başkanlarının müjdeli haberiyle iyice kendilerinden geçti. Sarı kırmızılılar sezona hem kupayla hem de ceplerini doldurmuş olarak start verdi.

Bu ortaklık kazandırıyor

Selçuk İnan, Trabzon'dayken 7 kez asist yaptığı Umut'u dün gece de yıldızlaştırdı. İkilinin uyumu göz kamaştırdı.

DEV finale damgasını vuran ikili Umut Bulut ile Selçuk İnan oldu. Galatasaray'ın kupayı kazanmasında önemli rolü olan ikili, uyumluluklarıyla dikkat çekti. Selçuk, Umut'a dün gece iki asist yaparken, takımı adına galibiyet golünü de ağlara gönderem isim oldu.
Selçuk, Trabzonspor'da oynarken de Umut Bulut'a toplam 7 asist yapmıştı. Galatasaray forması altında tekrar buluşan iki eski dost, verimli ortaklıkları sayesinde Süper Kupa zaferinde ön plana çıktı. Bülent ÇALTI

Mühim olan sezon sonundaki zafer

Hamit Altıntop, "Sezon sonundaki kupa önemli ama her zaman böyle maçlarda galibiyet güzeldir" dedi.

GALATASARAY'ın yeni transferlerinden Hamit Altıntop, Süper Kupa zaferinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Milli yıldız, "Her zaman böyle maçlarda galibiyet güzeldir. Esas mühim olan sezon sonundaki kupa. Uyum sorunu yaşamıyorum. Sezon sonunda da şampiyon olacağız" diye konuştu. Necati Ateş ise şunları söyledi: "Kupayla bitirdik, kupayla başladık. Erzurum halkına da ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. Sezona moralli başlayacağız."

Yine Alex söylentisi

ALEX'in maç kadrosunda olmadığı söylentileri maç öncesi ortalığı karıştırdı. Fenerbahçeliler, sosyal medyada buan şiddetli tepki verirken, açıklanan listelerde kaptanın isminin bulunduğu görüldü. Bazı yorumcular, Kocaman'ın fikir değiştirip Alex'i ilk 11'e koyduğunu söylerken, Aykut Kocaman, bunun doğru olmaıdğını, kasıtlı olarak ortaya atıldığını söyledi.

Hasan Ali: Yoramadık

G.SARAY'ın 10 kişi kalmasından yararlanamadıklarını söyleyen Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım, "Pas yapıp onları yorabilirdik. Ancak hemen penaltı oldu. Bizim için büyük şanssızlıktı" dedi. Kendisi için Galatasaray maçının önemli bir deneyim olduğunu anlatan Hasan Ali, Spartak Moskova ile oynayacakları maç için de, "İyi sonuçlar alıp gruplara kalmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kuyt: Çok istemiştik

F.BAHÇE'nin yeni transferi Dirk Kuyt, maç sonrası yapıtğı açıklamada, "Taraftarlarımıza kupa hediye etmek istedik ama olmadı. Beklediğimiz gibi bir karşılaşma çıkaramadık" dedi.

İç çamaşırlarında meşale getirdiler

Taraftarlar, karşılaşmayı iki kez durduran meşaleleri iç çamaşırlarında stada soktu.

MAÇIN ilkinde 4, ikincisinde 3 dakika durmasına yol açan sahaya meşale atılmasının ilginç bir perde arkası vardı. Erzurum'daki taraftarların, yasak kapsamındaki meşaleleri stada iç çamaşırlarında getirdikleri ortaya çıktı. Polis kontrolünden kaçmak için bu ilgin yöntemi bulan taraftarların sahayı sise boğması yüzünden takımlara ceza gelebileceği öğrenildi. Hakem Cüneyt Çakır, meşaleler nedeniyle iki kez anons yaptırmak zorunda kaldı.

8. kırmızı Engin Baytar'a

SÜPER Kupa maçında hakem Cüneyt Çakır 6. kez G.Saray ile F.Bahçe arasındaki derbi maçı yönetti. Çakır'ın yönettiği bu karşılaşmalarda 3 kez Fenerbahçe, 2 kez Cimbom kazandı. Tecrübeli hakem, dünkü maçın 67'inci dakikasında Engin Baytar'ın gördüğü kırmızı kart ile ezeli rekabette 8'inci kez bir oyuncuyu ihraç etti.


Kaynak: hurriyet.com.tr http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21214913.asp


Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,087 µs