En Sıcak Konular

MHP'DEN CHP'YE TEPKİ

9 Ağustos 2012 15:02 tsi
MHP'DEN CHP'YE TEPKİ MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "MHP'ye nezaketsizce laf yetiştirmeye çalışanlar öncelikle kendi sicillerine bakmalıdırlar'' dedi.

CHP'nin AKP'den farkı yok
 
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "MHP'ye nezaketsizce laf yetiştirmeye çalışanlar öncelikle kendi sicillerine bakmalıdırlar. AKP tarafından hayata geçirilmeye çalışılan 'Açılım denen yıkım projesi'nin benzeri söylemlerle adeta AKP'den rol çalma yarışına giren CHP'nin, AKP'den bir farkı yoktur" değerlendirmesinde bulundu.
 
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, MHP'nin TBMM'nin olağanüstü toplanması konusundaki tavrına ilişkin, "AKP çağırmış olsaydı Meclis'e eminim ki 10 dakika içinde MHP hemen açıklama yapardı, hemen geliyoruz derlerdi ve tıpış tıpış da gelirlerdi" ifadesini kullandığını anımsattı.
 
MHP'ye yönelik sözleri "siyasi nezaketsizlik" olarak niteleyen Büyükataman, son günlerde CHP'nin siyasi üslupsuzluğu alışkanlık haline getiren tavırlar sergilediğini, Türk siyasi hayatı açısından bu durumu üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti.
 
Büyükataman, açıklamasında "Kendilerine MHP ile ilgili konuşurken sözcüklerini daha dikkatli seçmelerini tavsiye ediyoruz" ifadesine yer verdi.  
MHP'nin inandığı değerler uğruna mücadele eden, bu değerlere uygun siyaset anlayışı ve tarzını her hal ve şartta hayata geçirmeye gayret sarf eden ve duruşu çok net, köklü bir siyasi parti olduğuna dikkati çeken Büyükataman, başkalarının yönlendirmelerine gerek ve ihtiyaç duymadıklarını, olduğu gibi göründüklerini ve inandıkları gibi davrandıklarını belirtti.
 
İNCE'YE UYARILAR
Büyükataman, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Ancak MHP'ye nezaketsizce laf yetiştirmeye çalışanlar öncelikle kendi sicillerine bakmalıdırlar. AKP tarafından hayata geçirilmeye çalışılan 'Açılım denen yıkım projesi'nin benzeri söylemlerle adeta AKP'den rol çalma yarışına giren CHP'nin, AKP'den bir farkı yoktur.
Milletimizin birlik ve bütünlüğüne göz diken bu parti bölücülerin avukatlarını partilerinde üst kadrolara taşımaktan çekinmezken, bölücülerin ekmeğine yağ sürme konusunda iktidardan aşağı kalmamıştır.
 AKP ile CHP arasındaki siyasi akrabalık ilişkisi, bilhassa bölücü teröre sakat ve mahsurlu bakıştaki yakınlık, yapılan karşılıklı temaslarla iyice su yüzüne çıkmıştı. CHP'ye, AKP ile yollarına devam ederken önerimiz, kirli ağızlarına Milliyetçi Hareket'i almamalarıdır. 
Milliyetçi Hareket ne zaman nerede duracağını Sayın İnce'den öğrenecek değildir. Sayın İnce'ye tavsiyemiz, şayet buradaki anlamı idrak edebilirse Sayın Genel Başkanımızın '5 saat konuşacağınıza, Şemdinli'de 5 saat devletin gücünü gösterin'öneri ve ikazını düşünmesi, 'CHP'nin, AKP ile geliştirdiği üslubu MHP için kullanmamasını özellikle tavsiye ederim'uyarısını dikkate almasıdır. Sicili bozuk, sabıkası kabarık zihniyetlerin Milliyetçi Hareket'e bu konularda dil uzatması haddi ve hakkı değildir."


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24902


Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,865 µs