En Sıcak Konular

MÜSLÜMANLAR BİRBİRİNİ YİYOR ABD VE İSRAİL SEVİNİYOR

9 Ağustos 2012 14:34 tsi
MÜSLÜMANLAR BİRBİRİNİ YİYOR ABD VE İSRAİL SEVİNİYOR Türkiye, Suriye ile fiili, İran ile sözlü savaşta. Ankara'nın Bağdat ile ilişkileri 8 aydır bozuk. İran'ın ise Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleriyle arası yıllardır aksıyor. Sonuçta kazanan ABD ve İsrail oluyor

Sadece ABD ve İsrail seviniyor

Türkiye, Suriye ile fiili, İran ile sözlü savaşta. Ankara'nın Bağdat ile ilişkileri 8 aydır bozuk. İran'ın ise Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleriyle arası yıllardır aksıyor. Sonuçta kazanan ABD ve İsrail oluyor 

İslam coğrafyası son 33 yıldır kavruluyor. Neler yaşanmadı ki? Sovyetler Birliği, 1979'da  Afganistan'ı işgal etti. Ülke 33 yıldır huzura hasret! Irak'ta Saddam, 1980'de ABD'nin teşvikiyle İran'a saldırdı. İki ülke arasında 8 yıl süren savaş 1 milyon cana ve 1 trilyon dolarlık maddi kayba yol açtı. Yetmedi, Saddam Hüseyin yine Batının teşvikiyle İran'la savaşın maddi kayıplarını telafi etmek için Kuveyt'e saldırdı. Bunun üzerine ABD ve koalisyon kuvvetleri Irak'a girdi. Akabinde PKK'nın Kuzey Irak'ta rahat hareket edebileceği bir alan oluşturuldu, Kürt devletinin temelleri atıldı. ABD, 2001'de Afganistan'ı, 2003 yılında ise bir kez daha Irak'ı işgal etti, bu kez Kürt devletinin altyapısı tamamlandı. Bitmiş olan PKK yeniden canlandı.

İslam ülkeleri birbirine kırdırılacak

Afganistan ve Irak işgallerinde başarılı olamayan ABD, Büyük Ortadoğu Projesi'nde (BOP) revizyona giderek, "İslam ülkelerini iç dinamiklerini harekete geçirerek" Arap Baharı senaryosu uygulamaya koydu. Tunus'ta ve Mısır'da devlet başkanları alaşağı edildi ancak Ortadoğu coğrafyasındaki 8 krallık ve emirliğe yani Fas, Ürdün, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman'a dokunulmadı. Hatta bu ülkelerdeki  'demokrasi ve insan hakları' taleplerini dile getirenlerin sesleri kesildi. Libya'da Muammer Kaddafi, küresel güçler tarafından savaş ilan edilerek indirildi. 

Suriye'de ise Libya'daki senaryonun bir benzeri Türkiye'nin aktörlüğünde devreye konuldu.  "Askeri ve siyasal bir muhalefet üreterek, meşru yönetimi devirme" stratejisi bağlamında siyasi muhalefet İstanbul'da, isyancı hareketi ise Hatay'da oluşturuldu. Silahlar ve teknik cihazlar ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'ndan (CIA), para ise Suudi Arabistan ve Katar'dan geliyor.

Etnisite ve mezhep oyunları

Bu süreçte Ortadoğu coğrafyasındaki ülkelerdeki "etnik ve mezhepsel fay hatları" harekete geçirildi. Türkiye de bundan nasibini alıyor. Etnik temelli PKK terörü, Batılı güçlerin desteğiyle 28 yıldır palazlanıyor. Alevi - Sünni gerginliği çıkarmak için akbabalar Türkiye'yi dört bir yönden kuşatmış durumda. Meselenin enteresan yönü, BOP senaryosu bağlamında  Türkiye, bölgede etnik fay hatlarına benzin döküyor! Suriye'de ve Irak'ta Şiiliğe karşı Sünni anlayışı destekliyor. ABD'nin yaptığı da farklı değil. Irak'ta Saddam'a karşı Şiiliği kullanan,  Türkiye'de Alevi kartına sarılan ABD; Lübnan, Yemen, Bahreyn ve Suriye'de Sünni cephenin yanında yer alıyor. Türkiye, hiç bir çıkarı yokken, aksine madden ve manen büyük zarar görürken Suriye ile cephe savaşına itiliyor, Malatya Kürecik'teki Radar Üssü nedeniyle İran'la büyük bir kavganın içine itiliyor.

Türkiye oyunları bozacak yerde...

İslam coğrafyasına yönelik oyunları bozması gereken Türkiye, küresel güçlerin elinde bir maşaya dönüşerek, bölgede yakılan ateşin sürekliliğini sağlıyor! Türkiye'nin ABD adına iş yaptığı Arap halkları nezdinde de kesinleşmiş durumda. Öyle ki, ABD yanlısı El Cezire kanalının Arapça sitesinde yer alan haberlere yazılan yorumlarda Türkiye'nin "ABD ajanı"  olduğu sıklıkla vurgulanıyor.

Neticede kardeş olması gereken Müslümanlar arasında ekilen fitne tohumları "Arabı Arapla, Acemi Arapla, Türk'ü Arap ve Acem'le, Sünniyi Şii ile düşman haline" getirdi. Kazanan ise İslam coğrafyasının petrolünü vantuzlayan ABD ile Müslümanların kavgasını elini ovuşturarak keyifle izleyen İsrail oldu. Bu ahval ve şerait karşısında, Yahudilere ve Hıristiyanlara bayram yaptıranlar zil çalıp oynasın! (RECEP BAHAR - YENİ MESAJ)


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,657821/sadece-abd-ve-israil-seviniyor


Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,318 µs