En Sıcak Konular

ÖDENMEYEN KARTLAR VE KREDİ BORÇLARI İKİYE KATLANDI

8 Ağustos 2012 23:00 tsi
ÖDENMEYEN KARTLAR VE KREDİ BORÇLARI İKİYE KATLANDI 2012'nin ilk yarısında kredi kartı ve bireysel kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı 2011 toplamını aşarak 580 bin kişiyi geçti.

Ödenmeyen kartlar ve kredi borçları ikiye katlandı

2012'nin ilk yarısında kredi kartı ve bireysel kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı 2011 toplamını aşarak 580 bin kişiyi geçti. Kredi kartı ve bireysel kredi borcunu ödemede güçlük çekenlerin sayısı düzenli olarak artarken, tüketici derneklerine göre 10 milyon kişi sadece asgari borcunu ödeyebiliyor.

DÜNYA gazetesinin haberine göre bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı 2012'nin ilk 6 ayında resmen patladı. Bu dönemde bankalara borcunu ödemeyenlerin sayısı, 2011 toplamınıda geçerek 580 bin kişiyi aştı. Merkez Bankası'nın verilerine göre, 2012'nin Ocak-Haziran döneminde kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı 343 bin 428 kişi olurken, geçen yılın tamamında borcunu ödemeyenlerden yüzde 10.3 oranında fazla gerçekleşti. 2011 yılında 226 bin 710 kişi bireysel kredi borcunu ödeyemezken, bu rakam 2012'nin ilk yarısında 2011 toplamını geçti ve 236 bin 857'ye yükseldi. Böylece bireysel kredi ve kredi kartı borçlarını ödemeyenlerin toplam sayısı 2011'deki 537 bin rakamından, 2012'de 580 bine çıktı ve rekor seviyeye ulaştı.

Borçluların sayısı mütemadiyen artıyor
Habere göre, kredi kartı ve bireysel kredi borcunu ödemede zorluk çekenlerin sayısı aylar itibarıyla düzenli bir şekilde artıyor. Ocak ayında yaklaşık 50 bin kişi civarında bulunan kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı Şubat'ta 57 bini, Mart ayında 60 bini, Nisan ve Mayıs aylarında ise 73 bini aştı ve Haziran ayında da 82 bini geçti.

Benzer artış eğilimi kredi kartı borçlarında da yaşanırken, sene başında 35-38 bin civarında bulunan sayı, Mart'ta 40 bini aştı. Nisan ve Mayıs'ta 50 bin sınırında olan rakam, Haziran'da da 60 bin sınırına dayandı.

10 milyon kişi sadece "asgari"yi ödüyor
Ekonomide yaşanan daralma bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının ödenmesinde sıkıntılara neden olurken, geçen yıl Eylül ayından itibaren kredi kartı asgari ödeme tutarının artırılması ve nakit çekime sınırlama getirilmesi de bu durum da pay sahibi oldu.

Uygulamanın başladığı tarihten itibaren kart ve bireysel kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı olağandışı arttı. Vatandaşın giderek daha fazla şekilde borcu borçla ödeme kısır döngüsüne sürüklenmesi de durumun vahametini gösteriyor. Tüketici derneklerine göre, 10 milyon kişi kredi kartının sadece asgari borcunu ödeyebiliyor ve ilerleyen dönemde borcunu ödeyemeyenlerin sayısı daha da artacak.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/odenmeyen-kartlar-ve-kredi-borclari-ikiye-katlandi-246654.htm


Bu haber 933 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,048 µs