En Sıcak Konular

ATATÜRK'ÜN MANEVİ KIZI ÜLKÜ ADATEPE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

4 Ağustos 2012 10:25 tsi
ATATÜRK'ÜN MANEVİ KIZI ÜLKÜ ADATEPE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, son yolculuğuna uğurlandı.

Ülkü Adatepe, son yolculuğa uğurlandı

Kazaya kurban giden Ülkü Adatepe, Zincirlikuyu'da toprağa verildi.
ATATÜRK'ün manevi kızı Adatepe'nin cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Grup Başkanvekili Vural'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Son yolculuğunda alkış istemedi

Atatürk'ün manevi kızı Adatepe'nin cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ülkü Adatepe'nin  oğulları Ali Kemal Doğançay ile Ahmet Kemal Doğançay Şişli Camii'nde  taziyeleri kabul etti.

Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ulu Önder Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, son yolculuğuna uğurlandı. Ülkü Adatepe'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Camide, Adatepe'nin oğulları Ali Kemal Doğançay ile Ahmet Kemal Doğançay taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine katılan 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kızı Özlem İnönü Toker,Ülkü Adatepe'yi 3 yaşında tanıdığını ve ilk tanıyanlardan birisi olduğunu belirterek, daha sonra kendi evlerine de sürekli geldiğini söyledi. Bütün çocuklara Adatepe'yi anlattığını belirten Toker, "Daha sonra Ülkü ile zaman zaman anılarımızı yad ettik. O bazılarını benden 2 yaş küçük olduğu için hatırlamıyordu. Ben onu hep güleryüzlü küçük Ülkü diye hatırlayacağım. İlk yolculuğunda beraberdim. Son yolculuğunda da beraber olmak istedim" diye konuştu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Adatepe'nin vefatının herkes için büyük bir üzüntü olduğunu dile getirerek "Atamızın önemli bir emaneti, manevi bir evladı olarak her zaman gönlümüzde yaşayacak bir hanımefendidir. Bu özelliğinin yanı sıra ayrıca çocuk dostu idi. Hayatını çocuklarımızın daha iyi yetişmesine vakfetmiş ve bunun için gayret gösteren bir hanımefendiydi. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun" dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Ülkü Adatepe'nin, Atatürk'ün Türkiye'ye emaneti olduğunu ifade ederek, "Hem kendisinin hem de Atatürk'ün manevi şahsiyetine saygımızı ifade etmek amacıyla buradayız. Adı da güzel, Ülkü... Bir ülkücü olarak da Atatürk'ün ülkülerine, mücadelesine ve ona saygımızı bütün vatandaşlarımızla burada tekrar ifade ediyoruz" diye konuştu.

Camideki cenaze törenine, Adatepe'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, TGC Başkanı Orhan Erinç, sanatçılar Müjdat Gezen ve Ali Rıza Binboğa, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile bazı subaylar ve vatandaşlar katıldı.

Perinçek'ten çelenk
Teşvikiye Camisi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adatepe'nin oğlu Ali Kemal Doğançay, Amerika'da yaşadığını ve annesinin vefat haberini Türk televizyonlarından öğrenen arkadaşlarından duyduğunu belirterek, olayı duyunca şok yaşadığını söyledi. Doğançay, annesiyle en son birkaç gün önce konuştuğunu kaydetti. Annesinin her yıl kasımda Amerika'ya yanına geldiğini ve aynı güne denk geldiği için orada doğum günlerini beraber kutladıklarını anlatan Doğançay, "Telefon konuşmamızda bana bilet alacağını ve kasımda geleceğini söylemişti. Bu yaşanan kaza olacak şey değil. Acısı çok büyük. Allah kalanlara uzun ömür versin" dedi.

Adatepe'nin cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde cenaze aracına konuldu. Ülkü Adatepe'nin cenazesi, daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bu arada, cenaze namazını kıldıran imamın, Adatepe'nin kendi cenazesinde alkış istemediği şeklinde vasiyeti olduğunu ve bunu yakınlarının kendisine ilettiğini söylemesine rağmen cenazeye katılanlar uzun süre alkış tuttu. Öte yandan, cenaze törenine, Türk Silahlı Kuvvetleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de çelenk gönderdiği görüldü. Şişli Belediyesi tarafından da, Ülkü Adatepe'nin çocukken Atatürk'le çektirdiği bir fotoğrafının bulunduğu ve "Atamızın yadigarı Ülkü Adatepe'yi kaybettik, başımız sağ olsun" yazılı büyük boy afiş asıldı.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=71078


Bu haber 1,146 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,680 µs