En Sıcak Konular

YAŞ KANGRENLİ KOLU KESTİ: 40 TUTUKLU GENERAL VE AMİRAL EMEKLİ EDİLDİ

4 Ağustos 2012 14:00 tsi
YAŞ KANGRENLİ KOLU KESTİ: 40 TUTUKLU GENERAL VE AMİRAL EMEKLİ EDİLDİ Genelkurmay "kangrenli kol kesilecek" iddialarını yalanlamıştı ama terfi sırasındaki 40 tutuklu general ve amiral emekliye sevkedildi.

40 tutuklu general ve amiral emekliye sevkedildi

Terfi sırasındaki 40 tutuklu general ve amiral emekliye sevkedildi.

YAŞ'ta artık iki 'sade üye' var

Haklarında kesin hüküm olmayan ancak değişik darbe suçlarından tutuklu olan ve durumları YAŞ'da görüşülen 40 general ve amiral bu yıl emekliye sevkedildi. Böylece TSK'da alt kadrolardaki sıkışıklık yaşanması önlenmiş oldu.YAŞ kararlarıyla, şuranın 1 olan "sade üyesi", 2'ye yükseldi.

Emekliye sevkedilen general ve amiraller şunlar:

Korgeneraller: İsmail Hakkı Pekin, Nejat Bek, Korkut Özarslan, Mehmet Eröz, Tevfik Özkılıç, Yurdaer Olcan (Karacı); Korcan Pulatsü, Ziya Güler (Havacı).

Tümgeneraller: Ahmet Yavuz, Gürbüz Kaya, Salim Erkal Bektaş, Abdullah Dalay, İhsan Balabanlı, Berkay Turgut, Bekir Memiş, Fehmi Canan (Karacı), Beyazıt Karataş, Güngör Kurubaş (Havacı); Halil Helvacıoğlu (Jandarma).

Tuğgeneraller: M. Ali Yıldırım, Kasım Erdem, Lokman Ekinci, Gökhan Gökay (Karacı); Mustafa İlhan (Havacı); Ali Aydın, Bulut Ömer Mimiroğlu (Jandarma).

Koramiraller: Mehmet Otuzbiroğlu, Kadir Sağdıç.

Tümamiraller: Mücahit Şişlioğlu, Cem Gürdeniz, Fikret Güneş.

Tuğamiraller: Abdullah Gavremoğlu, Ahmet Türkmen, İsmail Taylan, Nadir Hakan Eraydın, Serdar Okan Kırçiçek, Cem Aziz Çakmak, Levent Erkek, Mehmet Fatih Ilğar, Turgay Erdağ.

İkinci "sade" üye

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet üzerinden açıkladığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla şuranın 1 olan "sade üyesi", 2'ye yükseldi. "Sade üyelik" uygulaması geçen yıl başlatılmıştı. Balyoz kapsamında tutuklanan Harp Akademileri komutanı orgeneral Bilgin Balanlı'nın geçen yılki şurada sadece YAŞ üyesi olması kararlaştırılmıştı. Bu yıl da, yine Balyoz davasından hakkında yakalama kararı bulunan ancak GATA'da tedavi altında olan Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Nusdet Taşdeler'in de "sade YAŞ üyesi" olması uygun bulundu.

Suriye cephesine yeni komutan

Görevi Anadolu'yu İran, Irak ve Suriye'den gelecek saldırılara karşı korumak olan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, EDOK Komutanı oldu. Orgeneral Yörük'ün yerine de bölgeyi iyi bilen Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi getirildi.

[Mir Haber'in notu: Aydınlık Gazetesi 31 Temmuz 2012 günü, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'in GATA'da ziyaret ettiği komutana "Yara kangrenleşti. Artık kangrenli kolu kesmek lazım" dediğini iddia etmişti.Gazete; Balyoz davasından yargılamakta olup Hasdal, Maltepe ve Hadımköy askeri cezaevlerinde tutuklu bulunan komutanların, "Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarında Genelkurmay'ın tavrı belli oldu. Bu yargısız infazdır, arkadan hançerleniyoruz" dediklerini ileri sürmüştü.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde Aydınlık gazetesinde yer alan bu habere ilişkin bir açıklama yaparak,"31 Temmuz 2012 tarihli Aydınlık Gazetesinde yer alan ve Deniz Kuvvetleri Komutanı tarafından söylendiği iddia edilen hususlar tamamen asılsızdır" açıklamasında bulunmuştu.]


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/40-tutuklu-general-ve-amiral-emekliye-sevkedildi/470818/1/Gundem


Bu haber 1,060 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,247 µs