En Sıcak Konular

DAVUTOĞLU YİNE BARZANİ'YE GİDİYOR

31 Temmuz 2012 14:56 tsi
DAVUTOĞLU YİNE BARZANİ'YE GİDİYOR Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye sınırımızın Kürtler ve terör örgütü PKK kontrolüne geçmesinin ardından Barzani'den yardım ve destek istemek üzere yarın Erbil'e gidiyor.

Yine Barzani'nin ayağına gidiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye sınırımızın Kürtler ve terör örgütü PKK kontrolüne geçmesinin ardından Barzani'den yardım ve destek istemek üzere yarın Erbil'e gidiyor.

DAVUTOĞLU,ziyaret öncesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile birayaya geldi. Toplantıda, K. Irak ziyaretiyle ilgilidurum değerlendirmesi yapıldı. Erbil'e ziyareti öncesinde iftarda gazetecilerle de buluşan Davutoğlu "Kamışlı'dan Lazkiye'ye uzanan hayali bir Kürt haritası çıkarmanın yanlış olduğunu vurguladı
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kuzey Irak ziyareti öncesi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Görüşmede Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun da bulunduğu bildirildi. Toplantıda ziyaret öncesi durum değerlendirmesi yapıldı.
 
Davutoğlu , Erbil'e ziyareti öncesinde iftarda gazetecilerle buluşan Davutoğlu 'Suriye'de PKK ve Kaide gibi oluşumlara meşru müdafa hakkı çerçevesinde göz yummayacaklarını belirtti. Davutoğlu, Kamışlı'dan Lazkiye'ye uzanan hayali bir Kürt haritası çıkarmanın yanlış olduğunu vurguladı
Davutoğlu " İster PKK ister Kaide olsun sınır boyunda terör oluşumuna müsaade etmeyiz, her türlü güvenlik tedbirimizi alırız. Bu meşru müdafaa hakkı doğurur. Bunun dışında zinhar Kürt kardeşlerimize karşı bir politikamız olmaz. Kürt kardeşlerimiz tehdit değildir. Hiçbir tedbirimiz Kürt ve Nusayri kardeşlerimize dönük değildir. Onların haklarını da biz savunuruz. Burada Kandilvari bir yer söz konusu olmaz. Suriye'deki unsurlar da buna izin vermez.

Bu kaostan de fakto otoriteler oluşursa, bu suriye'nin birlik beraberliğini tehdit eder. Kürtler, Nüsayriler, Dürziler, Hristiyanlar bir yerde de fakto oluşuma giderse bu Suriye'yi Lübnanlaştırır biz bunu kabul etmeyiz. Suriye'nin bütünlüğünü korumak için çaba sarfederiz. Emrivaki oluşumlar değil demokratik bir seçimle gelmiş bir parlamentoda birbirlerine ne haklar verirlerse, kendi kaderlerini kendileri belirlerler. Biz 'o kırmızı çizgimizdir'demeyiz "açıklaması yaptı.

'YENİ BİR HALEPÇE'YE GÖZ YUMMAYIZ'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Suriye konusunda 2 büyük riski ve olası önlemleri şöyle sıraladı:
Yüzbinlerce insan aynı anda Türkiye 'ye gelebilir. Bu durumda gelenleri Suriye içinde karşılamak sözkonusu olabilir. Kaçan siviller ordunun hedefi olabilir. Ürdün'e gidenlere ateş açılmıştı. Aynısı Türkiye sınırında yaşanırsa koruma gerekebilir. Keşke bugünkü gibi olsaydı da Halepçe'yi de önleyebilseydik. Bize doğru kaçanların arkasından kimyasal silah kullanılırsa buna seyirci kalmamız beklenmemeli. 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=yine-barzani-39nin-ayagina-gidiyor&id=24807


Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,998 µs