En Sıcak Konular

''28 ŞUBAT'IN KİRLİ EKONOMİK İLİŞKİLERİ ORTAYA ÇIKARILSIN''

22 Temmuz 2012 13:04 tsi
''28 ŞUBAT'IN KİRLİ EKONOMİK İLİŞKİLERİ ORTAYA ÇIKARILSIN'' MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, " 28 Şubat öncesinde ve sonrasında kimlerin haksız yere zengin olduklarının izi sürülmeden, o dönemin rant ilişkileri tam olarak ortaya çıkarılmadan darbe ile hesaplaşılamaz'' dedi.

"28 Şubat'ın rantçıları nerede?
 
MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, " 28 Şubat öncesinde ve sonrasında kimlerin haksız yere zengin olduklarının izi sürülmeden, o dönemin rant ilişkileri tam olarak ortaya çıkarılmadan darbe ile hesaplaşılamaz. AKP Hükümeti 28 Şubat ile millet adına hesaplaşmak istiyorsa, 'paranın izini'sürmelidir. " dedi. 
 
Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Celal Adan, " Demokrasiyi korumanın birinci koşulu ona inanmaktır " dedi.
Demokrasiyi 'bir amaç değil araç gibi görenler', işlerine geldiğinde hatırlayıp, çıkarları zedelendiğinde unutanlar demokrasiyi koruyamayacaklarını belirten Adan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
" Demokrasiyi sindirmeden ve onu istikrarlı bir zeminde geliştirmeden demokrat olunamaz.
Bu çerçevede; bugün 'demokrasi havarisi'kesilenlerin samimiyetlerini ortaya koymaları, geçmişte Türk demokrasisine darbe vuranlarla hesaplaşırken meselenin özüne samimiyetle inmeleri gerekmektedir.
Örneğin yakın siyasi tarihimizde yaşadığımız 28 Şubat darbesinin 'kodlarının'açıklıkla ortaya konması zaruridir. Bu anlamda Sayın Başbakan'ın "28 Şubat'tan kimlerin maddi çıkar sağladıklarını, kimlerin zengin olduklarını" biliyoruz mealindeki sözleri çok manidardır.
Eğer AKP Hükümeti, gerçek anlamda 28 Şubat ile hesaplaşmak istiyorsa, bu hesabı kendisi için değil millet adına yapmak durumundadır. Çünkü bu sürecin gerçek mağduru Türk milletidir.
 
BANKALAR BOŞALTILDI
28 Şubat sürecinin çok farklı boyutlarının ve etkilerinin olduğu muhakkaktır. Darbeden sonra Türkiye ekonomisi tarihinin en büyük bunalımlarından birini yaşamıştır. Ekonominin bu tarihi bunalıma girmesinin nedenlerinin başında bankacılık ve finans sektöründeki gizli kapaklı yaşananlar gelmektedir. O dönemde rastgele kurulan bankalar, yönetici olarak atanan emekli asker veya sivil kişiler ve akabinde farklı senaryolarla yandaş şirketlere aktarılan krediler ülkenin ekonomisine onarılmaz yaralar açmıştır. 28 Şubat döneminde, batan Etibank, Interbank ve Sümerbank'ın yönetiminde bulunanların kimler oldukları bilinmektedir. Bu bankalardan türlü yollarla başka yerlere aktarılan paraların büyüklüğünden sıkça bahsedilmektedir.
 
KİRLİ EKONOMİK İLİŞKİLER
28 Şubat öncesinde ve sonrasında kimlerin haksız yere zengin olduklarının izi sürülmeden, o dönemin rant ilişkileri tam olarak ortaya çıkarılmadan darbe ile hesaplaşılamaz. Siyasi istikrarsızlıkla ekonomik istikrarsızlığın birbirlerini nasıl desteklediklerinin ve ekonomi çevrelerinin siyaseti hangi şekillerle manipüle ettiklerinin üzerine cesaretle gidilmelidir. Çünkü o dönemde sadece darbe mühendisliği değil, daha ötesinde finansal mühendislik de yapılmıştır.
Sonuçta 28 Şubat'ın bedelini asıl ödeyenler, bu süreçte asıl mağdur olanlar; bu ülkenin yoksul vatandaşları olmuştur. Türkiye küçülmüştür, kişi başına gelir azalmıştır, bireysel borçlarda patlama olmuştur.
AKP Hükümeti 28 Şubat ile millet adına hesaplaşmak istiyorsa, 'paranın izini'sürmelidir. Sayın Başbakan, o dönemin kirli ekonomik ilişkilerinin ve siyasi bağlantılarının üzerine gitmelidir. Aksi halde millet vicdanı tatmin olmayacak ve havanda su dövülmeye devam edilecektir. " 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24724


Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,563 µs