En Sıcak Konular

VALİLİK MİTİNGE İZİN VERMEDİ BDP ISRAR ETTİ OLAN DİYARBAKIR'A OLDU

15 Temmuz 2012 14:00 tsi
VALİLİK MİTİNGE İZİN VERMEDİ BDP ISRAR ETTİ OLAN DİYARBAKIR'A OLDU Diyarbakır Valiliği’nin yasaklamasına rağmen BDP tarafından izinsiz yapılmak istenilen mitinge polis müdahale edince ortalık karıştı.

Diyarbakır'ı mahvettiler

Diyarbakır Valiliği'nin yasaklamasına rağmen BDP tarafından izinsiz yapılmak istenilen mitinge polis müdahale edince ortalık karıştı. Polis BDP'li milletvekilleri copladı, Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir ise polis aracını yumrukladı 

Diyarbakır'da "Özgürlük için demokratik direniş" adı altında izinsiz miting yapmak isteyen Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) girişimi Emniyet güçleri tarafından engellendi. Valiliğin izin vermemesine rağmen, BDP İl Başkanlığı önünde bir araya gelen ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık grup izinsiz miting için İstasyon Meydanı'na gitti. Polisin meydana girmesine izin vermediği grup arasından ayrılan ve içinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu milletvekili ile belediye başkanları ve parti yöneticileri izinsiz mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'nda bir araya geldi. Polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alana kaçak yollarla gelen kalabalık ile milletvekilleri grubunun dağılması için yapılan uyarılar dikkate alınmadığı için kalabalığa müdahale edildi. Polis ekipleri tarafından kalabalığa atılan gaz bombasının ayağına isabet ettiği BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan yaralandı. Ayağından yaralanan Buldan, çevredeki kalabalık tarafından araca bindirilerek hastaneye kaldırıldı. 

Milletvekillerine de polis müdahalesi 
İstasyon Meydanı'nda toplanan ve aralarında Selahattin Demirtaş, Osman Baydemir, Ertuğrul Kürkçü'nün de bulunduğu milletvekili grubuna polis ekipleri TOMA araçlarıyla tazyikli su sıktı. Tazyikli sulu müdahalede milletvekilleri de ıslanırken, çıkan arbede esnasında Ertuğrul Kürkçü polis ekipleri tarafından coplandı. Tazyikli suyun ardından Osman Baydemir ve Selahattin Demirtaş TOMA aracını yumrukladı. Polisin kalabalığa tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmesi sonucunda birçok vatandaş yaralandı. 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, polis ekiplerine bağırarak, tüm engellemelere rağmen İstasyon Meydanı'nda olduklarını söyledi. Demirtaş, "Sıkın sıkın öldürün, siz değil bu yasaklama kararını verenler buraya gelsin" diye tepki gösterdi. 

Maskeli göstericiler 
Yüzleri kapalı göstericiler yollarda barikat kurup ateş yakıp polise ses bombalı saldırıda bulunurken, polis ekipleri de göstericileri tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıttı. Diyarbakır'ın birçok semtinde bir anda çıkan olaylar yüzünden cadde ve sokaklar adeta savaş alanına döndü. Polisin müdahalesi ile Koşuyolu Caddesi'ni trafiğe kapatan eylemciler ara sokaklara kaçarken, Ofis semtinde bulunan Ekinciler Caddesi'de göstericiler tarafından trafiğe kapatıldı. 
Devletten sıkı önlem 
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Muş, Bingöl, Siirt, Batman, Hatay, Malatya, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa, Erzurum ve Erzincan illerinden Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bin polis ile çok sayıda zırhlı araç takviyesi gönderilmişti. Takviye gelen polis ekipleri ile birlikte yaklaşık 6 bin polisin izinsiz mitingi önlemek için görevlendirildiği belirtildi. Bölgede çok sayıda il ve ilçede ise kepenkler Cumartesi ve Pazar günleri kapalı tutuldu. 


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,657375/diyarbakir-i-mahvettiler


Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,028 µs