En Sıcak Konular

BÖYLE BİR CAMİDE ASLA NAMAZ KILMA!

10 Temmuz 2012 10:33 tsi
BÖYLE BİR CAMİDE ASLA NAMAZ KILMA! Camiyi siyasette bir iz bırakmak uğruna, şahsi menfaatleri için mahvettikleri kutsal değerlerimizle barışmak uğruna, Haçlının koynuna girerek işledikleri utancı unutturmak uğruna bir “malzeme” yapmak isteyenlerin yapacağı camiye karşıyız.

Ben o camide namaz kılmam

Başbakan Çamlıca'da cami yapmak istiyor. Öyle bir konu ki önümüze konulan, karşı çıkarsanız bu defa "vay camiye karşı çıkıyorsunuz!" diye üzerinize çullanacaklar. Çamlıca Tepesi'ni süsleyecek, İstanbul'un her yerinden görülebilecek büyük ve muhteşem bir camiye karşı çıkmak mümkün mü diyenleriniz olacaktır kuşkusuz. 
Biz öyle düşünmüyoruz. 
Bu caminin bir ihtiyaçtan dolayı değil siyasi çıkardan dolayı yapılmak istendiği aşikâr. Başbakan "cami yapacağım" derken halkın değil iktidarın camisini yapmayı planlıyor. Hiç kimsenin oturmadığı bir mesire alanına "nam olsun, adım duyulsun, benden sonra helal be ne güzel yaptı" desinler diye cami yaparsanız ben şahsen o camide namaz kılmam. 
Devr-i iktidarlarında domuz etini kasaplık et statüsüne getirenlerin, zinayı serbest bırakanların yapacağı camide ben namaz kılmam. 
Müslümanlığımızın en büyük mührünü nüfus cüzdanlarından kaldırıp din hanesini iptal edenlerin Çamlıca'ya cami mührü vurmaları beyhudedir, ben o camide namaz kılmam. 
Irak'ta, Libya'da, Suriye'de yüz binlerce Müslümanın öldürüldüğü operasyonlara öncülük edip, elinde Müslüman kanı olanların yapacağı camide ben namaz kılmam. 
Milyonlarca Müslümanın katledildiği "Haçlı seferleri " için "aramızda çok iyi ilişkiler gelişti" diyen bir mantığın inşa ettiği camide namaz kılmam. 
"Ben büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanıyım" diyenler Çamlıca Cami Derneği'ne başkan olmazlar. Olurlarsa ben o camide namaz kılmam. 
İsrail'in ve Batının bölgedeki menfaatleri uğruna Müslüman komşularımızla hasım olanların yapacağı camide ben namaz kılmam. 
Yahudilere yaptığı yardımlardan ödülü, AJC (Amerikan Yahudi Komitesi) adlı örgütten "Üstün Cesaret Ödülü" alan bir Başbakanın yaptığı camide ben namaz kılmam. 
"Hrant Dink de şehit ilan edilmelidir" diyenlerin yapacağı camide ben namaz kılmam. 
Biz haşa camiye karşı değiliz. Ömrümüz camilerde geçti. Hutbe de okuduk, vaaz da ettik. 
Ama camiyi siyasette bir iz bırakmak uğruna, şahsi menfaatleri için mahvettikleri kutsal değerlerimizle barışmak uğruna, Haçlının koynuna girerek işledikleri utancı unutturmak uğruna bir "malzeme" yapmak isteyenlerin yapacağı camiye karşıyız. 
O camide asla namaz kılmam. 
İsteyen gider kılar. 
Zaten Kuran'da da "o camide asla namaz kılma" diye ayet var. 
İşte o ayet: 
"Ve onlar, zarar vermek, küfrü (kuvvetlendirmek) ve müminlerin arasını açmak ve daha önce Allah ve Resûlüne karşı harbeden (savaşan) kişiyi beklemek (gözlemek) için bir mescid edindiler (Mescid-i Dırar). Ve mutlaka: 'Biz ancak iyilikler (güzellikler) isteriz' diye yemin ederler. Ve Allah, onların kesinlikle yalancılar olduğuna şahitlik eder. 
BÖYLE BİR MESCİTTE ASLA NAMAZ KILMA! İlk günden takva üzerine tesis edilen (kurulan) mescid, orada namaz kılmak için elbette daha lâyıktır. Orada temizlenmeyi (kalbini temizlemeyi, arınmayı) seven adamlar vardır. Ve Allah, temizlenmiş (arınmış) olanları sever." ( Tevbe suresi, ayet 107-108) 
Kuran'da şu veya bu sebeple "o camide namaz kılma!" diye emrediliyorsa ben "o ayete kulak veririm." 
Çamlıca'da kurulacak bir caminin ayette ifade edilen "küfrü kuvvetlendirmek, Allah ve Resulüne karşı savaşan kişileri beklemek" için yapılanla aynı amaçta olduğunu iddia etmek gibi haşa bir iddiamız olamaz. 
Biz kendi gerekçelerimizi yukarıda teker teker ortaya koyduk. 
Biz ayette ifade edilen "takva için tesis edilen cami" projesine destek veririz, siyasi rant için yapılanın değil. 
Allah arınmış olanları sever!

 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12002256/ben-o-camide-namaz-kilmam/muharrem-bayraktar


Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,262 µs