En Sıcak Konular

BALKAN GEZİSİNİ TAMAMLAYAN BAHÇELİ YURDA DÖNDÜ

3 Temmuz 2012 09:50 tsi
BALKAN GEZİSİNİ TAMAMLAYAN BAHÇELİ YURDA DÖNDÜ Balkanlar'da Türklüğün karşı karşıya kaldığı sorunları gördüklerini açıklayan Bahçeli, "Her şeyin başında birlik ve beraberlik var" diye konuştu.

Yurtdışında bulunmak vatan hasreti yarattı

Balkan turunu tamamlayarak yurda dönen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Dört gün yurtdışında bulunmak vatan hasreti yarattı" dedi. BAHÇELİ, 27 Haziran'da başladığı Balkanlar turunun son gününde Bulgaristan'ın başkenti Sofya ve Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Kırcaali şehrini ziyaret etti. "Türkiye'de Kırcaali bir sevdadır" diyen Devlet Bahçeli, bu şehirde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kırcaali Belediye Başkanı Hasın Azis de şehirde din, etnik köken ve dile bakılmaksızın tüm halkın huzur ve barış içinde yaşadığını söyledi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balkan turunu tamamlayarak yurda döndü.
 
Pazarkule Sınır Kapısı'ndan 27 Haziran'da Balkan turuna çıkan MHP lideri Bahçeli, Yunanistan, Bulgaristan, Kosova ve Makedonya gezilerini tamamlamasının ardından Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda girdi.
Bahçeli ve beraberindeki MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, MHP Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Zuhal Topçu ve MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın bulunduğu heyeti, sınır kapısında ilgiler karşıladı. 
Kapıkule Sınır Kapısı VIP Salonu'nda pasaport işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen ve bir süre burada dinlenen Bahçeli, gazetecilerin sorularını yanıtlamadan karayoluyla Ankara'ya hareket etti.
Bahçeli, 27 Haziran'da başladığı Balkanlar turunun son gününde Bulgaristan'ın başkenti Sofya ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali şehrini ziyaret etti. Sofya'da Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci'yi ziyaret eden Bahçeli, üyelerin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu muhalefet Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin Genel Başkan Yardımcısı Lütvi Mestan ve HÖH'ün Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Filis Hüsmenova ile görüştü.  
Sofya'daki temas ve incelemelerini tamamlayan Bahçeli, partililerden oluşan heyetiyle Kırcaali şehrine geçti ve Belediye Başkanı Hasan Azis, bölgedeki HÖH ilçe belediye başkanları ve köy muhtarları ile bir araya geldi.
 
Balkan Savaşı'nın 100. yıl dönümüne denk gelen ve geçmişte kan dökülen, acı çekilen bölgeyi ziyaret ettiğini belirten Bahçeli, "Dört gün yurtdışında bulunmak vatan hasreti yarattı" diye konuştu.
 
"KIRCAALİ SEVDASI"
"Türkiye'de Kırcaali bir sevdadır" diyen Devlet Bahçeli, bu şehirde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Bahçeli, Kırcaali Belediyesi'nin bölgede ve tüm Rodop dağları bölgesinde çok önemli hizmetler verdiğini belirterek, "Göçmenler, burada Müslüman ve Türk kimliğinin korunduğunu, Türklerin yönetimde etkili olduğunu, halka hizmet sunan bir belediyecilik anlayışı olduğunu hep söylüyorlar. Bu hepimiz için bir örnek teşkil etmiştir. Hangi şartlarda, nasıl mücadele verildiği, geçmişte yaşanılan olaylar da bilinmektedir. Bu çalışmaları takdir ederek, devamını da yararlı görmekteyiz" dedi.
 
"HER ŞEYDEN ÖNCE BİRLİK VE BERABERLİK"
Tüm Balkanlar'da Türklüğün karşı karşıya kaldığı sorunları gördüklerini açıklayan Bahçeli, "Her şeyin başında birlik ve beraberlik var" diye konuştu.  
Bahçeli, "Balkan savaşlarına aradan gecen 100 yıllık mesafeden bakıldığında, acı, ızdırap ve kanla dolu bu savaşlara rağmen Müslüman Türklüğünün hayatta kaldığını ve başarılı olduğunu görüyoruz. Bulgaristan'daki Türkler, parçalanmadan, birlik içinde kalıp, özlük hakları ve refahları için mücadelelerini sürdürmelidirler" ifadelerini kullandı.  
Bulgaristan'ın kısa sürede Avrupa Birliği'ne katılmayı başardığını belirten Bahçeli, şunları ifade etti:
"Bu sürecin iyi değerlendirilmesini istiyoruz. Balkanlar'daki barış ve istikrar, Türkiye'nin istikrarı demektir. Parçalanmanın Müslüman ve Türkler açısından hiçbirimize bir faydası yoktur. Siyasal konumda karşı davranışları yok etmenin tek yolu birliktir."
Bahçeli, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis'in organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte, Bulgaristan'da 1989 yılına dek süren komünist diktatörlük rejimin siyasi kurbanları olan Türkler'le de buluştu. Sürgünde ve "Belene" gibi çeşitli toplama kamplarında uzun yıllar geçiren soydaşların acı dolu hikayelerini dinleyen Bahçeli, "Biz Türkiye'de üçüncü büyük parti konumundayız ama köklerimiz çok derin. Daima arkanızdayız" dedi. 
KIRCAALİ BELEDİYE BAŞKANI AZİS
Kırcaali Belediye Başkanı Azis de şehirde din, etnik köken ve dile bakılmaksızın tüm halkın huzur ve barış içinde yaşadığını söyledi. 
Kırcaali'de gerçekleştirilen altyapı ve çevre düzenleme projeleriyle ilgili hazırlanan maketi Bahçeli'ye gösteren Azis, "Türkiye'den gelen konuklarımız Kırcaali'nin nüfusunu sorunca, yanıtım '500 milyon'oluyor. Çünkü buraya gelen her yatırımcı Avrupa Birliği'nin kapısından içeri girer ve kalabalık bir pazara ulaşabilir" diye konuştu. 
Bahçeli, daha sonra Kırcaali Merkez Camiİ'ni ziyaret ederek, Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet ile görüştü. Bahçeli'nin Kırcali'deki tüm temas ve incelemelerine Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Ramiz Şen de eşlik etti. Bahçeli, Balkanlar ziyaretinin Bulgaristan bölümünü de tamamlayarak yurda döndü.
 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24547&haber=yurtdisinda-bulunmak-vatan-hasreti-yaratti



Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,772 µs