En Sıcak Konular

TURİZMDE ‘ESTETİK’ HAREKETLENME BAŞLIYOR

31 Mayıs 2012 22:20 tsi
TURİZMDE ‘ESTETİK’ HAREKETLENME BAŞLIYOR Türkiye’yi her şey dahil paketlerle az harcayan turistlerin gözdesi haline getiren tatil turizmindeki hatalar, sağlık turizminde tekrarlanmadı.

Türkiye'yi her şey dahil paketlerle az harcayan turistlerin gözdesi haline getiren tatil turizmindeki hatalar, sağlık turizminde tekrarlanmadı. Yüksek konaklama ve personel standartları, Dünyaca kabul görmüş FDA ve CE onaylı cihazlar, Türk hekimlerinin başarısıyla birleşince Sağlık Turizmi sürekli yükselen bir ivme kazandı ve yükselmeye devam ediyor.

 

Sağlık ve Estetik Turizmi hakkında bilgi veren Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir; 'Hemen her branşta tedavi için gelen yabancı hastalar ve bu ülkelerde yaşayan gurbetçiler özellikle estetik cerrahi, göz ve zayıflama branşlarında tedavi olmak için Türkiye'ye geliyor. İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, Kuveyt, Libya, Mısır, Suriye, Türkmenistan gibi ülkelerden gelen yabancı hasta adayları ve gurbetçiler operasyon dönemi ve iyileşme sürecini Türkiye'de geçirip ülkesinde yeni bir hayata adım atıyor' dedi. Özdemir; özellikle göz, diş ve plastik-estetik cerrahi gibi hastaların tedavi masraflarını kendilerinin ödediği (sigorta firmalarınca giderleri karşılanmayan) branşlarda Avrupa ülkelerine kıyasla tedavi kalitesi ve fiyatların Türkiye'de avantaj sağladığını belirtiyor. Yabancıların başta burun estetiği ve meme estetiği olmak üzere çeşitli cerrahi ameliyatlar için kendilerine başvurduğunu söyleyen Dr. Murat Özdemir bazı ülkelerden gruplar halinde hastaların gelip operasyon geçirdiğini 8-10 gün kadar tatil de yapıp ülkesine döndüğünü söylüyor.


Yazın estetik sektörünü memur, öğrenci ve öğretmenler hareketlendiriyor

Yaz aylarında diğer aylarda dinlenip izin almaya zaman bulamayan memur, öğrenci ve öğretmenlerin yarattığı bir iç turizm hareketi yaşanıyor. Karadeniz, iç Anadolu ve Doğu Anadolu'dan Ankara, İstanbul gibi şehirlere gelen yerli turistler hem tatil hem operasyon için geldikleri bu şehirleri gezip görme fırsatı da buluyor.

'Estetik Turizmini birden çok operasyonun yapılarak maliyetlerin düşmesi ve günübirlik izsiz operasyonların geliştirilmesi patlattı'

Günümüzde tıptaki AR-GE çalışmalarının önemli kısmı estetik alanında gerçekleşiyor. Murat Özdemir; hastaları hastanede yatırmadan ya da daha çabuk evlerine yollamak, daha az izli ameliyatlar yapmak, karın germe, meme, burun gibi operasyonların bir arada yapılabilir oluşu, hastaların izleme sürelerinin kısalması ve maliyetlerin Türkiye'ye ilgiyi artırdığını ve bu sektörün giderek gelişerek ülkeye hem döviz hem prestij sağlayacağını belirtiyor.

'Üç boyutlu görüntüleme sistemi hastaların ameliyat olmadan sonucunu görebilmesini sağladı, bunun yabancı hastalar ve gurbetçiler üzerinde etkisi büyük'

Burun gibi çok tercih edilen operasyonlarda hasta memnuniyetini artıran 3 boyutlu görüntüleme sistemi Vectra ile çalıştıklarını belirten Özdemir; bu sistemin istenen değişikliğin yüzde ve vücutta nasıl duracağını işlem öncesi tüm açılardan gösterebiliyor oluşunun özellikle işlem öncesi doktoruyla uzun zaman geçiremeyecek ya da karar vermek için fazla vakti olmayan yabancı hasta ve gurbetçilerin konforunu artırdığını ifade ediyor.

Diğer dokulara zarar vermeyen, konforlu Liposuction Vaser Liposelection bölgesel incelme hastalarının bir numaralı tercihi

Vücutta hemen hemen hiç iz bırakmayan, tamamen doğal ve anatomik, hızla iyileşen ve kalıcı olarak tanımlayabileceğimiz sonuçlara ulaştıran Vaser Compact Sponge System'i bölgesel yağ fazlası olan kadınlar ve erkekler tatil öncesi ve tatil süresinde dahi tercih ediyor. Sadece Yağ hücrelerini hedef alan, diğer dokulara zarar vermeyen bu yağ alma işlemi ayak bileğinden boyuna kadar hemen tüm bölgelere uygulanabiliyor. Erkeklerde meme büyümesi olarak tanımlayabileceğimiz Jinekomasti sorununu da 1.5 saatlik ve istirahat gerektirmeyen bir şekilde çözen bu yöntem; sağlık turizmi için gelen erkeklerin yanı sıra tatile çıkmak üzere olan ve meme büyümesi sorunu bulunan ülkemizdeki erkek hastalarca da tercih ediliyor. 

AVRUPALININ BURNUNU TÜRKİYE KALDIRIYOR

Araplar zayıflamak ve güzelleşmek, Avrupalılar burun operasyonu ve saç ekimi için geliyor

Her yıl ortalama 350 bin kişi sağlık turizmi denilebilecek hareketlilik çerçevesinde Türkiye'ye geliyor. Dr. Murat Özdemir bunu 'Avrupa'da bir burun ameliyatı 15 bin Euro'ya yapılırken, bu rakam bizde 2 bin 500-3000 Euro." şeklinde açıklıyor. Sağlık turizminde en büyük paya 5,5 milyar dolar ile ABD sahip. Onu 3,5 milyar Euro ile Avrupa izliyor. Türkiye'de yeni yeni canlanmaya başlayan bu sektörün hacmi ise 20 milyon doları buluyor. Ancak Türkiye, tesis sayısı ve kalitesi bakımından Avrupa'da 4. sırada geliyor. Bu yüzdelerin yarısı kadarı da estetik turizmine ait.

Ortadoğu ve Arap ülkelerindeki kaos estetik hastalarını Türkiye'ye taşıdı

Suriye'de vizenin de kalkmasıyla taleplerin hızla artığını, Ortadoğuluların güzelleşmek ve incelmek için eskiden öncelikle Avrupa'yı tercih ettiğini ancak son birkaç yıldır Türkiye'nin bu pastadan aldığı payın büyüdüğünü belirten Özdemir;  yurtdışında yapılacak tanıtımlarla Estetik turizmine büyük katkı sağlanacağını belirtiyor ve yabancı hasta sayısının henüz arzu edilenin altında olma nedenini Türkiye'deki ameliyat sonrası kalacak yer ve bakım eksikliğine, Türkiye'nin gelişmekte olan ülke olması gibi imaj problemlerine ve yaşanan teröre bağlıyor. (www.artplastestetik.com)

 

Kaynak: Turuncu Iletisim



Bu haber 1,155 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,202 µs