En Sıcak Konular

AGD VE SAADET PARTİSİ İSTANBUL'UN FETHİNİ İNÖNÜ STADYUMU'NDA KUTLADI

28 Mayıs 2012 14:42 tsi
AGD VE SAADET PARTİSİ İSTANBUL'UN FETHİNİ İNÖNÜ STADYUMU'NDA KUTLADI İstanbul'un fethinin 559. yıldönümü, Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen muhteşem bir organizasyonla İnönü Stadyumu'nda kutlandı

Bitmeyen coşku dinmeyen heyecan

Ya Allah!

İstanbul'un Fethi'nin 559. yıldönümü kutlamaları büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Anadolu Gençlik Derneği tarafından İnönü Stadyumu'nda düzenlene kutlamalara, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İstanbul'a akın akın gelen on binler önce Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret etti. Ardından Fethin en önemli simgelerinden biri olan Ayasofya Camii'nde namaz kıldı. Oradan fetih kutlamalarının yapıldığı İnönü Stadyumu'na yürüyen binlerce kişi İstanbul'u adeta yeniden feth etti.

İstanbul'un fethinin 559. yıldönümü, Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen muhteşem bir organizasyonla İnönü Stadyumu'nda kutlandı. Fetih kutlamalarına yurdun dört bir yanından on binlerce kişinin yanında yurtdışından da çok sayıda davetli katıldı. Ayrıca Milli Görüş Lideri merhum Erbakan da hayırla yâd edildi. Kutlamalara Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, AGD İstanbul Şube başkanı Serhat Akçay, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer ile birlikte Saadet Partili ve AGD'li çok sayıda yönetici, sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Ayrıca yurtdışından katılan Kudüs Bekçisi Raid Salah, Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı Genel Başkan Yarımcısı Cuma Emin, Pakistan Cemaati İslamiye Başkanı Abdulgaffar Aziz, Sudan Cumhurbaşkanı Müsteşarı Mustafa Osman İsmail de günün anlamına ilişkin birer konuşma yaptı. Kâbe imamlarının Fetih Suresi'ni okuduğu kutlamalarda sanatçılardan Ömer Karaoğlu, Ammar Acarlıoğlu ve Taner Yüncüoğlu ezgiler seslendirdi. Ayrıca mehteran takımı eşliğinde İstiklal Marşı okundu. On binlerin doldurduğu İnönü Stadyumu'nda İstanbul'un fethi coşkulu bir şekilde kutlandı. Yine her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul'un fethi canlandırıldı, stadın içerisinde sembolik gemi yürütüldü. Program aralarında ise skeçlerle fethin hazırlık aşamalarına vurgu yapıldı. Programın açılışında konuşan AGD İstanbul Şube Başkanı Serhat Akçay, İstanbul'un fethinin İslam dünyası için önemine dikkat çekti. Fetihle beraber yeni bir dönemin başladığını belirten Akçay, "Dünyada yeni bir çağ başlatan İstanbul'un fethi, İslam dünyasını yeniden parlak bir döneme taşımıştır. İslam medeniyeti dünyayı sarmış ve adalet dağıtan bir sistem doğmuştur. Ayrıca Ayasofya, fethin en büyük sembolüdür. Fethin ruhuna uygun olarak Ayasofya yeniden ibadete açılmalıdır" dedi.

YOĞUN KATILIM
Kutlamalara Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, YİK Üyesi Recai Kutan, Genel Başkan Yardımcıları İlyas Tongüç, Şerafettin Kılıç, Birol Aydın, Mehmet Karaman, Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan, GİK Üyeleri, Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, AGD İstanbul Şube Başkanı Serhat Akçay, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer ile birlikte Saadet Partili ve AGD'li çok sayıda yönetici, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile İslam dünyasının önde gelen isimleri de katıldı.

GENÇLERİ GÖRÜNCE DUYGULANDIM
İnönü Stadyumu'nu dolduran gençleri görünce duygulandığını söyleyen İhvan-ı Müslümin Genel Mürşidi Cuma Emin Aziz, "Bu programa katılıp da gözlerinin yaşın tutabilmek mümkün değil. Burada İslami bir topluluk var. Sizleri görünce Osmanlı aklıma geldi. Bu gördüğüm gençlik hiç şüpghesiz peygamberimizin işaret ettiği gençliktir. Fatih'in neslidir. Bu gençlik tarihten ders çıkaracak, bundan sonraki geleceğini kendisi çizecektir. Fatih sultan Mehmet Han İstanbul'u fethettiğinde genç bir çocuktu. İstanbul'u fethettiği zaman 20 yaşına gelmemişti. Türkiye gençliğine buradan sesleniyorum: Geleceğe bu gençlerle yürüyün. Böyle bir geçlik ümmetin geleceğini düşünen bir gençliktir. Bu gençlik ki ümetin özlediği bir gençlik" şeklinde konuştu.

BATI, MÜSLÜMAN GENÇLİĞİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR
İslam ülkelerinde oluşan bilinçlenmeden örnek veren Pakistan Cemaati İslamiye Başkanı Abdulgaffar Aziz, "Muhammed İkbal'in ülkesinden Türkiye'ye kucaklar dolusu selamlar getirdim. Nevdudi'nin ülkesinden gelirken başörtüsü uğruna canıyla, başıyla mücadele eden hanım kardeşlerime de selamlar getirdim. Endülüs'ün yıkılmasıyla İslam ülkeleri çöküşe başlamıştı. Son bir yıl içerisinde İslam ülkelerinde yaşananlar Allah'ın nurunu tamamlayacağının bir yansımasıdır. Zulüm yapan Firavunlar teker teker yok olmaya başladı. Son yıllardaki gelişmeler İslam ülkelerinin özellikle gençlere umut ışığını saçmaya başladı. 10 binlerce kardeşimiz işkence görürken 10 binlercesi de şehit oldu. Bu gelişmeler İslam güneşinin yeniden doğduğunun bir işarettir. Mısır, Libya ve Mısır'da devam etmekte olan bu İslam güneşi çok yakında doğacaktır. Batı, yaptığı çalışmalarla Bangladeş'te Müslüman gençliği yok etmek istiyorlar. Bangladeş hükümetini protesto etmenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

ERBAKAN HOCA İNSANLIĞA FİLİSTİN'İ SEVDİRDİ
Türkiye halkını yanlarında hissettiklerini söyleyen Kudüs Bekçisi Raid Salah, Merhum Erbakan'ın Kudüs meselesinin çözümü için çalıştığını ifade etti. Salah, "Geçmişte Müslümanlar nasıl birlikteyseler bugün de, yarın da tek vücut olacaklardır. Burada İstanbul'un fethini kutlarken Kudüs'ün fethini de birlikte kutlayacağız. Bugün burada İstanbul'un fethini kutlarken şunu söylemenizi istiyorum. Ey Mescid-i Aksa canımız malımız sana feda olsun. Erbakan hoca bize iki şey öğretti. 'Biz Filistinliyiz ve Türk halkını seviyoruz' demişti. Filistin nasıl sevilir, Kudüs nasıl sevilir, Filistin halkı nasıl sevilir bize onu öğretti. Biz inanıyoruz ki Filistinliler olarak nasıl ki burada toplandıysanız Fatih İstanbul'u fethettiyse Erbakan'ın çocukları da Kudüs'ü fetheder. Nasıl ki Fatih'in askerleri İstanbul'un surlarına Leileheillallah Muhammedurresulullah bayrağını diktilerse Erbakan'ın çocukları da Kudüs'e bu bayrağı dikeceklerdir."

BİNLERCE KİŞİ ''FETİH SURESİ''Nİ AYNI ANDA OKUDU
Konuşmaların ardından İstanbul'un fethi canlandırıldı. Kadırgalar, mehter eşliğinde geçiş töreni yaptı. Stadyumdaki binlerce kişi ''Fetih Suresi''ni aynı anda hep birlikte okudu. Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın fetih konuşması ve yemini sinevizyon gösterimiyle katılımcılara izletildi. Tören, mehter takımının söylediği fetih marşı ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak:
İNSANLIĞIN MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Törende konuşan Kamalak, Türk milletinin asil ve şerefli bir millet olduğunu belirterek, İstanbul'un fethinin bu şanlı tarihte ayrı bir yeri ve önemi olduğunu söyledi. Kamalak, Türk milletinin ecdadının gittiği her yere adalet götürdüğünü belirterek, şöyle konuştu: ''Şu an dünya bu adalete o kadar muhtaç ki, biz Milli Görüş olarak bu adaleti tesis etmeye çalışıyoruz. Bakın İslam alemi paramparça. Her gün bir İslam ülkesi bombalanıyor. Bizim de asker verdiğimiz NATO, geçen yıl 6 İslam ülkesini bombalamıştır. Afganistan, Pakistan, Irak, Libya, Yemen ve Somali bunların arasındadır. Bombalayanlar da küresel emperyalizmin temsilcileridir. Bunu durdurmak  lazım. Milli Görüş ve Saadet Partisi olarak diyoruz ki, ey ezilen milletler ve Müslüman kardeşlerimiz, gelin bir olalım. Unutmayınız ki, mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler asla diz çökmez. Zalimlere diz çöktürmenin tek yolu vardır. O da güç birliği yapmaktan geçer. Günün birinde İnşallah bu güç birliği kurulacaktır. Kamalak, bir gün bu güç birliğinin mutlaka kurulacağını vurgulayarak, ''Herkese yetecek kadar nimet vardır ama adil bir düzen yoktur. Adil bir düzen olmadığı içindir ki, onlarca insan yerinden, yurdundan edilmiş, mülteci hayatı yaşamaya mecbur kılınmıştır. Örneğin Filistin,  Somali gibi. Milli Görüş olarak tüm insanlığın mutluluğu için çalışıyoruz. İnşallah bu gençlik de o mutluluğu gerçekleştirecektir'' diye konuştu. Şölene, İslam aleminin dört bir yanından konukların katıldığını ifade eden Kamalak, bu birlik ve beraberliğin giderek arttığını söyledi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk:
BU TABLOYU HİÇBİR İŞBİRLİKÇİ GÖRÜŞ, MEYDANA GETİREMEZ
Fetih kutlamalarına katılan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk de "İstanbul'un fethinin 559. yılını ve Milli Görüş'ün 43. yılını birlikte kutluyoruz" diyerek sözlerine başladı. Asiltürk, "Bu büyük stadyumunu böylesine bir inanç seli halinde coşkuyla doldurmuş olarak İstanbul'un fethinin 559. yılını ve Milli Görüş'ün 43. yılını birlikte kutluyoruz. Bu kutlamaların milletimize, insanlığa ve bütün İslam alemine saadet getirmesini ve hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan diliyorum. Gördüğümüz gibi bütün stadı dolduran bu inanç selinin oluşturduğu, muhteşem ve eşsiz bir manzara karşısındayız. Herkes biliyor ki bu muhteşem manzarayı hiçbir işbirlikçi görüş, hiçbir taklitçi zihniyet meydana getiremez. Bunu ancak Milli Görüş yapar, çünkü Milli Görüş milletimizin kendisidir, aslıdır, inancıdır, kimliğidir. Bu sebepten dolayı bu büyük coşkuyu yaşamak Milli Görüşçülere nasip oluyor. Cenabı Allah'a sonsuz şükürler ediyoruz." dedi.

FETİHLER RUH KÖKÜMÜZÜ VE ASLIMIZI, TANIMAMIZA VESİLE OLUYOR
Asiltürk "Böyle tarihi bir günde bu coşkulu programı hazırlayan başta Anadolu Gençlik Derneği'nin kıymetli genel başkanına ve bütün mensuplarına, emeği geçen bütün gençlere yürekten teşekkür ediyorum ve bu muhteşem topluluğu meydana getirmek üzere bu büyük manayı ve manzarayı meydana getirmek üzere, bu tarihi toplantıya teşrif eden kardeşlerim olarak bu stadı dolduran herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Her şeyden evvel İstanbul'un fethini niçin kutluyoruz bunun üstünde birkaç cümle ile durmak istiyorum. Çünkü İstanbul'un fethi tarihimizin en parlak sayfalarından biridir. Nasıl Mekke'nin fethi insanlık tarihinin eşsiz bir olayı ise, nasıl Kudüs'ün fethi insanlık tarihinin eşsiz bir olayı ise İstanbul'un fethi de insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir. Bunu her sene yaşamak bu fetihten gereken dersleri almak bizler için hem bir şeref hem de büyük bir görevdir. Bu fetihler ruh kökümüzü aslımızı, özümüzü tanımamıza vesile olmaktadır ve yeni büyük fetihler yapabilmek için şahlanışımızın enerjisini, inancını, aşkını şevkini heyecanını kalbimize koymaktadır. İstanbul'un fethini fetih ve gençlik şöleni olarak kutluyoruz çünkü Sultan Fatih en güzel bir gençlik örneğidir. Bugün Anadolu Gençlik Derneğimiz, Saadet Partimizin Gençlik Teşkilatı da aynı güzel örneği vermektedirler. Allahın ipine hep birlikte sarılmışlardır. Tefrikadan uzaktırlar. Sadıklar olarak görev yapmaktadırlar. Allah onlardan razı olsun. "değerlendirmesinde bulundu.

SULTAN FATİH'E NASİP OLMASI EN BÜYÜK ŞEREFİMİZDİR
"İstanbul'un fethini peygamber efendimiz (s.a.v.) hendek savaşında müjdelemiştir. Daha hendekler kazılırken ashab önlerine çıkan bir kayayı kıramadıklarında Peygamber Efendimize gelerek dediler ki ya Resulallah biz bu taşı kıramıyoruz. Bunun üzerine efendimiz (s.a.v.) bir besmele çekti ve kazmayla taşa üç defa vurdu her vuruşta şimşek gibi bir kıvılcım çıktı. Taş kırıldı. Rasûlullah'a (s.a.v.) ilk vuruşta İran'ın fethi gösterildi, ikinci vuruşta İstanbul'un fethi gösterildi, üçüncü vuruşta Mısır'ın fethi gösterildi. Bu ülkeler bu sıraya göre fethedilmişlerdir. O günden beri İstanbul'u fethederek Efendimizin bildirdiği şerefe mazhar olabilmek için Müslümanlar sayısız seferler yaptılar Sultan Fatih ve onun ordusu ve evlatları olarak bu fethin Sultan Fatihe nasip olması bizim en büyük şerefimizdir. Bununla iftihar ediyoruz, şeref duyuyoruz. İstanbul'un Fethinin 559. Yıldönümü kutlarken alacağımız dersler arasında her yıl olduğu gibi bu yılda 5 şeyi mutlaka tekrar hatırlamak, yaşamak ve onlardan ders almak zorundayız." diyen Asiltürk "Bunlardan birincisi Sultan Fatihi tanımalıyız. Ne güzel kumandan, ne güzel genç, ne eşsiz bir kahraman! Allah'a sonsuz şükürler ederiz, böyle muhteşem bir sultanın torunlarıyız. Sultan fatihin en büyük yanlarından birisi İstanbul'u fethettikten sonra İstanbul'da yaşayan bütün insanlara insan haklarını tanımasıdır. Müslim, gayri Müslim ayrımı yapmaksızın herkesi kendi koruması altına almış ve bütün insanlığa en büyük dersi vermiştir. Ve milletimizin çok büyük bir vasfını açık bir şekilde ortaya koymuştur. İstanbul'un fethinden alacağımız en büyük derslerden birisi de Eba Eyyûb El-Ensârî Hazretlerini tanımamızdır."ifadelerini kullandı.

İSLAM MEDENİYETİNİ BIRAKIP HIRİSTİYAN MEDENİYETİNE  GİDİLMEZ
Asiltürk konuşmasını şu sözlerle tamamladı."İstanbul'un fethinden alacağımız en büyük derslerden biri de Ayasofya camiidir. Sultan Fatih Ayasofya Camii'ni cami olarak vakfetmiştir. Ayasofya Camii ise hakkın hâkimiyetin sembolüdür. Ayasofya Camii fetih dolayısıyla sultan fatihin öz malıdır. Bugün sizlere İstanbul'un fethinden alacağımız bu dersleri ifade ettikten sonra bu stadyumdaki bu eşsiz bu hiçbir şeyle mukayese edilemeyecek büyük mana taşıyan topluluğumuzun değeri üzerinde de bir cümle söylemek istiyorum. Bir çok defa yeni fetihten bahsedip duruyorum nedir bu yeni fetih önümüzde seçimler var. Bu seçimlerin neticesinde, Türkiye ve bütün dünya siyonizmin kontrolündeki, bu sömürü dünyasına mahkum olarak kalmaya devam mı edecek yoksa milletimizin gayretiyle, ve siz Milli Görüşçülerin çabalarıyla tarihteki şerefli yerimizi mi alacağız. Yapılmakta olan seçim bunun seçimi olacaktır. Bu seçimlerde mutlaka milletlimizin aslını özünü kendisini inancını temsil eden Milli Görüş'e sahip çıkacağız. Yeni fetih bu sayede gerçekleşmiş olacak. Yoksa Türkiye'yi götürüp zincirle Avrupa birliğinin kapısına bağlayacağız diyenlerin elinde bu ülke sadece adım adım köle olmaya gider. Bu sebepten dolayıdır ki bu yanlış zihniyetlerden ayrılacağız bunların arkasına düşmeyeceğiz mübarek İslam medeniyeti varken onu bırakıp ta bir Hıristiyan medeniyeti olan Avrupa Birliğine gidilmez. Bu sebepten dolayıdır ki önümüzdeki seçimlerde canla başla çalışarak Allah'ın izniyle yeni fethi gerçekleştireceğiz."

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer:
FETİH NESLİNE İHTİYAÇ VAR
İyiyi hâkim kılabilmek için mücadele vereceklerine değinen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, "Mili Görüş bitti diyenlere sesleniyoruz; Mili Görüş burada. Milli Görüş burada. Gençliğimiz zincirle kırılsın Ayasofya açılsın diye haykırdı. Artık zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın. 19 Mayıs'ta kızla erkeği güreştirenleri kınıyoruz. Anne babasına saygılı, ilim-irfan sahibi imanlı bir gençlik istiyoruz. Bu gençlik sizsiniz. Yapacağınız çok şey var. Yeni bir dünya istiyoruz. Bir fetih nesline ihtiyaç var. Sadece İstanbul, Türkiye, dünya Müslümanları için değil, bütün insanlığın saadeti için... İşte Afganistan, Irak, Çeçenistan, Filistin, Libya bütün İslam dünyası kan ve ölümle karşı karşıya. Şimdi İsrail Güney Kıbrıs'ta yeni bir oyun oynuyor. Orada toprak satın alarak bizi Güneyden kuşatıyor. Başbakan'a sesleniyorum: One minute'nin gereğini yapın. Mavi Marmara'nın 9 şehit hesabı hala sorulmadı. Bunu ancak Milli Görüş sorabilir. Yapılacak çok işimiz var. İyinin hakim olması için hep beraber çalışacağız" diye konuştu.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan:
AYAĞA KALKMAMIZ LAZIM
Eyub el Ensari Hazretlerinin fetih için İstanbul'a gelişine değinen AGD Genel Başkanı Salih Turhan, fetih fikrine dönemin Sadrazamı Çandarlı Halil Paşa'nın sıcak bakmadığını ancak Fatih Sultan Mehmet'in kararlı olduğunu söyledi. Geçtiğimiz haftalarda başlayan yabancılara toprak satışlarına vurgu yapan Turhan, "Ey Milli Görüş'çü kardeşlerim toprak satışlarını başlattılar. Ayağa kalkmamız lazım" dedi. Turhan konuşmasına şöyle devam etti: "Sultan Fatih, fetihle alakalı birçok hazırlık yaptı. Karadan gemileri denizlere yürütüldü. Askerler bunu anlamakta güçlük çekti. Akşemseddin Hazretleri askerleri toplayarak 'bize başımızdakinin emrine itaat etmek düşer' dedi. Ve askerler gemileri karadan yürüttü. Bizlerinde çok çalışması gerekiyor. 500 yıl önce hangi sıkıntılar varsa bugün de aynı sıkıntılar var."şeklinde konuştu.(TİMUÇİN MERCANOĞLU-MUSTAFA KILIÇ - MİLLİ GAZETE)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/ya-allah-240333.htm


Bu haber 942 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,384 µs