En Sıcak Konular

AB YUNANİSTAN'I PERİŞAN ETTİ

28 Mayıs 2012 13:24 tsi
AB YUNANİSTAN'I PERİŞAN ETTİ Yunanistan, Avrupa Birliği'nin bir ülkeyi nasıl perişan ettiğinin en berrak örneğini oluşturuyor. IMF'den para gelmezse, ülke Haziran sonunda parasız kalacak. IMF ise 'şartlarıma uyun' diye bastırıyor

AB böyle perişan ediyor

Yunanistan, Avrupa Birliği'nin bir ülkeyi nasıl perişan ettiğinin en berrak örneğini oluşturuyor. IMF'den para gelmezse, ülke Haziran sonunda parasız kalacak. IMF ise 'şartlarıma uyun' diye bastırıyor 

Yunanistan'ın eski Başbakanı Lukas Papadimos'un 11 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'a verdiği mektupta, kurtarma paketinin gelecek dilimi gelmezse Haziran sonunda Yunanistan'ın parasız kalacağı uyarısında bulunduğu ortaya çıktı. Papadimos mektubunda Haziran ortalarından itibaren devletin ihtiyaçlarının karşılanmasının tamamen IMF ve Avrupa Finansal İstikrar Fonu'ndan (EFSF) gelecek fonlara bağlı olacağını vurguladı, devletin harcamalarının toplanan vergilerin üzerinde olduğuna işaret ettiği belirtti.

Öte yandan Yunanistan'da siyasi belirsizlik dönemi olan 1-9 Mayıs 2012 tarihleri arasında, Yunan bankalarından çekilen paraların 2 milyar Euro'yu bulduğu belirtildi.

IMF acımayacak

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde da, İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan mülakatında, Yunanlıları daha fazla vergi ödemeye çağırdı ve Afrikalı çocuklara Yunanlılardan daha fazla üzüldüğünü söyledi. "Şartları değiştirme niyetimiz yok" diyen Lagarde, "Atina denince aklıma vergi ödemeyen insanlar da geliyor. Bu insanlar kendi sorunlarını kendileri çözmeye çalışmalı. Nijer'in küçük bir köyünde, üç kişi oturdukları sıralarında günde iki saat eğitim gören okuma heveslisi çocukları daha çok düşünüyorum. Her zaman aklımdalar. Çünkü Atina'daki insanlardan daha fazla yardıma ihtiyaçları var."

Lagarde, "Yunanlılara ve diğer ülkelere iyi vakit geçirdiklerini şimdi geri ödeme zamanının geldiğini mi söylüyorsunuz" soruna "Evet öyle" cevabını verdi. IMF Başkanı, Yunanistan'la varılan anlaşmanın koşullarını hafifletme niyetleri olmadığını da yineledi.

Kriz daha da derinleşebilir

Öte yandan, Yunanistan'da ekonomik krizi daha da derinleştirebilecek bir gelişme yaşanıyor.

Son 10 günde 50 binden fazla Yunanistan'a gitmeyi planlayan turist rezervasyonlarını iptal etti! İptallerde kemer sıkma önlemleri nedeniyle Avrupa Birliği'ne duyulan öfkeye ilişkin endişeler ve ülkedeki şiddetli protesto gösterilerine ilişkin görüntülerin etkili olduğu kaydediliyor. Yunanistan'da en önemli sektörlerin başında turizm geliyor. Turizm sektörünün darbe alması, ülkedeki krizi daha da derinleştirebileceği vurgulanıyor.

Yeni seçimler de netice vermeyecek gibi

Öte yandan AB ve IMF ile imzalanan kurtarma paketinin yükümlülüklerine uyarsa kredinin gelecek dilimlerini alabilecek olan Yunanistan'da memorandumun şartlarına karşı olan radikal sol Siriza partisi ile memorandum yanlısı Yeni Demokrasi Partisi (ND) arasında başa baş mücadele sürüyor. Pazar günü yayımlanan son anketlere göre ND yüzde 23.3-25.8 aralığındaki oyla birinci gelirken, Siriza'nın yüzde 1.1 ila 5.7 oranında önünde bulunuyor. Siriza'nın oyları ise yüzde 20.1-23.2 aralığında gözüküyor. Bu iki partiyi memorandum yanlısı Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) yüzde 12.6-14 aralığında değişen oy oranı ile üçüncü parti olarak izliyor. Yunanistan'da genel seçimler 17 Haziran'da yapılacak.(YENİ MESAJ)


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,656352/ab-boyle-perisan-ediyor


Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,674 µs