En Sıcak Konular

DP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI KAHVECİ İSTİFA ETTİ

14 Mayıs 2012 22:10 tsi
DP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI KAHVECİ İSTİFA ETTİ Siyaseti kadınlar için çekim merkezi yapma gayretleriyle tanınan ve bu uğurda yaptığı çalışmalarla yılın kadın siyasetçisi ödülü sahibi olan Ayşegül Dalkır Kahveci görevini bıraktı.

DP'de kongre sonrasında  önemli isimler görevlerinden ayrılıyor.  

Yazılı bir açıklama yaparak DP Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevinden istifa ettiğni açıklayan Ayşegül Dalkır Kahveci , 2011 yılında yılın kadın siyasetçisi ödülü ve etkili yüz kadın siyasetçi Türkiye araştırmasında (79 kadın milletvekili dahil)  en etkili altıncı kadın siyasetçi olmayı başarmıştı.   

DP'nin basında ve medyada sık sık yer alan ismi olan Kahveci 2011 haziran seçimlerinde DP'nin en fazla kadın milletvekili adayı göstermesini sağlayarak DP'nin kadınlar adına çekim merkezi olabilmesi için çok büyük gayret sarf etmişti.  

DP kongresi öncesinde gerçekleşmiş olan hukuki eksiklikleri ve tüzüğe göre kadınların % 20 oranında DP yönetiminde yer alması gerektiği halde bu hususun özellikle son kongrede tamamen göz ardı edilmesini eleştiren Kahveci'nin açıklamasında belirttiği görevden ayrılma sebepleri :   

"Değerli Demokrat Partili dava arkadaşlarım;  

 06 Mayıs'ta gerçekleştirilen kongremiz ve kongreyi kazanan genel başkan ve diğer adaylarla ilgili pek çok yorumlar yapıldığını görüyorum. Tarafıma gelen pek çok telefon ve mesajlara da yanıt olması açısından; bu davaya gönül vermiş ve yüreğini ortaya koymuş bir partili ve hukukçu olarak sizleri aydınlatmanın zaruri olduğunu düşünüyor ve partimizin içinde bulunduğu durumu tespit etmeniz açısından bu açıklamayı yapmayı bir borç biliyorum. Bu kongre, partimiz ve geleceği açısından gerçekten çok önemli bir kongreydi. Ancak değerli delegelerimiz belki yeteri kadar anlayamadı veya anlamak istemedi. Kongre sürecini yakından takip eden biri olarak ayrıntıya girmeden( ayrıntılar çok daha üzücü ) sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kongre tarihinin 12 Mayıstan 6 Mayıs'a çekilmesi üzerine yasa gereği 15 gün önceden yani 20 Nisan'da tüm illerin o tarihte mevcut büyük kongre delege listesinin Çankaya 4 nolu İlçe Seçim Kuruluna teslim edilmesi gerekiyordu ve nitekim Teşkilat Başkanlığı tarafından listeler teslim edildi. Bu arada 20 Nisandan sonra bazı illerimizde kongreler yapılacağından illerdeki arkadaşlarımız tarafıma ulaşarak yeni seçilen büyük kongre delegeleri olarak bu kongrede oy kullanıp kullanamayacaklarını sordular. Tüm hukukçuların hemfikir olduğu ve hiçbir hukuk bilgisi olmayan sıradan bir vatandaşın dahi tahmin edebileceği şekilde 20 Nisandan sonra seçilen delegelerin bu kongrede oy kullanamayacağı ancak bir sonraki kongrede oy kullanacağı kesindir.

Ancak Çankaya 4 Nolu İlçe Seçim Kurulu tarafından onaylanan listede 20 Nisan'dan sonra kongre yapmış olan ;

KIRIKKALE(10), BATMAN(13),ADIYAMAN(9),MALATYA(6),MANİSA(39), KOCAELİ(23), BİTLİS(11), SAKARYA(20), AKSARAY(10) illerinin ve hatta 1 Mayıs'ta mazbatasını almış olan İSTANBUL(138) ilinin dahi eski delegelerinin listeden çıkarılarak 138 yeni delegenin listeye eklendiğini ve eklenen delege sayısının toplam 279 delege olduğunu hep beraber gördük.

Sadece hukuka uygun olarak münfesih olan iller( 24 il) listeden çıkarılmıştır. MARAŞ ve BOLU illeri de 20 Nisan'dan sonra kongre yapmasına rağmen tamamen liste dışı olmuştur! 39 DELEGELİ KONYA ilinde ise 20 Nisan'dan önce kongre yapılmış olmasına rağmen ihraç edilmiş bir partilinin itirazı üzerine tedbir kararı ile daha önceki kongrede seçilmiş delegeler bu kongreye katılarak oy kullanmışlardır. İSTANBUL ve MANİSA illerinin önceki büyük kongre delegeleri ve diğer ilerle ilgili TAM KANUNSUZLUK nedeniyle Çankaya İlçe Seçim Kurulunun kararının iptali ile eski delegelerin oy kullanması için süresi içinde YÜKSEK SEÇİM KURULU'NA itiraz edilmiştir.  

Ancak 04.05.2012 tarihinde toplanan YÜKSEK SEÇİM KURULU, ORTADA AÇIK BİR YASA İHLALİ OLMASINA RAĞMEN ¾ OYLA ( BAŞKANIN OYU RED OLMAK ÜZERE 4 RED OYU 3 KABUL OYU İLE ) İTİRAZ REDDEDİLMİŞ OLUP 279 İLİN YENİ DELEGESİNİN KONGREYE KATILMASINA, MARAŞ İLİNİN LİSTE DIŞI OLMASINA, KONYA'NIN İSE ESKİ DELEGELERLE BÜYÜK KONGREYE KATILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR.

 2010 yılında yapılan yasa değişikliği ile Yüksek Seçim Kurulu toplantılarına mecliste grubu bulunan dört büyük siyasi partinin temsilcileri de katılarak görüş bildirmektedirler.

Yani maalesef değerli Demokrat partili arkadaşlarım, BU KONGRENİN GALİBİ sadece yukarıda belirttiğim il kongrelerini organize ederek yeni delege seçtirenler değil; hukuk dışı uygulamalarına şahit olduğumuz SİYASİ İKTİDAR VE SEÇİM KURULLARIDIR.  

Yine Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğümüze göre illerde olağan kongreler iki yıldan az üç yıldan fazla sürede yapılamayacağı halde ve iki yıldan önce ancak olağanüstü kongreye gidilerek sadece il başkanı ve yönetimi seçilebileceği halde  sırf büyük kongre delegelerini değiştirmek amaçlı olağan kongreler yapılarak büyük kongreye gidilmiştir. Parti içi demokrasi siyasi partilerin olmazsa olmazıdır ve  tabanımızın haklarını korumak ve partimizin gücünü arttırmak açısından son derece önemlidir.     

Ayrıca parti tüzüğümüze göre en az %20 karşı cins kotası olmasına rağmen kongrede seçilen listelerde Demokrat Parti tarihinde görülmemiş nitelikte az kadın sayısı olması tarafımca esefle karşılanmıştır. KADIN VE GENÇLİĞE ÖNEM VERMEYEN BİR SİYASİ PARTİ VE GENEL BAŞKAN BAŞARISIZ OLMAYA MAHKUMDUR.   

Tüm Türkiye teşkilatlarımızda pek çok yürekli kadınlarımız mevcutken hatta bir ilimizde il başkanı olmadığı halde ilin kapısını açıp kapatan kadınlarımız olmasına rağmen partimizde kadınlara verilen değer bu şekilde ifade ediliyorsa ve tamamen hukuk dışı uygulamalarla bir kongre sonuçlanıyorsa iki yıldır sürdürdüğüm Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevinden İSTİFA EDİYORUM…

Her şeye rağmen Sayın Genel Başkan Gültekin Uysal ve yönetiminin başarılı olması ve partimizi iktidara taşıması umudu ve temennisi ile başarılar diler ve özde demokrat olan herkese saygı ve sevgilerimi sunarım."  

Av. Ayşegül Dalkır Kahveci ( DP Kadın Kolları eski Genel Başkanı ) aynı zamanda 20 Bin civarında üyesi bulunan Ankara Barosu'na bağlı olarak faaliyet gösteren Yasa İzleme Enstitüsü'nün Genel Kurul üyesi olan 23 avukatından biridir.



Kaynak: haberdemokrat 


Bu haber 852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,545 µs