En Sıcak Konular

KOCAELİ 4. KİTAP FUARI BAŞLIYOR

12 Mayıs 2012 12:03 tsi
KOCAELİ 4. KİTAP FUARI BAŞLIYOR Kocaeli'de düzenlenen Kocaeli 4. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında, Yürüyüş Yolu'nda yer alan tarihi çınar ağaçlarına sabah erken saatlerde yaklaşık 3 bin kitap asıldı.

Kitap medeniyetimizin aslıdır

Kocaeli'de düzenlenen Kocaeli 4. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında, Yürüyüş Yolu'nda yer alan tarihi çınar ağaçlarına sabah erken saatlerde yaklaşık 3 bin kitap asıldı. Yolda yürüyen vatandaşlar asılan kitaplardan aldı. Ayrıca, park içerisinde toplanan öğrenciler, sembolik olarak bir süre kitap okudu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen Kocaeli 4. Kitap Fuarı bugün başlıyor. Fuar etkinlikleri kapsamında, dün sabah saatlerinde İzmit ilçe merkezindeki Hürriyet ve Cumhuriyet caddeleri arasındaki Yürüyüş Yolu'nda yer alan tarihi çınar ağaçlarına, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince yaklaşık 3 bin kitap iplerle asıldı. Yoldan geçen vatandaşlar, çınarlara asılan kitaplardan istediklerini aldı. Ayrıca, etkinlikler kapsamında, Sabri Yalım Parkı'nda toplanan yaklaşık 5 bin ilköğretim öğrencisi kendilerine verilen 100 Temel Eser'leri okudu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da bir süre öğrencilere eşlik etti.

KİTAPSIZ BİR MEDENİYET KURMAK MÜMKÜN DEĞİL
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kitap fuarını her yıl düzenlediklerini söyledi. Her geçen yıl fuara olan ilginin arttığını belirten Karaosmanoğlu; "Bundan mutluluk duyuyoruz. Kitap, medeniyetimizin aslını, temelini oluşturuyor. Kitapsız ilerlemek, kitapsız bir medeniyet kurmak mümkün değil. Kitap işin aslı. Bundan dolayı da zamanımızın önemli bir bölümünü de okumaya ayırmamız gerekiyor. Kitap fuarını düzenlememizdeki asıl amacımız, gençlerimizi daha çok okumaya teşvik etmek, kitapla buluşturmak, kitabın arasında dolaştırmak. Günlük, yeme-içme gibi kitap okumayı da alışkanlık haline getirmek gerekir. Bu yıl 4'sünü düzenliyoruz; daha büyük coşkuyla, daha çok kitaba ilgi göstererek. Özellikle gençlerimizin ilgisini görüyoruz. Ağaçlar sadece çiçek açmaz bazen kitap da açıyorlar. Şimdi gençlerimizle birlikte ağaçların açtığı kitapları toplayacağız" dedi.

ONUR KONUĞU ORHAN KOLOĞLU
Öte yandan, kitap fuarının bu yıl ki onur konuğu ise tarihçi yazar Orhan Koloğlu olacak. Türkiye'nin önde gelen tarihçilerden olan Koloğlu, yazdığı 65 kitabın yanı sıra İsrail'den Libya'ya, Rusya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar dünyanın pek çok ülkesinde yaptığı arşiv araştırmaları ile dikkat çeken bir isim. Koloğlu, açılış günü Hangi Tarih başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Bİ BANA Bİ VAN'A KAMPANYASI
Kitap fuarı bu yıl anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine de önderlik yapacak. Kısa bir süre önce deprem acısıyla sarsılan Van için Bi Bana Bi Van'a adlı bir kitap kampanyası düzenlenecek. Fuarın içinde kurulacak dev bir kumbarayla ve bu konuda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne destek olan NTV'nin ayrı bir kumbarasında, kitaplar toplanacak. Toplanan kitaplarla iki kütüphane kurulacak. Bu kütüphanelerden biri Kocaeli'deki bir ilköğretim okulunda, diğeri ise Van'da kurulan prefabrik bir ilköğretim okulunda olacak.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/kitap-medeniyetimizin-aslidir-238724.htm


Bu haber 797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,105 µs