En Sıcak Konular

S&P KAZANI DOĞURTURKEN İYİ İDİ ÖLDÜRÜNCE KÖTÜ OLDU

12 Mayıs 2012 11:00 tsi
S&P KAZANI DOĞURTURKEN İYİ İDİ ÖLDÜRÜNCE KÖTÜ OLDU Başbakan Erdoğan, Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nın açılışında konuşma yaptı.Erdoğan konuşmasında yine kredi derecelendirme kuruluşu S&P'ye yönelik sert açıklamalar yaptı.

'Türkiye'ye uğramadan karar veriyorlar'

KREDİ derecelendirme kuruluşu S&P'ye yüklenen Başbakan Erdoğan, "Derecelendirme kuruluşları ya Türkiye'ye hiç uğramıyorlar, ya da sağda solda duyduklarıyla bu değerlendirmeyi yapıyorlar. Eğer bu adımlar atılırsa bizim derecelendirmemiz de çok daha farklı olacaktır" dedi.
  
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nın açılışında konuşma yaptı.
 
Erdoğan konuşmasında yine kredi derecelendirme kuruluşu S&P'ye yönelik sert açıklamalar yaptı.
 
Türkiye'nin son 9 yılda 119.5 milyar dolar uluslararası yatırım çektiğini belirten Erdoğan şunları söyledi: "Türkiye 2006-2008 arasındaki tarihi seviyeleri bile geride bıraktı. Türkiye son iki yılda istihdamını 3.5 milyon kişi artırdı. Mali disiplinden taviz vermeden yere sağlam basarak geleceğe ilerleyeceğiz.
 
Rekor seviyede büyüyen dış ticaretini artıran, işsizliğini düşüren, istikrar ve güvenden taviz vermeyen bir ülkenin bazı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından farklı şekilde değerlendirilmesi bizim anlayışla karşılayabileceğimiz bir durum değildir. Biz tabii olarak burada art niyet ararız. Derecelendirme kuruluşlarının objektif olmayan tavırları artık ekonomi çevrelerince de ciddi şekilde tartışılmalıdır.
 
Büyüyen bir ülkeyi soru işaretlerine maruz bırakmak yatırım akışını engelleyecek değerlendirme yapmak bu kadar kolay olmamalı. Derecelendirme kuruluşları ya Türkiye'ye hiç uğramıyorlar, ya da sağda solda duyduklarıyla bu değerlendirmeyi yapıyorlar. Eğer bu adımlar atılırsa bizim derecelendirmemiz de çok daha farklı olacaktır. Biz hakkımızda yapılan haksız değerlendirmelere kulak asmadan yolumuzda ilerleyeceğiz."

 

[MİR HABER'İN NOTU: Bilenler bilir de,bilmeyenler için yazalım,Hoca Nasrettin'in meşhur bir "kazan doğurdu" fıkrası vardır:

Nasrettin Hoca bir gün komşusundan bir kazan ister,komşusu da verir.Hoca bir kaç gün sonra kapısına gelen komşusuna kazanın yanında bir tane de küçük kazan uzatır.Komşusu sorar; ''Hoca bu ne?'' Hoca da "Sizin kazan doğurdu'' der.Komşu sevinçle kazanları alıp gider.Hoca bir zaman sonra  komşusundan aynı kazanı tekrar ister, komşu hemen verir. Aradan oldukça zaman  geçer,komşu Nasrettin Hoca'ya gidip kazanı geri ister ama Hoca üzgün bir vaziyette kapıyı açar; "Allah rahmet eylesin sizin kazan öldü" der. Komşu hiddetlenir: ''Hoca neden yalan söylüyorsun,hiç kazan ölür mü"? Hoca'nın cevabı hazırdır: ''Kazanın doğurduğuna inanıyorsun da,öldüğüne neden inanmıyorsun!"]


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23878


Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,222 µs