En Sıcak Konular

MHP'DEN KUVAYİ MİLLİYE ATEŞİ

6 Mayıs 2012 16:01 tsi
MHP'DEN KUVAYİ MİLLİYE ATEŞİ Milli bayramlara tavır alan AKP’ye karşı yeni strateji devrede. Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu canlandıracak bir dizi etkinlikle milli coşku yaratılacak.

MHP'den Kuvayi Milliye ateşi!

Milli bayramlara tavır alan AKP'ye karşı yeni strateji devrede. Kurtuluş Savaşı'nın ruhunu
canlandıracak bir dizi etkinlikle milli coşku yaratılacak.

Amasya'dan başlayacak
AKP'nin milli bayramları hedef alması, MHP'yi harekete geçirdi. Milli mücadelede takip edilen etapların yol haritasını kapsayacak faaliyet programı, Amasya Tamimi ışığında bu ilimizden başlayacak. Erzurum ve Sivas da mihenk taşları... Etkinliklere, Devlet Bahçeli de katılacak.

Soru önergesi vereceğim
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, kurtuluş ruhunu canlı tutabilmek için yaşananları millete anlatacaklarını ifade ederken, Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise "Başbakan'a 'Milli bayramları unutturmaya çalışma, BOP kapsamında mıdır?' diye soracağım" açıklaması yaptı.


MHP, 19 Mayıs 1919 ruhunu canlandıracak
Milli bayram kutlamalarına getirilen kısıtlamalara tepki gösteren MHP, 19 Mayıs'tan itibaren Kurtuluş Savaşı'nın mihenk taşı illerde uygulayacağı özel  programlar hazırladı.

Hükümet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla, başta 19 Mayıs olmak üzere milli gün ve bayramları kutlama yönetmeliğini yeniden düzenledi. Yönetmelikle kutlamalarda özerliğin yolu açılırken MHP, uygulamaya geçirilmek istenen çalışmaya sert tepki gösterdi. Yönetmeliğe karşı bayrak açan MHP, Milli Mücadele heyecanını canlı tutmak için kutlama programı hazırladı. Program çerçevesinde ilk etkinlik Amasya Tamimi'nin yayınlandığı Amasya'da yapılacak. MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, kurtuluş ruhunu canlı tutabilmek için yaşananları millete anlatacaklarını ifade etti. Tanrıkulu, etkinliklerle ilgili şu bilgiyi verdi:

Yeni yol haritası
"Bu faaliyetler, 19 Mayıs'ın geçtiği Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas Kongrelerinin geçtiği o tür milli mücadelede takip edilen etapların yol haritasını kapsayacak. 19 Mayıs ile ilgili olarak Danıştay kararı sonrasında başlayan tartışmalar ayyuka çıkıp, alevlenince bunun üzerinden bir 'unutturma kampanyası' yapılacağı anlaşıldı. Parti olarak bir strateji geliştirme kararı aldık. Yol haritasının detayları teşkilatlarla birlikte yapılacak." 

19 Mayıs bizim meselemiz
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de, Milli Eğitim Bakanı'nın yaptığı açıklamadan sonra bazı tedbirlerin alınmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. "Sadece tedbirler almak yetmiyor. Daha ciddi bir takım eylemler yapılarak içerisine sürüklendiğimiz sürecin tüm millete anlatılması gerekiyor" diyen Yeniçeri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı tedbirlerin alınması gerekiyor, bazı şeylerin de ciddi bir şekilde ele alınması gerekiyor. Bu artık çok açık bir şekilde ortaya çıktı. Son gelişmeler üzerine Başbakan Erdoğan'a soru önergesi vereceğiz. Ben son yaşananlardan sonra vereceğim soru önergesiyle bu BOP kapsamında mıdır, yaptığınız işler, bununla ilişkilendirilebilir mi diye soracağım. 19 Mayıs artık bizim meselemiz haline geldi, milletin meselesi haline geldi. Peşini bırakmayacağız. Başkalarına bu konuyu heba ettirmeyiz. Tavrımızı açık ve net bir şekilde ortaya koyarız." (Haber: Fatih Erboz - YENİÇAĞ)


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=67025


Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,344 µs