En Sıcak Konular

AKP TÜRKİYE'NİN YÜZDE 10'UNU SATMAK İÇİN KANUN YAPTI YÜZDE 20'NİN DE ÖNÜNÜ AÇTI

4 Mayıs 2012 13:50 tsi
AKP TÜRKİYE'NİN YÜZDE 10'UNU SATMAK İÇİN KANUN YAPTI YÜZDE 20'NİN DE ÖNÜNÜ AÇTI Hükümetin yabancılara toprak satışında karşılıklılık koşulunu kaldırması muhalefetin tepkisini çekti. Meclis Genel Kurulu’nda tartışmalara sahne olan görüşmelerin ardından tasarı yasalaştı.

Türkiye'nin geleceği ipotek altına alınıyor

Yabancılara toprak satışını kolaylaştıran yasaya CHP ve MHP'li vekiller den öfke yağdı.
Tek taraflı kapitülasyon
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, karşılıklılık esasını kaldırarak yapılacak toprak satışının tek taraflı kapitülasyon maddesi olduğunu ve Türkiye'nin geleceğinin ipotek altına alındığını söyledi.
Al kanlarla boyadık
CHP'li Uğur Bayraktutan, "Kurtuluş savaşımızda al kanlara boyadığımız, toprakları şimdi yabancılara satıyoruz" diye tepki gösterirken MHP'li Yusuf Halaçoğlu da, "Ülke peşkeş çekilmesin" uyarısı yaptı.
Kürsüye Atatürklü fülarla çıktı
CHP'li Dilek Akagün Yılmaz, Meclis'e 24 Nisan'da girmek isteyen bir kadının, üzerindeki Atatürk resimli fuları "siyasi sembol" kabul edilerek alınmamasını Meclis kürsüsünde protesto etti. Kürsüye Atatürk resimli fularla çıkan Yılmaz, "Atatürk'lü fularla Meclis'e girmek ne zaman yasaklandı, bunu öğrenmek istiyorum. Atatürk resmi bu Meclis'te yasak ise milletin gönlünden de zihninden de silmeniz lazım" dedi.
 
Kapitülasyonlar AKP'yle geri geliyor
Yabancılara toprak satışında karşılıklılığın kaldırılmasına tepki gösteren muhalefet, bunun kapitülasyonların geri dönmesi anlamını taşıdığını bildirdi.

Hükümetin yabancılara toprak satışında karşılıklılık koşulunu kaldırması muhalefetin tepkisini çekti. Meclis Genel Kurulu'nda tartışmalara sahne olan görüşmelerin ardından tasarı yasalaştı. Tapu Kanunu ve Kadastro Kanunu'nda değişiklik yapan kanuna göre, ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde, yabancılara Türkiye'de taşınmaz satışına imkan sağlanıyor. Bu taşınmazların toplamı, özel mülkiyete konu alanlar için ilçe yüzölçümünün yüzde 10'unu, ülke genelinde de kişi başına 30 hektarı geçemeyecek. Bakanlar Kurulu, 30 hektarı 2 katına çıkarabilecek. 

Yasayla ilgili YENİÇAĞ'a konuşan  MHP Grup Başkanvekili  Oktay Vural, yasayla Türkiye'nin geleceğinin ipotek altına alındığını söyledi. "Yabancılara toprak satışında mütekabiliyet esasını kaldırmak suretiyle tek taraflı bir kapitülasyon maddesidir bu" diyen Vural, şöyle konuştu: "Bunun kapitülasyon olduğu gayet açık ve net. Yabancılar bu şekilde bir ilçenin yüzde 10'nunu satın alabileceklerdir. Hükümet topraklarımızı satarak kaynak oluşturmaya çalışıyor. Tarım arazilerinin satılması, ilçelerin yüzde 10'nuna kadar yabancıların sahip olması çok büyük rakamlar. Bütün üretim kaynaklarımız yabancılaştırılıyor. Böyle bir politika ülkenin geleceğini ipotek altına almaktır." 

Soysuz zihniyet
AKP'nin tasarıyı savunurken sık sık "toprağı alıp gitmeyecekler" yanıtı verdiğini anımsatan Vural, İsrail örneğini verdi. İsrail'in Filistinlilerden  satın alınan topraklar üzerinde kurulduğunu vurgulayan Vural, AKP'nin vatanı ticari mal olarak gördüğünü ifade etti. "Yakında havamızı da satacaklar. Havayı satabilirler yani. Bu nasıl soysuz bir zihniyettir ki bu toprakları yabancılara para almak için satıyorlar" diyen Vural sözlerini şöyle sürdürdü: 

Millete ait
"Vatan toprağının bu şekilde satılması Ecdadımızın ruhunu incitir. O bakımdan kabul edilemez. Bunu kim içine sindirebilir. Kimin toprağı olacak bu. Bir de kalkıyorlar milletin aklıyla alay ediyorlar. Toprağı alıp götürecek değil ya diyorlar. Unutmayalım ki İsrail devleti de Filistinlilerin sattıkları topraklar üzerinde kuruldu.  Abdülhamit'ten bu toprakları satması istendiğinde verdiği cevabı herkes düşünmeli. 'Bu topraklar benim halkıma aittir, satamam'demiştir. Bunlar halkımıza ait toprakları yabancılara satıyorlar. Büyük ihtimalle bunlar şeyhlerle, sultanlarla anlaştılar tarım arazilerimizi bunlara satacaklar. Bundan sonra da köylülerimizi Arap şeyhleri yani yabancılar işçi gibi çalıştıracaklar."

Cumhuriyetin mallarını sattılar
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay da  hükümetin para uğruna Türkiye'nin geleceğini ateşe attığını söyledi.  Toskay, "Türkiye'de Cumhuriyetten bu yana taş taş üstüne konmuş ne varsa hepsini sattılar. Bu konuda vatandaşın uyarılması, önünü görmesi bakımından sağlıklı değerlendirme yapabilmesi bakımından mutlaka gündeme getirilmesi gereken bir nokta" dedi.

AKP politikası bu!
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da, AKP'nin milli varlıkları ve değerleri aşama aşama sattığını söyledi. Bayraktutan konu ile ilgili şunları söyledi: "Kurtuluş savaşımızda al kanlara boyadığımız, kanlarımızla aldığımız toprakları 'Vatan eğer uğrunda ölen varsa vatandır'diye tabir ettiğimiz toprakları şimdi yabancılara satıyoruz. Hani bir söz vardı Lozan'da; 'Bugün bu masada alıyorsunuz ama biz bunları sizden adım adım geri alacağız'diye. O nedenle gelinen nokta çok anormal bir noktadır. Hatırlarsanız sınırlardaki toprakların İsraillilere verilmesi ile ilgili bir düzenleme vardı işte bunun bir başka aşamasıdır diye görüyorum. AKP'nin ne yazık ki politikası böyle. Tüm milli varlıklarımız, değerlerimiz aşama aşama satılıyor. TBMM'den de maalesef bu konu da umutlu değiliz." 

Ülke birilerine peşkeş çekilmemeli
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, yabancılara toprak satışıyla ilgili yasanın çıkmasıyla Türkiye genelinde 78 bin kilometrekarelik alanın satılacağını söyledi. Halaçoğlu, "Bu yasaya göre, kişi başına 30 hektar arazi satılacağı belirtiliyor, Bakanlar Kurulu'nun da 60 hektara kadar çıkarma yetkisi var. 'Türkiye genelinde satılacak arazi miktarı yüzde 10'u geçemeyecek'deniyor. Bu, Konya gibi iki büyük vilayet toprağı demektir" dedi. Halaçoğlu, şöyle konuştu: 

Ermenilere mi verilecek?
"Bu kadar arazinin yani her vilayette yüzde 10, Türkiye genelinde de 78 bin kilometrekare arazinin satılması hangi sebebe dayanmaktadır? Acaba Van'da kurulması düşünülen, bundan daha önceki hükûmetler döneminde 250 villa ve Amerikan emeklilerine satılması düşünülen villa gibi mi düşünülüyor? Yani Ermeni açılımı dolayısıyla Ermenilere açıkça satamadığınız araziyi Ermenilere mi satacaksınız? Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olan insanlara kısıtlama getiremezsiniz. Ne kadarını satacaksınız? Bunu nasıl kullanacaksınız? II. Abdülhamit döneminde Sarıçam'dan Gavur Dağlarına kadar olan bölgede de 650 bin dönüm arazi Ermeniler tarafından satın alınmıştı. II. Abdülhamit bunu devletleştirmek suretiyle, kamulaştırmak suretiyle burada bir devlet kurulmasını engelledi, tıpkı İsrail'de olduğu gibi. II. Abdülhamit'e " Kızıl Sultan " unvanı sırf Yahudilere toprak satmamasından dolayı verilmiştir. 

Yahudilere 34 bin dönüm 

Sarıçam'dan Gavur Dağlarına kadar 650 bin dönüm arazi Ermeniler tarafından ve Amerikan finansmanıyla alınmıştır. Gidin, Ceyhan tapu kayıtlarında bunları görebilirsiniz, benim elimde kayıtları var."  Kişi mülkiyetinin hiçbir hukuk tarafından ortadan kaldırılamayacağını belirten Halaçoğlu, "Ülkemiz dünyada organik tarım yapılabilecek neredeyse yegâne ülke hâline gelmiştir. Kayseri Yeşilhisar'da 34 bin dönüm arazi Türkler üzerinden Yahudiler tarafından satın alınmıştır. Bu ülke "şu, bu" ad altında birilerine peşkeş çekilmesin. Yanlış atılan adım sonra başımıza büyük belalar açar" dedi. (Haber : Fatih Erboz)

 

Kaynak: YENİÇAĞ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=66920



Bu haber 994 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,889 µs