En Sıcak Konular

ARINÇ ''ÇEŞME AÇAN'' KABİNE ARKADAŞINI UNUTTU

23 Nisan 2012 13:39 tsi
ARINÇ ''ÇEŞME AÇAN'' KABİNE ARKADAŞINI UNUTTU ''Tuvalet açan bakanlar vardı'' diyerek önceki iktidarlara laf çakan Bülent Arınç, kabine arkadaşı Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın kurdeleli iki musluklu çeşme açtığını görmezden geldi.

Arınç'ın gafı Yıldırım'ı çarptı

Eski bakanlara laf çakan Arınç Ulaştırma Bakanı'nın kırmızı kurdeleyle çeşme açtığını unuttu.
Kendi iktidarlarını överken eski bakanların yaptığı işleri eleştiren ve "Tuvalet açan bakanlar vardı" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzincan'da açtığı çeşmelerle adı "Çeşmeci Bakan" a çıkan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı da hedefe koymuş oldu.
Oturduğu bakanlık koltuğundan, seçim dönemlerindeki yasal zorunluluk hariç 10 yıldır kıpırdamayan, Pamukova faciası sonrası bile ne istifa eden ne de görevden alınan Yıldırım, Erzincan'da kırmızı kurdeleli, çift musluklu çeşmeleri törenle hizmete açmıştı.
 
Arınç, "Çeşmeci Yıldırım"ı unuttu!
Önceki iktidarlara laf çakan Bülent Arınç, kabine arkadaşı Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın kurdeleli iki 
musluklu çeşme açtığını görmezden geldi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Eskiden 5 kilometrelik bir iş yapsalar, bir o başından bir bu başından açtıklarını bilirim. Genel tuvalet açılışlarına bakanların katıldıklarını bilirim" sözleri, kabine arkadaşı "Çeşmeci Yıldırım" olarak anılan dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın açılış ve gaflarını gündeme getirdi.

İki musluklu çeşme
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2003 yılının ağustos ayında geldiği Erzincan'ın Refahiye ilçesinin Köyçukuru köyünde devlet vatandaş işbirliği ile yaptırılan iki musluklu köy çeşmesinin kırmızı kurdelesini "Vatana, millete hayırlı olsun" diyerek hizmete açmıştı. Koltuğuna oturduğu andan itibaren hiçbir açılışı kaçırmamaya özen gösteren Binali Yıldırım'ın bu muhteşem tesisin açılışı kamera ve fotoğraflara da yansımıştı.Yıldırım, 2008 yılında yine ziyaret için gittiği memleketi Erzincan'da o dönem danışmanlığını yapan Eray Sarıkaya'nın oğlu Burak Sarıkaya'ya ait bir eczanenin yine kırmızı kurdeleli açılışını dönemin valisi Ali Güngör ile birlikte yapmış, aynı gün Erzincan Belediyesi tarafından 13 Şubat Devlet Hastanesi önünde yaptırılan "Yaşar Bayri Çeşmesi" nin açılışına katılmıştı.

4 saat sonra kaza oldu
Skandallarla gündeme gelen Bakan Binali Yıldırım, Hızlandırılmış Tren Faciası "ndan 4 saat önce yaptığı açıklamada, hızlı trenlere gönül rahatlığı ile  binilebileceğini söylemişti. Yetkililerin " Alt yapısı yetersiz " dediği hızlı trenlere övgü yağdıran Yıldırım, " Hiç kaza olmaz diyemem Dünyanın her yerinde ileri ülkelerde bile tren kazaları oluyor Ama biz gereken önlemleri aldık. Herkes gönül rahatlığı ile bu hattı kullanabilir " demişti. Yıldırım'ın bu açıklamnasından 4 saat sonra tren faicası meydana gelmiş ve 37 kişi hayatını kaybetmişti.

Büyük konuştu!
Kabine arkadaşı "Çeşmeci Yıldırım"ın icraatlarını unutan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önceki gün Bursa'da yaptığı konuşmada geçmiş dönem hükümetlerini eleştirmişti. Bülent Arınç, AK Parti iktidarının ülkede çok önemli yatırımlar yaptığını belirterek, "Eskiden 5 kilometrelik bir iş yapsalar, bir o başından bir bu başından açtıklarını bilirim. Genel tuvalet açılışlarına bakanların katıldıklarını bilirim. Şimdi katrilyonluk işlerin içindeyiz. Bu hıza yetişmek mümkün değil" demişti.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Yenişehir'deki Boğazköy Barajı Sulama Tesisi temel atma töreninde konuşan Arınç, AK Parti iktidarı olarak attıkları her adımı, yaptıkları her işin hesabını, alınları açık bir şekilde vermeye devam ettiklerini ve edeceklerini söylemişti. Arınç, TBMM Başkanlığı'ndan bu yana hükümet olarak hep toplu açılışlar yaptıklarına dikkat çekerek, "Eskiden 5 kilometrelik bir iş yapsalar, bir o başından, bir bu başından açtıklarını bilirim. Genel tuvalet açılışlarına bakanların katıldıklarını bilirim. Şimdi katrilyonluk işlerin içindeyiz. Bu hıza yetişmek mümkün değil. 3 dönemdir her seçimde tek başına iktidara gelmemiz tesadüfi değildir. Tarımda büyük destekler veriyoruz. Çiftçi kardeşlerimizin daha çok kazanması için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuşmuştu.

ANAP'lı Taşar tuvalet açmıştı
Arınç'ın bu sözleri ile 2002'de Gaziantep'teki Zeugma antik kentinde tuvalet açan Turizm Bakanı ANAP'lı Mustafa Taşar'ı kastettiği öğrenildi. Taşar, 15 Haziran 2002 günü yapılan açılış törenindeki konuşmasında, gelecek eleştirileri de hissederek "Koskoca Turizm Bakanı geldi, tuvalet açtı. Başka işi gücü yok mu diyenler çıkacaktır. Evet, buraya turistler geliyor, hizmete ihtiyaç var, Turizm Bakanı da bunu yapar, bunu yapmak zorundadır" demişti. Taşar, 3 Ocak 2007'de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=66431


Bu haber 1,075 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,847 µs