En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''FATIH İSTANBUL'U FETHETİ SEN SOYDUN''

17 Nisan 2012 20:51 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''FATIH İSTANBUL'U FETHETİ SEN SOYDUN'' Kılıçdaroğlu: ''Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u kurtardı, sen İstanbul’u soydun. İstanbul’u öyle bir ranta teslim ettin ki siluetini bozdun. Fatih Sultan Mehmet, bugünkü İstanbul’u görse ağlardı. O rant anıtlarını görüyor musun Erdoğan'' dedi.

'Fatih İstanbul'u fethetti sen soydun'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mal varlığını CHP'nin internet sitesinde yayımladığını ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Sen yolsuzluk yapmadığını söylüyorsan, mal varlığına güveniyorsan Kemal Kılıçdardoğlu'nun yaptığını aynen yap, AKP'nin internet sitesine koy" diye seslendi.

 Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, "CHP Genel Başkanı bu kadar yolsuzluklardan bahsediyor, 27 yılı aşkın süredir devlette görev yaptı, SSK'da da görev yaptı, acaba burada bir şey bulabilir miyiz" denilerek, "müfettiş ordusunun görevlendirildiğini" söyledi. Kılıçdaroğlu, müfettişlerin raporunda, SSK Genel Müdürlüğü dönemindeki bütün ihalelerde, "Yapılan genel incelemeler sonucunda konu hakkında yapılacak bir işlem bulunmadığı" sonucuna varıldığını belirtti.

Erdoğan'a, "Babamdan da dedemden de kul hakkı yemeyeceksin, boğazından haram lokma inmeyecek diye yetiştirildim. Ben senin gibi değilim" diye seslenen Kılıçdaroğlu, yolsuzlukla mücadele etmenin, insan haklarını korumanın bir yolu olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, geçen yasama döneminde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın, okul yapılması için verdiği paraların "yandaşlara nasıl peşkeş çekildiğini" Meclis kürsüsünden ispat ettiğini ifade ederek, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında gensoru verdiklerini anımsattı. Kılıçdaroğlu, "O Hüseyin Çelik şimdi Van'a bile gidemiyor, Van'dan milletvekili adayı olarak gösterilmedi, kardeşinin hesaplarını Van'da versin" dedi.

Erdoğan'ın, seçim meydanlarında, "Bizim etrafımızda yolsuzluk yapanlar şimdi yok" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Demek ki senin etrafında yolsuzluk yapanları itiraf ettin. Senin bakanlarından birine kefilim Ali Coşkun, diğerlerine değilim. Diğerleri, çocuklarına 'hayır biz yolsuzluk yapmadık, bu Başbakan yalan söylüyor' diyorsa, dava açsınlar. Hiçbiri dava açamaz, gıkını çıkaramaz. Çünkü tamamı Başbakan'ın söylemi üzerine yolsuzluk yapmış, yolsuzluk batağına girmişlerdir. Ben söylemiyorum, Başbakan söylüyor" diye konuştu.

-"AKP'nin eline su dökemez"-

Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitimi kademelendirerek 12 yıla çıkaran kanuna işaret ederek, burada 24 ve 25. maddelerle yolsuzluk olduğunu söylediklerini anımsattı. "Hayır yolsuzluk yok" denildiğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "2030 yılına kadar götürecekleri malın miktarı 20 milyar dolar. Şimdi 'Biz yolsuzluk yapmıyoruz' diyor. Erdoğan'a bir soru soracağım, bu ihaleleri Kamu İhale Kanunu dışına niye çıkarıyorsun? Cevap var mı, tık yok. Senin yolsuzluk dosyalarını açsak, parti mensuplarının yolsuzluk dosyalarını üst üste koysak, Recep Tayyip Erdoğan'ın boyunu aşar. Bu kürsüde İstanbul Anakent Belediye Başkanlığı yaparken İstanbul Valiliği'nin gönderdiği yazıyı da açıkladım, tık yok. Cevap, 'O yazı gizli, nasıl açıklarsınız.' Sen yolsuzluk yapmışsın, devletin valisi söylüyor, ses yok. Yolsuzluk yapanlara kim olursa olsun izin vermeyeceğiz, kararlılıkla üstüne gideceğiz. Yol, köprü yaptık diyeceksiniz, geçiniz onları siz. O yolları, köprüleri nasıl yaptığınızı, ihaleleri kime verdiğinizi herkes çok iyi biliyor.

24 ve 25. maddeler, yolsuzluk maddeleridir. Adına da FATİH Projesi diyorlar. Fatih Sultan Mehmet'i niye karıştırıyorsun. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u kurtardı, sen İstanbul'u soydun. İstanbul'u öyle bir ranta teslim ettin ki siluetini bozdun. Fatih Sultan Mehmet, bugünkü İstanbul'u görse ağlardı. O rant anıtlarını görüyor musun Erdoğan. İstanbul'un silueti ranta teslim edildi, vicdanın sızlıyor mu? 20 milyar dolarlık hortum yaparsın Kur'an'ı perdelersin, sonra FATİH dersin, Fatih Sultan Mehmet'i perdelersin. Ne Allah'tan korkuları var bunların, ne de kuldan utanıyorlar.

Yolsuzluk konusunda hiç kimse, hiçbir siyasi parti AKP'nin eline su dökemez, burada haklarını teslim edelim. Yaptıkları yolsuzlukların türünü Patent Enstitüsü'ne tescil ettirseler, Patent Enstitüsü 24 saat çalışsa, başka işlere ayıracak zamanı kalmaz. Bunlarda her türlü numara var. Kamu İhale Kurumu'nun içine yolsuzluk çetesi kurma kimin aklına gelirdi, bunlar onu da yaptılar. Yolsuzlukla mücadele kurumu içinde yolsuzluk yapanlar var. Aklınıza fitreden yolsuzluk yapan, kurban yolsuzluğu aklınıza gelir miydi, zekat yolsuzluğu yine bunların eseri. Şimdi kalkmışlar, 'Biz yolsuzluk yapmıyoruz' Sen onu külahıma anlatacaksın."

-"Sır küpü de var para küpü de"-

Kılıçdaroğlu, mal varlığını devletin resmi kağıtlarını doldurarak CHP'nin internet sitesine koyduğunu anımsatarak, kimden alacağı, kimden borcu olduğu, evinin ada paftası, çocuklarının mal varlığının burada bulunduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a, "Sen yolsuzluk yapmadığını söylüyorsan, mal varlığına güveniyorsan Kemal Kılıçdardoğlu'nun yaptığını aynen yap, AKP'nin internet sitesine koy" diye seslenerek, şöyle devam etti: "Koyabilir mi? Nerden koyacak, koyamaz. Kul hakkı yiyen adamdan, yoksulun, fakir fukaranın hakkını yiyenlerden korkun. Bunlardan, dini siyasete alet edenlerden bu memlekete hayır gelmez. Artık bunu herkesin bilmezi lazım. Recep Tayyip Erdoğan ve kırk haramiler. Aynen devam ediyor. Kırk haramiler kervanında her türlü adam var; sır küpü de var para küpü de var, hepsi var. Bunların bir de yolsuzluk marşı var, Erdoğan, mikrofonu görünce dayanamaz; beraber yürüttük biz bu yollardan... Beraber yürüttüler, gözünüz doysun arkadaş, dünyalığınızı yaptınız, yedi sülalenize de yetecek mal varlığınız var. Ne istiyorsunuz bu milletten, yeter artık. Bunu söylüyorum, rahatları kaçıyor.

Erdoğan'da yeni bir fobi oluştu; Kemal Kılıçdaroğlu fobisi. Ben muhalefet partisi lideriyim, normal olarak bir iktidarın yaptığı yolsuzluk, ahlaksızlık, hırsızlıkları anlatmak zorundayım, görevim de zaten bu, adı üstünde muhalefet partisi. Peki Erdoğan'ın görevi ne, muhalefet partisine muhalefet etme görevini üstlenmiş. Sabah kalkıyor Kılıçdaroğlu, akşam yatıyor Kılıçdaroğlu, gece rüyada görüyor Kılıçdaroğlu, sabah afakanlar basıyor ne oldu diyor. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu sen yattığın her saniye rüyanda göreceksin, hiç endişen olmasın. Bu fobinin tedavisi yok. Korkunun ecele faydası yok, yolsuzlukların üzerine gideceğiz Erdoğan rahatsız olsun diye gideceğiz." Bir gencin, aç ve açıkta olduklarını, işe girmek için referans olması gerektiğini söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Dikkatli ol, dışarıya çıkarken Silivri'ye gidebilirsin" diye karşılık verdi.


Kaynak:  MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/-fatih-istanbul-u-fethetti-sen-soydun-/siyaset/siyasetdetay/17.04.2012/1529382/default.htm


Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,062 µs