En Sıcak Konular

BAŞBAKAN ERBAKAN'A P... DİYEN GENERALE SIRA GELECEK Mİ?

14 Nisan 2012 14:19 tsi
BAŞBAKAN ERBAKAN'A P... DİYEN GENERALE SIRA GELECEK Mİ? Dönemin Erzurum Jandarma Bölge Komutanıyken Milli Görüş Lideri ve dönemin Başbakanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a hakarete varan sözlerle saldıran Osman Özbek'in başlatılan soruşturma kapsamında ne zaman gözaltına alınanlar listesine ekleneceği k

P..... diyene sıra gelecek mi?

Dönemin Erzurum Jandarma Bölge Komutanıyken Milli Görüş Lideri ve dönemin Başbakanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a hakarete varan sözlerle saldıran Osman Özbek'in başlatılan soruşturma kapsamında ne zaman gözaltına alınanlar listesine ekleneceği kamuoyu tarafından merak ediliyor. General Özbek, Başbakan Erdoğan'a hakaretler savurmuş ve millete de angut demişti.

Türkiye önceki gün başlayan 28 Şubat göz altılarıyla uyandı. Milletin iradesi olan hükümete karşı birçok açıklamalar ve uygulamalar ile gündeme gelen o dönemin muktedir sahibi! generalleri dün tek tek evlerinden toplandı. Hükümet'in görevini engelleme ve Batı Çalışma Grubu ile toplumu fişleme iddiaları ile gözaltına alınanların yanı sıra o dönemde açıklamaları ile gündeme gelenler de dikkat çekiyor.

Refah-Yol iktidarının başarılı uygulamalarını hazmedemeyen bir takım iç ve dış unsurlar hükümet kurulur kurulmaz başlattıkları girişimlerle ülkeyi adeta yaşanmaz bir hale getirmişti. Ülkede suni gündemler ile hükümeti sürekli zora sokmak isteyenler daha sonra Refah-Yol'dan sonra kurulan hükümet ile de cadı avı başlatmıştı. Başta üniversiteler olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve milyonlarca vatandaş fişlenmişti.

O dönem askeri bir yapılanma sürekli milletin iradesi olan Refah-Yol Hükümeti'ne karşı ahlak dışına varan açıklamalarda bulunarak zor duruma sürüklemeye çalışıyordu. O günlerin en muktedir generalleri sürekli yaptıkları açıklamalar ve girişimlerle hükümeti işini yapamaz hale getirmeye çalışarak, irtica paranoyaları ile de toplumu yönlendirmek için çalıştı.

28 Şubat sürecinde bazı komutanlar ise bir adım öne çıkarak o dönemde hakarete varan açıklamalarda bulunmuştu. Dönemin Erzurum Jandarma Bölge Komutanıyken Milli Görüş Lideri ve dönemin Başbakanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı hakarete varan sözlerle saldıran Özbek'in ise başlatılan soruşturma kapsamında ne zaman göz altına alınanlar listesine ekleneceği ise kamuoyu tarafından merak ediliyor. General Özbek daha sonrada Başbakan Erdoğan'a da hakaretler savurmuş ve millete de angut demişti.

P... DİYEN OSMAN ÖZBEK KİMDİR?
Erzurum Jandarma Bölge Komutanıyken dönemin Başbakanı Erbakan'a, hakarete varan ifadelerle saldırmıştı. Ordudan ayrıldıktan sonra siyasete giren Özbek, Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi'ni (CDP) kurdu. 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde "ulusalcı kanat"ın etkin isimlerinden Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden ve Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Vural Savaş ile birlikte siyasete atıldı. Siyasette hiçbir varlık göstermeyen ve milletin teveccühünü kazanamayan Özbek, Erbakan'a sarf ettiği hakaret sebebiyle herhangi bir ceza almamıştı. Özbek daha sonra ise Başbakan Erdoğan ve millete de hakarete varan ifadelerle saldırma cüretini göstermişti. (Ahmet Açıkay - Milli Gazete)


Kaynak: milligazete.com.tr http://www.milligazete.com.tr/haber/p-diyene-sira-gelecek-mi-235797.htm


Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,413 µs