En Sıcak Konular

KAMALAK: ''SİVİL İŞBİRLİKÇİLER DE SORUŞTURULMALI''

13 Nisan 2012 10:01 tsi
KAMALAK: ''SİVİL İŞBİRLİKÇİLER DE SORUŞTURULMALI'' Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 28 Şubat sürecinin 'en kalleşçe darbe' olduğunu belirterek, soruşturma başlatılmasının sevindirici olduğunu, o dönemin sivil işbirlikçilerinin de soruşturmaya dâhil edilmesi gerektiğini söyledi.

Sivil işbirlikçiler de soruşturmaya dâhil edilmeli

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 28 Şubat sürecinin 'en kalleşçe darbe' olduğunu belirterek, soruşturma başlatılmasının sevindirici olduğunu, o dönemin sivil işbirlikçilerinin de soruşturmaya dâhil edilmesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 28 Şubat süreci ile ilgili soruşturma başlatılmasının sevindirici olduğunu, o dönemin sivil işbirlikçilerinin de soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Kamalak, konuyla ilgili açıklamasında, 28 Şubat sürecinin 'en kalleşçe darbe' olduğunu belirtti. Kamalak, "Bunun soruşturulması sevindirici. Demokraside darbeye müsamaha ile bakılamaz. 28 Şubat'ta tarihimizin en haince en sinsi darbesi yapıldı. Kendisini bu millete vakfetmiş olan Milli Görüş denk bütçe yapmıştı, kötü mü etmişti. İşçiye, memura, emekliye yüzde 50 vermişti. İslam âlemini birleştirme çabası içerisine girmişti. Birileri yolu kesmeye gayret etti. Asker burada kullanıldı. Tabii ki kullanılmış olmak suçu ortadan kaldırmaz. Çevik Bir'in gözaltına alınması kararı yerinde bir karar. Mesut Yılmaz'ın da soruşturulması gerekiyor. Mesut Yılmaz da demokrasiye çomak soktu. Asil aktörler holdingler ve patronlar. Bunların 22 bankanın içini boşalttıklarını biliyoruz. Muslukları kısılanlar askeri ve bir takım darbe heveslisi sivilleri maşa olarak kullandı. Medya tekel durumunda idi. Medyayı silah gibi kullandılar." dedi.

Soruşturmanın millet ve demokrasi adına sevindirici olduğunu, sonuna kadar gidilmesi gerektiğini ifade eden Kamalak, 'bunun için Mesut Yılmaz gibilerin soruşturulması ve cezalandırılması' gerektiğini vurguladı.

DARBEYLE ELDE EDİLEN MEVKİ VE MAKAMLAR GERİ ALINMALI
Demokrasinin bir gereği olarak hiçbir suçun soruşturma dışı kalmaması gerektiğini kaydeden Kamalak, açıklamasında şunları dile getirdi: "Darbeler yargılanmalı diyorduk, şu an darbeler sorgulanıyor. Meclis'te komisyon kuruldu. Bunu takdir ediyoruz, olması gereken buydu. Ayrıca darbe yoluyla elde edilmiş bütün mevki ve makamlar geri alınmalı. Cemal Gürsel devlet mezarlığından çıkarılmalı, cumhurbaşkanlığı iptal edilmeli. Aynı şekilde Kenan Evren'in cumhurbaşkanlığı iptal edilmeli, emekli maaşı kesilmeli, edindiği mallar da hazineye devredilmeli, Marmaris'teki yazlığı da mağdurlara tahsis edilmeli."

MESUT YILMAZ DA SORUŞTURULMALI
Kamalak, "Çevik Bir'in gözaltına alınması kararı yerinde bir karar. Mesut Yılmaz'ın da soruşturulması gerekiyor. Mesut Yılmaz da demokrasiye çomak soktu. Asıl aktörler holdingler ve patronlar. Bunların 22 bankanın içini boşalttıklarını biliyoruz. Muslukları kısılanlar askeri ve bir takım darbe heveslisi sivilleri maşa olarak kullandı. Medya tekel durumunda idi. Medyayı silah gibi kullandılar." dedi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/sivil-isbirlikciler-de-sorusturmaya-d%C3%A2hil-edilmeli-235695.htm


Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,637 µs