En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''ESAD BİZİ ZORLAMASIN''

11 Nisan 2012 19:08 tsi
ERDOĞAN: ''ESAD BİZİ ZORLAMASIN'' Erdoğan “Bir sınır ihlaline karşı başka ülkeler ne yaptıysa Türkiye de onu yapacaktır. Bu bize, uluslararası hukukun tanıdığı bir haktır. Şam bizi oraya gitmeye zorlamasın” dedi.

Sınır ihlalinde herkes ne yaptıysa onu yaparız

Suriye askerlerinin Kilis'teki kampa ateş açmasının ardından Başbakan Erdoğan Şam'a en sert yanıtı verdi. Erdoğan "Bir sınır ihlaline karşı başka ülkeler ne yaptıysa Türkiye de onu yapacaktır. Bu bize, uluslararası hukukun tanıdığı bir haktır. Şam bizi oraya gitmeye zorlamasın" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Çin gezisini yarıda keserek duruma el koymak için Türkiye'ye döndü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu,  Tampon bölge kurulması, insani koridor kurulması yönüne gitmek isteyen bir hükümet var" dedi.

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galyun, "Suriye yönetiminin Annan planını Suriye halkının kanını dökmek için yeni bir vesile yapmasını kabul edemeyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Suriye ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere cuma günü Suudi Arabistan'a giderek Kral Abdullah'la görüşecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Suriyeli askerlerin Kilis'teki kamplara ateş açmasının ardından Suriye'nin sınır ihlalinde bulunduğunu belirterek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a çok sert çıktı. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Gereken adımlar atılır
"Çok açık, net bir sınır ihlali oluşmuştur, bu da ortadadır. Bu sınır ihlaline yönelik olarak  çevre ülkelerle diplomasimiz de devam ediyor. Ondan sonra da atılması gereken adımları atacağız. Bir sınır ihlaline karşı başka ülkeler ne yaptıysa Türkiye de onu yapacaktır. Bu bize, uluslararası hukukun tanıdığı bir haktır."

Esad bizi zorlamasın
"Şüphesiz ki en uygun olanı neyse oradan farklı olanına gitme gibi bir adımımız olacaktır. Farklıdan kastım da düşünmek istemediğimizdir. Oraya gitmektir. Ama, bizi buna zorlarsa Suriye rejimi zorlar. Zorlamaması için de atılması gereken adımı orasnın atması gerekir."

Maliyeti 150 milyon dolar

"Şu ana kadar yaklaşık 25 bin insanı geçici sığınmacı olarak kabul ettik, ediyoruz. Bu rakam nereye kadar gider? 100 bin mi olur, daha fazla mı olur? Biz bu kapıları kapayamayız. Bunların (sığınmacıların) bize şu andaki maliyeti 150 milyon doları buldu. Düşünüyoruz ki bu iş 100 bine doğru giderse. Gelmeden tedbirleri alacaksınız, bütün ön hazırlıkları yapacaksınız ki bunlar geldiği zaman başlarını koyabilecekleri bir yer olsun." (ABDULLAH KARAKUŞ - Milliyet)

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ  http://dunya.milliyet.com.tr/sinir-ihlalinde-herkes-ne-yaptiysa-onu-yapariz/dunya/dunyadetay/11.04.2012/1526671/default.htm



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,148 µs