En Sıcak Konular

BABALARININ TABUTLARINA KOŞAN ÇOCUKLAR BUTİK DEVLET DEĞİLMİŞİZ!

23 Mart 2012 19:27 tsi
BABALARININ TABUTLARINA KOŞAN ÇOCUKLAR BUTİK DEVLET DEĞİLMİŞİZ! Başkalarının kaybetmiş olduğu hayatları üzerinden atılan büyük devlet nutukları, meydanda olanı gizlemez.

Babalarının tabutlarına koşan çocuklar Butik devlet değilmişiz!

Afganistan'da 12 askerin şehit olduğu helikopter kazasının ardından Türkiye'nin Afganistan'daki durumunun sorgulanması üzerine Sayın Başbakan şu açıklamalarda bulunmuş:

"Özelikle bazı şeyleri, sıradan istismar vesilesi yapmak, hele hele bu olaylar üzerinden istismar vesilesi yapmak çok acıdır. Aynı helikopter ülkemizde de düşebilirdi... Şu anda bizim içinde olduğumuz bir NATO camiası var ve bu konseptin içerisinde Türk ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri Afganistan'da bir görev yapmaktadır. Yani Türkiye'de siyaset yapan veya kenarda köşede bir şeyler yazanlar bizden şunu mu bekliyorlar; yani içine kapalı bir butik devlet mi istiyorlar. Türkiye bir butik devlet değildir. Türkiye dünyaya açık bir devlettir ve güçlü bir devlettir. Güçlü bir devlet olmanın gereği de budur, bunun yapmak durumundayız. Birilerinin söylediği veya kendine göre oluşturduğu yol haritasına Türkiye Cumhuriyeti devleti uymaz. Büyük düşünmeye mecburuz. Tabi ki büyük devlet olmanın da zaman zaman bedelleri vardır."

Sayın Başbakan, Türkiye'nin butik değil büyük bir devlet olduğunu söylemiş ama Kürecik'te, İran'a karşı kurulan NATO savunma radarının Türkiye'nin büyük devlet perspektifindeki yerini açıklamamış mesela. İttire kaktıra bir savaşa sürüklenen Türkiye, hangi çıkarları için İran'la karşı karşıya geliyor acaba? Butik devlet olsak, ABD'nin Ortadoğu'yu tanzim etme gayretlerinde bize biçtiği bir rolden bahsedebilirdik. Malum, Irak'tan çekilmeyi ve bölgeyi bir "stratejik ortağa" emanet etmeyi düşünüyor.

"Birilerinin oluşturduğu yol haritasına uymamaktan" bahsederken, NATO'nun peşine takılıp da Libya'ya (hem de NATO'nun oradaki varlığını sorgulamasından 3 gün sonra) asker göndermeye de değinmemiş. Büyük Ortadoğu Projesi, İslam coğrafyasını hallaç pamuğu gibi atarken, kalkıp da bu projenin eşbaşkanlığını yürütmek bizim kendi ajandamız demek ki.

Türkiye'nin büyük devlet olmasından bahsedip de, İsrail'in Mavi Marmara'da katlettiği insanların hesabını soramayıp, üstüne üstlük İsrail'le yapılan ticarette rekorlar kırarak butik devlet olmadığımızı cümle âleme gösterdik zaten.

Velhasıl-ı kelam, başkalarının kaybetmiş olduğu hayatları üzerinden atılan büyük devlet nutukları, meydanda olanı gizlemez. Büyük devlet, ABD'nin ve NATO'nun kuyruğuna takılmakla da olunmaz. "NATO'nun verdiği görev" sihirli veya kutsal bir kelime değildir ve gelinen noktada (Libya'daki, Afganistan'daki sivil ölümleri gibi) NATO'nun kirli eylemlerine ortak olmak da sorgulanmalıdır. Türk askerinin gittiği yerlerde halkın teveccühünü kazanması, kirli emellerini gerçekleştirmek isteyenlerin bizi "perde" yapmasını sağlıyor sadece.

Babalarının tabutlarına koşan çocuklara da "Babanız öldü ama bu büyük devlet olmanın gereği. Butik devlet değiliz" diyebilir misiniz?

Burak Kıllıoğlu - Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/makale/babalarinin-tabutlarina-kosan-cocuklar-butik-devlet-degilmisiz-233642.htm



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,338 µs