En Sıcak Konular

BUTİK

23 Mart 2012 14:06 tsi
BUTİK Başbakan “milli devlet” değiliz diyemedi, onun yerine zorlama ve de yakışık olmayan “butik” sözünü kullandı.

Butik

Butik (Boutique) ismi fransızcadır ve sözlük anlamı da, giyim eşyası satan küçük dükkandır. 
Afganistan'da kaybettiğimiz askerler için Ana Muhalefet Liderinin sorusu: Afganistan'da askerlerimizin işi ne? 
Siyasal İktidarın Liderinin cevabı: Butik devlet değiliz, dünyaya açık büyük devletiz... 
Bu cevabı veren Başbakan ya "butik" sözcüğünün anlamını bilmiyor, ya da eline tutuşturulan metni incelemeden okumuş bulundu. 
Yine de Başbakan sayesinde "butik" lafı siyaset literatürüne paldır kürdür giriverdi. 
Rahmetli Erbakan Hoca da "kerhen destekleme"yi siyaset literatürüne soktu ama, hiç olmazsa merhum, "kadayıfın üstü kızarana kadar" beklemişti. 
Başbakan "milli devlet" değiliz diyemedi, onun yerine zorlama ve de yakışık olmayan "butik" sözünü kullandı. Bu laf turizm literatüründe kullanılıyor "butik" otel" şeklinde. Hadi bunun su kaldırır tarafı var; biz de turizm öğrenimi gören öğrencilerimizi bilgilendirirken, turizm sosyolojisi kapsamında "konaklama yerleri" bahsinde butik otelleri anlatıyoruz. Yıllardır "Anayasal Sistemler ve Devlet" dersini veriyorum, ne öğretide ne de uygulamada "butik devlet"i ne gördüm ne işittim. 
Ancak, AKP'nin kumaşına baktığımızda fazla da şaşırmamak gerekir. Bu arkadaşlar "tüccar politikacı" olduklarını zaten itiraf etmişlerdi. 
En basitinden AVM (Alışveriş merkezi) açılışlarında arzı endam eden devlet protokolü, Çanakkale Şehitlerini Anma merasiminde "tam kadro" hazır bulunmamışlardır. Gözlerimiz Cumhurbaşkanını, Başbakanı aradı ama yoklardı... 
Anamuhalefet lideri de yoktu. 
Dönelim baştaki soruya; 
Türk askerinin Afganistan'da işi ne? 
Türk askeri 10 yıldır orada... 
Cevabı biz verelim; 10 yıl önce başlatılan yeniden haçlı seferi için oluşturulan koalisyon güçlerine bizi de kattıkları için. 
Hatırlarsınız, 11 Eylül saldırısından sonra fatura tüm Müslümanlara kesilmiş ve ABD liderliğinde Müslümanlara karşı haçlı seferi başlatılmıştı. Her zamanki gibi yine BM ve NATO kullanılmış, ABD'nin dediği olmuş; ABD'ye yapılan saldırı tüm NATO üyelerine saldırı olarak kabul edilerek Müslümanlara yönelik işgal, eylem, saldırı gerçekleştirecek koalisyon güçleri oluşturulmuştur. Hilal - haç çatışmasında Müslüman Türk askeri haçlıların safına çekilmiştir. Bunun kılıfı da hazırdır: NATO üyesiyiz ya! 
Afganistan işgal edilmiş ve askerimiz de işgalcilerle birlikte orada hazır bulundurulmuştur. Ne için? Coğrafyasını dahi bilmediğimiz yaban ellerde ABD'ye destek vermek için. 
Peki, ABD de NATO üyesi, biz de. 30 yıldır çözemediğimiz PKK terörüne karşı bize destek oldun mu? Tam aksine bize köstek oldun, Ortadoğu emellerin için, İsrail için, Kürdistan için PKK eşkiyasını bize karşı kullandın ve kullanmaktasın. 
Ama doğru, Tayyip Erdoğan da söylemiyor mu, dünyaya açık büyük devletiz; ABD Malatya'mızda Kürecik'te kışla kuruyor, kendi askerlerini yerleştiriyor. İsrail'i korusun diye füze kalkanını inşa ediyor. Ne de olsa dünyaya açık devletiz. 
O kadar dünyaya açılmışız ve de büyümüşüz ki, ABD'ye karşı terörü önlemek için Afganistan'dayız ama 30 yıldır kendi ülkemizdeki terörü çözememişiz. Kendisi himmete muhtaç dede / Nerde kaldı gayrıya yardım ede. O kadar dünyaya açıkız ki, ülkemiz küresel emperyalizmin açık pazarı olmuş, hem de yabancı sermayenin aşırı kârlar transfer ettiği bir açık pazar. Butik devlet olsan ne yazar, büyük devlet olsan ne yazar! Devletin milli olmadıkça, ekonomin milli olmadıkça. 

Prof. Dr. Ünal Emiroğlu - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12000978/butik/prof-dr-unal-emiroglu


Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,378 µs