En Sıcak Konular

TEMİZLİĞE GİDEN KADINA SOSYAL GÜVENCE GELİYOR

19 Şubat 2012 14:51 tsi
TEMİZLİĞE GİDEN KADINA SOSYAL GÜVENCE GELİYOR Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, evlerde çocuk bakıcılığı, gündelikçilik ve temizlik işleri yapan kadınları sosyal güvenlik kapsamına alıyor.

Temizliğe giden kadına sosyal güvence geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, evlerde çocuk bakıcılığı, gündelikçilik ve temizlik işleri yapan kadınları sosyal güvenlik kapsamına alıyor.

Çalışma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzaladığı protokolle ayrıca özellikle engelliler ve ev kadınları için istihdam imkanı yaratan "evden çalışma" sistemini de sosyal güvenlik sistemine dahil edecek.
İstihdam, Çocuk İşçiliği ve Sosyal Yardımlar Konularında İşbirliği Protokolü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik arasında imzalandı.

Engelli istihdamı
Çelik, protokolün iki bakanlık arasında sosyal yardımlarla istihdam bağlantısının etkinleştirilmesi, kadınların ve engellilerin sosyoekonomik konumlarının güçlendirilmesi ve istihdamlarının arttırılması, aile ve sosyal destek danışmanları ile iş ve meslek danışmanları arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi ve çocuk işçiliğinin önlenmesini içerdiğini anlattı.

Çelik, Türkiye'de engelli işçi çalıştırması gereken kamu ve özelde toplam 16 bin 440 iş yeri bulunduğuna işaret ederek, "Kamu ve özelde çalıştırılması gereken engelli işçi sayısı ise 106 bin 143. Şu anda istihdam edilen engelli işçi sayısı ise 83 bin 705. Kamuda memur olarak 44 bin 189 engelli kardeşimizin çalıştırılması gerekirken, şu anda 20 bin 829 kardeşimiz çalışıyor. Toplamda kamu ve özelde işçi ve memur açığımız 46 bin civarında. Bu 46 bin engelli vatandaşımızın istihdamı mümkündür" dedi.

'Devletteki 22 bin boş kadroyu dolduracağız'

Fatma Şahin, sığınma evlerinde kalan şiddet mağduru kadınlar ve engelli vatandaşların İŞKUR bağlantısının güçlendirileceğini belirterek, "Onlara iş imkanını önceleyecek çalışmayı hayata geçirdik" dedi. Şahin, yeni sınav sistemiyle özürlüler arasında haksız rekabetin önleneceğini söyledi. (AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU-MİLLİYET)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ  http://ekonomi.milliyet.com.tr/temizlige-giden-kadina-sosyal-guvence-geliyor/ekonomi/ekonomidetay/19.02.2012/1505060/default.htm



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,777 µs