En Sıcak Konular

''ŞİKE İDDİANAMESİ''NDE AZİZ YIDIRIM'A TEBESSÜM ETTİREN İFADELER

16 Şubat 2012 07:47 tsi
''ŞİKE İDDİANAMESİ''NDE AZİZ YIDIRIM'A TEBESSÜM ETTİREN İFADELER Türkiye’yi sarsan şike skandalına ilişkin açılan davanın ikinci duruşmasında, iddianamenin okunmasına devam edildi.

'Tarlaları sürdük' bölümü Aziz Başkanı da güldürdü!

Türkiye'yi sarsan şike skandalına ilişkin açılan davanın ikinci duruşmasında, iddianamenin okunmasına devam edildi. Başkan Aziz Yıldırım'la ilgili bölümde okunan "3 tarlayı da sürdük" ifadesi Başkan Yıldırım ve tüm salondakileri güldürdü

Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan ve Silivri'de görülen dava ikinci gününde görülmeye devam etti. Dünkü duruşma, büyük salonda Balyoz davasının görülmesi nedeniyle küçük salonda görüldü. Aziz Yıldırım ve diğer tutuklu isimler mahkeme salonuna saat 09.00'da geldiler. Duruşma 09:45'te başladı. Duruşmada 5 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

İddianamede "müşteki" sıfatıyla yer alan Türkiye Futbol Federasyonu'nu temsilen ise iki avukat katıldı. Davaya müdahil olma talebinde bulunan Bucaspor'un avukatları da duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, iddianamenin okunmasına devam edileceğini belirtti. Dün duruşmada 401 sayfalık iddianamenin 113 sayfasına kadar okunmuştu. Bugünde 3 TRT spikeri Hakan Kıra, Muammer Demiröz ve Ömer Faruk Zora 114. sayfadan itibaren dönüşümlü olarak okundu.

Kendisiyle ilgili bölümü dikkatle dinledi

Moralinin iyi olduğu görülen Aziz Yıldırım duruşma salonuna girdikten sonra izleyicilere el salladı. Aziz Yıldırım daha sonra bir süre avukatı Şeref Dede ile görüştü. Saat 12.15'te iddianamenin Aziz Yıldırım'la ilgili 147. sayfasına gelindiğinde duruşmaya ara verildi. Öğle arasından sonra 13.15'te başlayan duruşmada iddianamenin Aziz Yıldırım'la ilgili bölümleri okundu. İddianamenin bu bölümünü dikkatle dinlediği gözlenen Yıldırım, sık sık not aldı. Bu bölümde, savcının iddanamede şifreli telefon görüşmeleri olarak nitelendirdiği konuşmalar gülüşmelere neden oldu. Özellikle, "Tarladaki işçiler, "Ne zaman böyle dikim yapsak olmuyor", "3 tarlayı da sürdük" ifadelerine Başkan Yıldırım da tebessüm etti. 

Peker'le ilgili bölümde gülüşmeler

İddianamenin tutuklu sanık Olgun Peker hakkındaki iddiaların okunduğu "menajer sınavı" konusunun anlatıldığı bölüm salonda gülüşmelere neden oldu. Olgun Peker öğleden sonra dava hakiminden göz doktoruna gitmek için izin istedi. İddianamenin okunmasına bu hafta sonuna kadar devam edilecek. Şike davası, 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülecek.

Sesiniz ve varlığınızla güç verdiniz

F.BAHÇE başkanı Aziz Yıldırım, avukatları aracılığıyla sarı-lacivertli taraftarlara teşekkür mesajı gönderdi. "Sesiniz ve varlığınızla güç verdiniz" diyen Yıldırım, kulübün resmi sitesinde yer alan açıklamasında şunları dile getirdi: "Dün; Silivri'de, o soğuk havada, o uzun saatlerde, orada olarak bizlere destek veren, gücümüz olan, taraftarlarımıza teşekkür ederim. Varlığınızı, desteğinizi, yanımızda olduğunuzu bir kez daha hissettirdiniz; oradaki varlığınızla anlatılmaz bir mutluluk yaşattınız...Sesinizin ve varlığınızın bize güç verdiğini bile bile 'Üşümesin, evlerine gitsinler; duruşmalar devam ediyor, Çağlayan'a gelirler' dedim.

Evet, şimdi bir de buradan duyurayım sesimi sizlere; Aziz Başkan tezahüratlarınızı, sesinizi, bana verdiğiniz gücü özlediğimi; Çağlayan'da yapılacak duruşmada, benimle, bizimle olmanızı beklediğimi 3 Temmuz'dan itibaren bizlere bir kez olsun yalnlızlık hissettirmeyen; sesimiz, gücümüz, kılavuzumuz olan hepinize bir kez daha teşekkür ederim. Varlığınız, yine gücümüz oldu."

Taraftar, başkanın sözünü dinledi

İkinci duruşmaya, taraftarlar gelmedi. Aziz Yıldırım, "Taraftarlara söyleyin gelmesinler, soğuk zaten. Duruşmalar devam edecek. Çağlayan'a gelsinler" demişti. Duruşma başladıktan yaklaşık bir saat sonra Fenerbahçe yöneticilerinden Asbaşkan Ali Koç ile Fenebahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Bülent Uzun duruşmaya katıldı. (Burcu PURTUL - Ali Can - Vatan)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/tarlalari-surduk-bolumu-aziz-baskani-da-guldurdu/431199/5/Spor


Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,077 µs