En Sıcak Konular

AĞRI'DA CAMİLERE YÖNELİK TEHLİKELİ PROVOKASYON

8 Şubat 2012 19:49 tsi
AĞRI'DA CAMİLERE YÖNELİK TEHLİKELİ PROVOKASYON Ağrı'da iki hafta içinde yakılan üç cami endişeye yol açtı. Ard arda yakılan üç caminin kimler tarafından ve neden yakıldığı ise hâlâ aydınlatılamadı.

Ağrı'da tehlikeli provokasyon!

Gün ortasında camileri yaktılar

Ağrı'da iki hafta içinde yakılan üç cami endişeye yol açtı. Ard arda yakılan üç caminin kimler tarafından ve neden yakıldığı ise hâlâ aydınlatılamadı. Kundakçıların cami duvarlarına yazdıkları sloganlar olayın siyasi boyutunu işaret ederken, vatandaşlar her ne olursa olsun protesto adına cami yakılmasını lanetliyor. Bir başka endişe ise kundaklamaların yayılması.


Ağrı'da iki hafta içinde peş peşe üç caminin kundaklanması, halkı huzursuz etti. 24 Ocak'da Nevzat Güngör Caddesi'nde bulunan Ali Ağa Camii, 3 Şubat'ta Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Lise Cami 5 Şubat'ta da Leylek Mahallesi'nde bulunan Musa Ağa Camii kundaklandı. Kundaklanan camilerin hepsi şehrin içinde bulunuyor. Hepsi slogan yazıldıktan sonra yakılmak isteniyor. Musa Ağa Camii ise en fazla zarar gören camilerden, içindeki her şeyi ile yanan caminin kapısına kilit vurulmuş durumda. Ağrılılar bu durumdan oldukça rahatsız.Ağrı'nın geçmişinde cami kundaklama  gibi bir olay hiç yaşanmamış. İnsanlar bu durumu kabullenemiyor. Kundaklamaların kim tarafından neden yapıldığı ise bilinmiyor. Bilinen tek şey rahatsızlığın giderek daha da arttığı.

Ağrı'yı belli bir oyunun içine çekmek istiyorlar
Ağrı İli Kalkınma Vakfı Başkanı Ahmet Emin Birdal yaşanan olaylarından son derece üzüntü duyduğunu belirterek, çirkin olayların Ağrılılara mal edilemeyeceğini söyledi. Birdal "12 Eylül öncesinde Ağrı'ya sağ-sol kavgasına bulaştırmak istediler olmadı. Alevi-Sunni kavgası çıkartmak istediler, Ağrı'ya gelip Aleviler yaşıyor mu diye araştırma yaptılar. Yine de Ağrı'yı provokasyona çekemediler. Ağrılılar inançlarına düşkün insanlardır. Ağrılı hiçbir insan böylesi çirkin bir olayın içinde olamaz. Ağrılılar Ermenilerle iç içe yaşamış, ve onların ibadethanelerine büyük saygı göstermişlerdir. Başkalarının ibadethanesine saygıyı esirgemeyen Ağrılı kalkacak, cami kundaklayacak. Ben o mahalleleri biliyorum, oralarda sinek uçsa haberimiz olur. Neden ucra köşedeki bir camiyi değil de, şehrin merkezindeki camiler seçiliyor. Ardından bunu yapanlar, buhar olup uçuyor. Bu açıkça provokasyondur. Ağrıyı belli bir oyunun içine çekmek istiyorlar. Ağrı'da yaşanan siyasi olaylarda bir tane Ağrılı bulamazsınız. Çoğunluğu başka illerden gelen insanlardır. Bu olaylarla birlikte Ağrı'da görev yapan savcımıza kurşun sıkılıyor. Oysa Ağrı insanı, misafir perverdir. Ağrı'ya gelen misafirleri korumak, bizim namusumuz şerefimizdir. Biran önce bu olaylara karışan insanlar, bulunmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır" dedi.

Önce slogan yazıyor sonra yakıyorlar
Kundakçılar camileri yakmadan önce, slogan yazmayı da ihmal etmiyor. Camilerin duvarlarına "Yüksek milletvekili maaşları" "Adaletsizlik ve kalkınma partisi" "Ücretsiz öğretmenler topluluğu" sloganları yazan, kundakçılar önce slogan yazıp sonra camiyi yakıyorlar. Sloganlar içeriği ise aynı, bazı sloganlar cemaat geliyor korkusuyla yarım bırakılmış.

Sabrı tavsiye etmek ve sağduyulu olmak lazım
Melê Mehmet Şenlik de "Birilerinin bir şeyler yapmak istediği ortada. Müslümanları infiale getirmek istiyorlar. Kimin yaptığını bilmesek de yapılanların kötü niyetle yapıldığı ortada. Sabrı tavsiye etmek ve sağduyulu olmak lazım. Çünkü kimin yaptığını bilmiyoruz. Düşünmeden hareket etmemek gerekiyor, karşı tarafında isteği bu Müslümanları tahrik etmek. Tahriklere kapılmak, bu eylemleri yapanların ekmeğime yağ sürer. Buna seyirci kalmamakta lazım. Devlet güçleri harekete geçmeli. Nasıl olsa bir şey olmaz diyerek hareket edilirse, bu olayların arkası gelir. Bu da hoş olmayan durumlara neden olabilir." şeklinde konuştu.(Gökçen Göksal - Milli Gazete)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/gun-ortasinda-camileri-yaktilar-229480.htm


Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,318 µs