En Sıcak Konular

MİT-EMNİYET CEPHESİNDE KAFA KARIŞTIRAN GELİŞMELER

8 Şubat 2012 17:44 tsi
MİT-EMNİYET CEPHESİNDE KAFA KARIŞTIRAN GELİŞMELER MİT müsteşarının KCK kapsamında ifadeye çağrılmasının hemen ardından KCK soruşturmasını yürüten İstihbarat Şube Müdürü ve Terörle Mücadele Şube Müdürü'nün görevden alınması kafaları karıştırdı...

MİT- Emniyet cephesinde neler oluyor?

MİT müsteşarının KCK kapsamında ifadeye çağrılmasının hemen ardından KCK soruşturmasını yürüten İstihbarat Şube Müdürü ve Terörle Mücadele Şube Müdürü'nün görevden alınması kafaları karıştırdı...

KCK soruşturmasını yürüten İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün görevlerinden alındı.  

Bu gelişmenin zamanlaması oldukça ilginçti. 

Dün akşam saatlerinden itibaren MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın PKK ile yapılan Oslo görüşmesi ile KCK soruşturması kapsamında ifadesine başvurulacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Bu haberin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turhan Çolakkadı, kendilerinde böyle bir bilginin olmadığını söylemiş, ancak haber bu sabah savcılık tarafından doğrulanmıştı.  

CİDDİ KIRILMA NOKTASI


İki gelişmenin ard arda yaşanması MİT-Emniyet cephesinde ciddi bir kırılma olduğunun işareti olarak algılandı. Sosyal medyada emniyet müdürlerinin görevden alınması 'karşı operasyon' olarak değerlendirildi.

ŞAMİL TAYYAR: BU İŞ TUHAF

Şamil Tayyar Twitter'dan konuyla ilgili ilginç bir noktaya değindi. Tayyar "Mit müsteşarına ifade çağrısını savcı Sadettin Sarıkaya yaptı. Kendisini eski bakanlık müfettişi. İşin ilginci soruşturmayı yürüten Bilal Bayraktar Amerika'da. Asıl savcı yurtdışındayken davet sözlü olarak yapılmış. Başsavcı ve vekiline haber verilmeden basına sızdırılmış. Bu işte bir tuhaflık yok mu?"  

İŞTE O SAVCI

KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş'i ifadeye çağıran Sadrettin Sarıkaya, Ağustos ayında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne görevlendirildi.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, daha önce Adalet Bakanlığı'nda müfettiş olarak görev yapıyordu. HSYK'nın 6 Ocak 2011 tarihinde yayınladığı kararname ile Sadrettin Sarıkaya önce İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Sarıkaya, Ağustos ayında özel yetki verilerek Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde göreve başladı. Sarıkaya, Adalet Müfettişliğinden önce Çumra, ondan önce de Oğuzeli Hakimliğinde görev yapıyordu. Sadrettin Sarıkaya, özel yetkili savcılıkta son olarak KCK soruşturmasında görevliydi.

ESKİ ERGENEKON SAVCISI ÖZ'ÜN ODASINI KULLANIYOR

Sarıkaya, savcı Bilal Bayraktar ile birlikte eski BDP milletvekili Fatma Kurtulan'ın tutuklandığı soruşturmayı yürütüyor. Savcı Sarıkaya, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün ve şu anki Ergenekon savcısı Cihan Kansız'ın kullandığı 407 numaralı odayı kullanıyor.

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/mit-emniyet-cephesinde-neler-oluyor/429739/1/Gundem



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,884 µs