En Sıcak Konular

CLINTON: ''YA BİZİMLESİNİZ YA DA SUÇA ORTAKSINIZ''

2 Şubat 2012 15:34 tsi
CLINTON: ''YA BİZİMLESİNİZ YA DA SUÇA ORTAKSINIZ'' Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, BM’nin Suriye’deki krizi ele aldığı toplantıda, 2001’deki saldırı sonrası “Ya bizimlesiniz ya da teröristlerle” diyen eski Başkan Bush gibi, dünyaya rest çekti.

ABD'den ölümcül rest

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, BM'nin Suriye'deki krizi ele aldığı toplantıda, 2001'deki saldırı sonrası "Ya bizimlesiniz ya da teröristlerle" diyen eski Başkan Bush gibi, dünyaya rest çekti. 
 
Ya bizimlesiniz ya da suça ortaksınız
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki krizi ele aldığı toplantıda yaptığı konuşma, dönemin ABD Başkanı George Bush'un 11 Eylül 2001'deki saldırıların ardından sarfettiği sözleri hatırlattı. O açıklama sırasında Bush, "Bu olay İslamcı teröristler, El kaide ve Usame bin Ladin tarafından yapılmıstır. Uygarlıklar savası ve yeni haçlı seferi başlamıstır. Artık her ulus kararını vermelidir. Ya bizimlesiniz, ya da teröristlerle" diyerek, ABD'nin zorba politikalarına karşı çıkması olası ülkeleri tehdit etmişti.

Türkiye'ye sert eleştiri
Konuşmasında, Arap Birliği'nin sorunun çözümünde önemli bir diplomatik girişimde bulunduğuna ve Esad'a yöntemlerini değiştirme şansı verdiğine, ama Esad'ın bunu yapmadığına işaret eden Suriye yönetiminin taahhütlerine uymadığını ve şiddeti artırdığını belirten Clinton şöyle devam etti: "Şimdi önümüzde iki seçenek var, ya Suriye halkıyla dayanışma içerisinde olacağız ya da orada devam eden şiddetin suç ortağı olacağız. BMGK olarak Arap Birliği'nin Suriye hükümetinden talep ettiklerine destek vermeliyiz, Esad rejimi şiddete son vermeli, tutukladığı herkesi serbest bırakmalı, askerlerini kentlerden çekmelidir."  Toplantıda söz alan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar el Caferi, Türkiye ile Katar'ın tutumunu sert bir şekilde eleştirdi. Caferi, Türkiye'nin adını vermeden, Suriye'nin daha önce dostu olan bazı ülkelerin Suriye'de petrol rafinelerine saldıran silahlı unsurları barındırdığını söyledi. Caferi, ekonomik zorluklardan söz ederken de, Türkiye ile ekonomik ortaklığa gittiklerini, ancak bunun kendilerine milyarlarca dolarlık zarar verdiğini ileri sürdü. "Hatalar yapıldığı açık" diye konuşan Caferi, "Esad'ın Arap Birliği'nin, Türkiye'nin, kardeş ülkelerin ve Konsey'in yardımına ihtiyacı var" dedi. Konuşmasında Katar'a yüklenen Caferi, "Katar önce hangi birliğe üye olduğuna karar versin, NATO'ya mı yoksa Arap Birliği'ne mi üye?" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=62855


Bu haber 998 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,377 µs